За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 13 835
  • 324
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 43 417

Този патладжан е с този цвят по принцип или е още неузрял?

# 301
  • Мнения: 1 704
Прилича ми на измръзнал или попарен от слана.

# 302
  • Мнения: 43 417
С много хубав зелено- син цвят си е. Гледах в нета- има и такива, но колежката, която днес също видя такъв за първи път изказа мнение, че най- вероятно не е узрял.

# 303
  • Мнения: 4 065
Кожата на патладжана не е свежа и опъната. Така, както е на снимката, за мен е остарял, не съм виждала измръзнал, но остарели, да. Освен да е някакъв непопулярен сорт у нас.

# 304
  • Мнения: 7 380
Аз малко недовиждам, ще ме прощавате, ама ми се струва, че не е набръчкан патладжанът, а има вълнообразни неравности - нещо като нашите пътища Simple Smile
Иначе не съм готвила такъв сорт, но и ММ не яде патладжан, та правя малки количества печен и замразен за нещо си, колкото да има.

# 305
  • София
  • Мнения: 12 677
Имам  един пакет кокосови стърготини от големите.
Какво да го правя?
Бонбони *Орехови фурми*

Лимоново-кокосов сладкиш

Шекерпаре

# 306
# 307
  • Мнения: 2 320
Привети момичета и момче! Имам замразен спанак /на "хапчета" от Лидл/, а ми се яде спаначник Simple Smile
Как да се справя? Да го размразя и поизцедя добре само и да го метна суров в плънката /ще добавя и галета/,
или задължително и през тиган да го мина? То, сигурно нищо няма да остане, ако е и през тиган.
С готови кори - Фамилия.

# 308
  • Русе
  • Мнения: 6 143
Скрит текст:
Привети момичета и момче! Имам замразен спанак /на "хапчета" от Лидл/, а ми се яде спаначник Simple Smile
Как да се справя? Да го размразя и поизцедя добре само и да го метна суров в плънката /ще добавя и галета/,
или задължително и през тиган да го мина? То, сигурно нищо няма да остане, ако е и през тиган.
С готови кори - Фамилия.

Здравей!

Това е моят вариант, но правя баницата с пресен спанак.
Според мен със замразен спанак не нужно той да бъде задушаван на тиган. Достатъчно мек е след размразяването. Преди да бъде замразен сигурно е бил бланширан.

# 309
  • Бургас
  • Мнения: 24 038
Кокосовите стърготини - веднага на бонбони Рафаело!

Подсещате ме,че имам някакво кокосово брашно, което така и не му е дошло времето да влезе в употреба.

# 310
  • In transit
  • Мнения: 14 196
Трънка Бодливкова, ползвам основно този замразен спанак от Лидл, винаги го задушвам, не го слагам директно. Леко го размразявам, ако бързам директно го слагам в тигана с малко зехтин на тих огън, хем да се размрази, хем да се задуши леко през това време.

Това е моята рецепта за баница със спанак.
Ако искаш по-мързелив и бърз вариант, може да пробваш баница със спанак и сирене на тиган.

# 311
  • Мнения: 4 858
Здравейте на всички!
Аз пак тук!
Искам да направя торта, че предния път не ме задоволи резултатът, а много ми се яде домашно направена торта.
Имам едни прекрасни ябълки и търсих рецепта за ябълков крем... Намерих такъв с желатин (в скрития текст) и се чудя, дали ще стане... В края на краищата има торти с плодове, чиито горен слой включва точно желатин.... Обаче има съставки като ябълкова ракия, която не искам да слагам, и ром, който нямам и се чудя дали ще стане с ликьор шоколадов... Нямам време да експериментирам, с не мога да си представя как ще се съчетаят вкусовете.... Освен това пък има и суха сметана в пакетче - за такава за пръв път чувам 🙄 Мога ли да изцяло да работя със сладкарска сметана?
Между блатовете пък възнамерявам да сложа един крем млечно-яйчен, защото не знам доколко е ок да слагам крем с желатин между тях.... Благодаря за отговорите, че съм в голяма чуденка... И нямам въображението сама да се сетя....
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 12:06 от Vicky_P

# 312
  • Русе
  • Мнения: 6 143
Скрит текст:
Здравейте на всички!
Аз пак тук!
Искам да направя торта, че предния път не ме задоволи резултатът, а много ми се яде домашно направена торта.
Имам едни прекрасни ябълки и търсих рецепта за ябълков крем... Намерих такъв с желатин (в скрития текст) и се чудя, дали ще стане... В края на краищата има торти с плодове, чиито горен слой включва точно желатин.... Обаче има съставки като ябълкова ракия, която не искам да слагам, и ром, който нямам и се чудя дали ще стане с ликьор шоколадов... Нямам време да експериментирам, с не мога да си представя как ще се съчетаят вкусовете.... Освен това пък има и суха сметана в пакетче - за такава за пръв път чувам 🙄 Мога ли да изцяло да работя със сладкарска сметана?
Между блатовете пък възнамерявам да сложа един крем млечно-яйчен, защото не знам доколко е ок да слагам крем с желатин между тях.... Благодаря за отговорите, че съм в голяма чуденка... И нямам въображението сама да се сетя....
Скрит текст:


Ето ти още едно предложение за домашна торта с ябълков крем. На руски е. Има и видео.



https://www.koolinar.ru/recipe/view/154606

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 17:18 от peych

# 313
  • София
  • Мнения: 12 677
Ето една рецепта за торта с ябълков крем: https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D1%80%D1%82%D0%B0

# 314
  • Мнения: 138
Приготвих пълнени чушки с булгур на фурна. Имате ли предложения за сос, който е постен и ще отива на това ястие?

Общи условия

Активация на акаунт