За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 156
  • 634
  •   4
Отговори
# 600
Понеже съм имала и двата вида гофретници го споменах, че нали и времето беше фактор в питането. Иначе хрупкави могат да станат и в двата вида, така си е. Въпрос на рецепта, колко печеш и после наистина да са на решетка.
Но между тънка гофрета и от тези квадратните, времето за изпичане е почти двойно. Мен лично ме дразни чакането когато не са само мен си да нахраня а сме повече. Ако правя само за мен е все тая.

И от мен глас за какаото от Лидл, майка ми пече сладки неща по-често и също го предпочита.

# 601
Най-доброто какао, коетосъм пробвала:

# 602
Някой по-нагоре беше питал за пресата на InstantPot.
Аз я имам и ми е изключителен помощник в къщи. Много бързо си наситнявам нещата за супа, пица и тнт.
За пържени картофки също става, но там ме дразни, че остават едни малки парченца фира и напоследък пак си ги правя на ръка. 😆
Но както съм с две деца, едното от които на 5 месеца, ми спестява доста време.

# 603
Rocket, лукът достатъчно ситно ли го реже? Не обичаме големи парчета лук вкъщи.

Благодаря за отзивите за гофретника, май не ни трябва.

# 604
Rocket, лукът достатъчно ситно ли го реже? Не обичаме големи парчета лук вкъщи.

Благодаря за отзивите за гофретника, май не ни трябва.

Да, да, със ситното ренде е ситно.
Наскоро правих кавърма и исках да са малко по-големи парчетата, та го минах през еднрото ренде.
Абе, засега съм доволна. Чакам да вида кога ще се затъпят остриетата и ще са за смяна. Интересно ми е. 😆

# 605
Благодаря сърдечно, Пеева! Тази година вече печката сменихме, сега това… Но здраве да е! Поне ще знаем, че новите ще са в гаранция, защото старите си бяха стари, от предишни собственици още.
Още чакаме, но да докладвам, че на най-горния рафт имаше неща, които бяха започнали да се размразяват - бутер тесто и пици, които изядохме. Другите продукти нямаха никакви следи от омекване или размразяване и са в хладилни кутии, пълни с лед навън, както и в кутии в чували в снега. Ще видим какво ще е станало, когато дойде новият хладилник-фризер.
Най ще ме е яд за храната на детето, ако се е размразила, защото замразявам често, тъй като когато примерно правя кюфтенца, той не може да изяде цялата тава, или пък да ги яде една седмица и затова ги правя на порции и има за няколко седмици напред.

# 606
  • In transit
Мира, откъде го купуваш какаото? Ако е някъде от България, иначе знам откъде Grinning.

# 607
  • София
Най-доброто какао, коетосъм пробвала:
Това показаното е най-доброто, което се внася у нас , отлично е. До миналата година го купувах от Метро, само там съм го намирала, но след това спряха вноса, сега дали отново го има не знам. След като изчезна си поръчвах  само онлайн разкошно холандско какао, а така го поръчвах, защото съм капризна на какао. Това което се предлага в Лидл не е добро какао. Тази година си домъкнах от чужбина на количество точно холандско какао на Van Houten. Сега като погледнах видях, че Шоколадов свят предлагат какао на Van Houten много добра цена  и си поръчах веднага, пък и кутията ми хвана окото.
https://www.shokoladi.bg/bg/product/2347-van-houten-kakao-na-pra … j-kutiya-460gr-/#

Излъгах без да искам, ей сега се свързах с доставчика и няма наличност, затова ме е отхвърляло и не мога да направя поръчка

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 17:05 от marchеva14

# 608
Аз съм за гофретник пред правенето на палачинки. Моткаво ми е правенето на палачинки и предпочитах да правя гофрети. За мен стават много бързо и не е никаква занимавка.

# 609
Мира, откъде го купуваш какаото? Ако е някъде от България, иначе знам откъде Grinning.
Купувах последно от малък град в провинцията, толкова се изненадах, че го има, че взех всичките 2-3 пакета. Още имам от последния, не се внася вече ли Anguished

# 610
  • In transit
Мира, официално мисля, че не внасят вече марката... за съжаление. Възможно е някоя фирма, която прави паралелен внос на стоки от Италия да предлага някои от продуктите на Емилия.

# 611
  • на последния етаж
Имам три топки Моцарела с изтичащ срок. Какво да приготвя с тях? Предпочитам да не е салата, в краен случай ще е пица.

# 612
  • Варна
 Запеканка от налични зеленчуци, месо или колбас по избор и моцарела. Паста, ориз също .Що пък не и баница?

# 613
Когато ми остава замразявам и после я ползвам на пица или запеканки.
Можеш да завиеш в прошуто, или ленти бекон и запечеш на тиган.

# 614
  • София
Имам три топки Моцарела с изтичащ срок. Какво да приготвя с тях? Предпочитам да не е салата, в краен случай ще е пица.

Моцарелени хлебчета

Кюфтенца от моцарела

Общи условия

Активация на акаунт