За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 34 612
  • 757
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
Пестил съм правила само в дехидратор и доста часове са нужни докато изсъхне.Също не му добавям никаква захар,малко канела слагам понякога.

# 121
Здравейте,
Предварително се извинявам за това, което ще напиша и всъщност е малко встрани от темата, но не знам къде да напиша въпроса си.
Онзи ден сготвих прясно зеле с пилешки бутчета. Когато ястието изстина го прибрах в хладилника. На следващия ден вечерта си сипвам и затоплям. Сядам да вечерям иииии….. виждам бели червеи в чинията. Не много малки , живи, движеха се. Бяха много. Онемях. Това зеле го готвех първо на котлона, после във фурната. Бая термична обработка претърпя. После не е стояло на вън, на открито и т.н. Сега идва загадката. Оставих чинията настрана. След като ястието изстина - червеите ги нямаше. Прерових цялата тава- нямаше. Разчупих бутчетата- нищо. Сто процента съм сигурна, че имаше червеи и те бяха основно около бутчетата.
Случвало ли се е на някой нещо подобно? И как е възможно изобщо да ги има и после пък да изчезнат?

# 122
И двама човека са натиснали полезно???

# 123
  • Бургас
Няма как след термична обработка и правилно съхранение после да има червеи. Това е била оптична илюзия. Изчезнали са, защото ястието е изстинало. Питай чат гпт 🙂

# 124
  • Варна
 Ха-ха, тъй де, червейчета, а не коагулиран белтък, нали?...

# 125
И каква ще е тази червива оптична измама Joy
На чат гпт не вярвам.

# 126
  • Sofia
Да беше ги снимала.
Да не е било мазнина?

# 127
Привет! Търся изпитана рецепта за печен белен пипер в буркани със стерилизация.

# 128
Може ли рецепта за  бърза туршия в буркан, която да е готова за няколко дни, без аспирин.

# 129
Привет! Търся изпитана рецепта за печен белен пипер в буркани със стерилизация.

Малко късно, но ето тази рецепта ми е любима и много лесна - печен белен пипер се овкусява единствено със сол. В компотен буркан се натъпква плътно. Отгоре се слага един аспирин. БЕЗ да се добавя никаква вода или течност. Стерилизира се 20 минути.

# 130
Някой слагал ли е в туршията червено цвекло, броколи или малки репички? Ще използвам пикант-фикс на Доктора. Имам карфиол, моркови, зеле, ще добавя и други зеленчуци, но се чудех за тези 3те. Благодаря!

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 09:55 от denyil

# 131
Аз Simple Smile имам една туршия която я правя с червено цвекло А в обикновената съм слагала броколи , романеско и репички.

# 132
Много благодаря, Пеп-4о, значи ще сложа всичко налично. Благодаря!

# 133
Здравейте. Исках да правя лозови сарми. Направих около кг смес ит ориз, кайма и подправки. Отворих буркана с листата/от бг магазин е/ и половин час ги мия и още излизат от тези острите бурени. Пълни са. Няма да ги ползвам. Сега какво да готвя с тази смес? Детето чушки не обича, а и нямам. Други листа нямам.

# 134
Пиле да напълниш? Тиквички? Лук? Ще остане доста, може да се замрази остатъка, предполагам.

Общи условия

Активация на акаунт