За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 34 522
  • 757
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Извинявам се за спама ,но може ли самата корица?

# 361
  • под тепетата
Нямам оригинала, преснимала съм я навремето така.
Мисля, че е този

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 21:21 от bilqna_69

# 362
  • Русе
Скрит текст:
Извинявам се за спама ,но може ли самата корица?

# 363
Много, много ви благодаря, момичета и Пейч!

# 364
Имам 7 бр. ръчно точени турските кори в плик.
Ще направя баница с една част.
Другите дали мога да замразя във фризера?
Как се държат след размразяването им?

Правила съм това, доволна съм:

# 365
Освен пурички всякаква солена плънка- правила съм си яйце и сирене, картофено пюре и сирене, пилешко месо и кашкавал, дирене и спанак, с турските кори правя и сладки https://pep-4o.blogspot.com/2024/06/blog-post_17.html?m=0

# 366
  • София
Имам 7 бр. ръчно точени турските кори в плик.
Ще направя баница с една част.
Другите дали мога да замразя във фризера?
Как се държат след размразяването им?
Може да се замразят само ако са оформени предварително на банички, ако не са оформени листата се слепват и нищо не става, ще стане нещо  ,но  ще ти се скъсат нервите, вярвай ми. Опитах да ги замразя неоформени и половината ги хвърлих,  листата не се разделяха изобщо.

# 367
Замразявала съм такива кори, но всяка една увита поотделно в хартия и после в свежо фолио като се стремя да е плътно увита, за да не съхне. След размразяване не съм имала проблем със залепване и начупване, че е изсъхнала.

# 368
  • В царството на игрите:)

ПОМОЩ!
Ще се побъркам с тези изтрити символи на тази печка. Моля за помощ , ако някой има такава фурна Индезит, да ми пусне снимка на ключовете за фурната. Баница на грил пекох и вече не искам така Sad
Много благодаря!
П.п. В Интернет не намирам точно за тази фурна, а при другите има разлика. Пробвах вече.

# 369
  • Русе
Скрит текст:

ПОМОЩ!
Ще се побъркам с тези изтрити символи на тази печка. Моля за помощ , ако някой има такава фурна Индезит, да ми пусне снимка на ключовете за фурната. Баница на грил пекох и вече не искам така Sad
Много благодаря!
П.п. В Интернет не намирам точно за тази фурна, а при другите има разлика. Пробвах вече.

https://manuall.bg/indesit-kn3c76awbg-diapazon/

# 370
Замразявала съм всякакви кори, вкл. дебели ръчни (от големите кръгли). Няма грижи

# 371
  • Русе
Marchеva14, добре е обяснила за корите. Когато се разбута пакета и после остави в хладилник, ако не са добре изолирани от въздух, те изсъхват. Във фризера вакумирани може за кратко време / 7 дни/, но вероятността да се навлажнят и слепнат е голяма при продължително съхранение.
2в1, което е написала също е вариант.

# 372
Може ли предложение за застройка за пилешка супа?
Кисело мляко и яйце не е Ок, защото след претопляне нещо се пресича - яйцето явно, и става на пеперуди. Освен това храня малко дете и ме е страх дали ще е досготвено яйцето.
Жълтък + лимонов сок съм правила преди, яйцето не се е пресичало, но се опасявам да не дам полусготвено яйце на дъщеря ми.

Евентуално нещо с брашно може, въпреки че брашното "ми брашнее" в супите... Толкова просто нещо, а толкова ми е сложно... Thinking

# 373
  • Бургас
Докато е още гореща супата, слагам застройката -  цяло яйце или само жълтък с лимон, кисело мляко и бъркам хубаво. Не ми се е случвало да се получи пресичане при претопляне.
Минава се термична обработка, докато се бърка застройката, така,че не е съвсем сурово яйцето.

# 374
  • Русе
Скрит текст:
Може ли предложение за застройка за пилешка супа?
Кисело мляко и яйце не е Ок, защото след претопляне нещо се пресича - яйцето явно, и става на пеперуди. Освен това храня малко дете и ме е страх дали ще е досготвено яйцето.
Жълтък + лимонов сок съм правила преди, яйцето не се е пресичало, но се опасявам да не дам полусготвено яйце на дъщеря ми.

Евентуално нещо с брашно може, въпреки че брашното "ми брашнее" в супите... Толкова просто нещо, а толкова ми е сложно... Thinking

94. СУПА ОТ ПИЛЕ С ОРИЗ
Пиле 250 г, Магданоз (корени и листа) 21 г, Кромид лук пресен 36 г или Кромид лук стар 25 г, Ориз 40 г или Фиде 30 г, Краве масло 30 г, Кисело мляко 97 г, Яйца (1 бр.) 40 г, Лимон 16 г, Сол 5 г.
Почистеното и измито пиле се нарязва на парченца по 20 г, залива се със студена вода и се оставя да заври. Бульонът се отпенва и се посолява, след което се прибавят дребно нарязаните магданозени корени. Когато пилето е почти сварено, се прибавят изчистеният и измит ориз и дребно нарязаният лук. Супата се вари до готовност, застройва се с варена застройка от киселото мляко и яйцата, подправя се с маслото и лимоновия сок и се поръсва с дребно нарязаните магданозени листа.
Забележка. Ако се използва стар кромид лук, той се поставя в супата заедно с магданозените корени.

Общи условия

Активация на акаунт