За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 516
  • 644
  •   1
Отговори
# 555
  • Sofia
  • Мнения: 22 638
Кубратова, аз отдавна съм го отписала техния и не си правя експерименти. Йоткер и това е.
И сухата им мая също, живата е читава.

# 556
  • Мнения: 1 112
Кубратова , ползвах техния бакпулвер и суха мая купувах на майка ми , но напоследък не ми се получаваха тестата. Нейния хляб също не беше ок.  Сега смених с друга марка

# 557
  • Русе
  • Мнения: 6 263
Скрит текст:
Не знам тук ли да ви питам, но ако някой ползва бакпулвер на Лидл, да сте забелязвали напоследък да не си върши работата?
Поръчах миналия ден на ММ да купи и той взел техен. Ползвала съм го преди време и си беше наред, ама вчера все едно печивото беше без него. Слава богу, не беше фатално за крайния резултат, защото го сложих в бисквити, но не ми се иска да рискувам в друго. Не че не мога да си направя и домашен, както сме практикували преди години, ама мързелът си казва думата вече Simple Smile

Ползвам от дълги години на Д-р Йоткер бакпулвера и досега не съм имал проблеми. Активира се, дори когато е изтекъл срока. Бях забравил едно пакетче в дъното на кутията и след изминала повече от 6 месеца годност си бухна нормално кекса.

# 558
  • Мнения: 7 762
И аз ползвам само на д-р Йоткер, само веднъж преди много време купих от Лидл опаковка с 4 или 3 пакетчета беше, не помня вече и си работеше нормално. Сегашният явно не става, не само по моя преценка, значи. Исках да си сверя с вас впечатлението и благодаря на всички!
Ще се върна пак на д-р Йоткер - от него ползвам и суха мая, нямам причина за недоволство.

# 559
  • In transit
  • Мнения: 14 334
Кубратова, пробвай бакпулвера на ДМ, много е хубав, няма го послевкуса, който има обикновения бакпулвер. С винен камък е. Повече от година замених бакпулвера на д-р Йоткер с него и съм много доволна.

Данифин, последния линк за брашната, който си дала има някои неточности, не бих му се доверила напълно. Лошото е, че авторката не пише, откъде е взела информацията. Наскоро ми попадна, затова споделям.

# 560
  • Мнения: 4 357
Данифин, последния линк за брашната, който си дала има някои неточности, не бих му се доверила напълно. Лошото е, че авторката не пише, откъде е взела информацията. Наскоро ми попадна, затова споделям.
Мики то аз когато се интересувам от нещо, ровя доста . Този линк го дадох за бърза справка, не за задълбочено познание. Който иска повече инфо ще се поразтърси.

# 561
  • Sofia
  • Мнения: 22 638
Кубратова, пробвай бакпулвера на ДМ, много е хубав, няма го послевкуса, който има обикновения бакпулвер. С винен камък е. Повече от година замених бакпулвера на д-р Йоткер с него и съм много доволна.
Благодаря, Мики, ще го пробвам,  щом година си доволна. Simple Smile Тъкмо и ДМ ми е по близо.

# 562
  • Мнения: 7 762
Благодаря, Мики и аз! От ДМ пък въобще не ми беше хрумвало да взема, даже не знаех, че има, не ми е от често посещаваните магазини.

Последна редакция: чт, 06 ное 2025, 15:29 от Кубратова

# 563
  • Мнения: 1 879
ДМ понякога доста изненадва в това отношение, един път търсих навсякъде розов шоколад на капки и го намерих точно там.

# 564
  • In transit
  • Мнения: 14 334
Да, ДМ има много добри продукти от хранителните, както и от някои сезонни.

# 565
  • Мнения: 1 478
От ДМ си взех брашно от спелта, които беше по- евтин от Кауфланд ,за моя изненада.

# 566
  • София
  • Мнения: 12 239
Имам два въпроса, тъй като не съм кой знае какъв кулинар, само когато ме удари музата:

Традиционно ползвам "български" бисерен ориз и арборио за ризото, но се сдобих с по 1 пакет балдо, басмати и жасминов. Някой да ми каже кой вид за какво е подходящ - нямам предвид екзотични рецепти, а нещо близо до нашата кухня..................
..............
арборио и карнароли правя ризото, също и пудинг с прясно мляко
басмати - само за гарнитура
много харесвам жасминов ориз - основно за готвене, като пълнените чушки било с кайма или постни, пилешко с ориз и не само пилешко,  основно него ползвам. Той не се разварява и стои прекрасно на зърна.

# 567
  • Мнения: 5 530
Жасминововият ориз и басмати с различен вкус ли са?

# 568
  • Мнения: 1 112
Марчева, може ли рецептата за пудинг с прясно мляко и ориз?

# 569
  • In transit
  • Мнения: 14 334
Жасминововият ориз и басмати с различен вкус ли са?
Да, жасминовия е малко по-ароматен от басмати.

Общи условия

Активация на акаунт