За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 447
  • 643
  •   2
Отговори
# 585
  • Мнения: 24 768
За такива неща вариант е и едно универсално "хладилно тесто" и сутринта само вадиш и като се постопли оформяш от него каквото ще е там - закуски, мекици или друго. Може даже няколко дни да изкара в хладилника и да си вадиш когато ти трябва.

Второто втасване е кратко и бързо, щом е имало първо, написали са го и другите. Ако ще ги правиш веднага, сигурно става и направо да оформяш, но нали искаш повечето да се случи от по-рано - дългото втасване да е докато спиш.

# 586
  • Мнения: 5 885
Момичета, не знам какво ме подтикна да взема това дърпано свинско на Лидл, при условие, че не знам какво да правя с него. Joy
Моля за някаква идея и/или рецепта!

# 587
  • Мнения: 43 759
В бургер, тортила може да го вложиш. А може и така- натюр да си го хапнете.

# 588
  • Мнения: 6 157
Здравейте! Мъжът ми е взел сушени манатарки и съм в търсене на рецепта, в която да ги вложа.
Нещо с телешко, може би..

# 589
  • Мнения: 43 759
Сушените манатарки са по- скоро за аромат. Не слагай цялото количество в едно ястие. Накисваш във вряла вода и ползваш със спагети, в супи, ризото...

# 590
  • Мнения: 304
Подкрепям за дърпаното свинско в бургер - даже за по-лесно може само питка и сос барбекю, а вече ако имате подръка кисели краставички, люта чушка, пак става супер. Ако не искате бургери,  едно картофено пюре и пак някакъв сос (барбекю, кетчуп) и така.
Иначе може ли съвет - сега пък ни изгоря фризерът... Докато доставят новия, как най-добре да съхраня храната от него или да я хвърлям? При нас вече има сняг, та от хладилника (2 в 1 е фризер и хладилник) нещата са навън в снега, фризерът още не е отварян, защото знам, че като спре токът, си държи студено около 24 ч. Но скоро изтичат и не знам какво е подходящо - хладилни чанти с лед, но колко време може да си остане замръзналото замръзнало? Благодаря!

# 591
  • In transit
  • Мнения: 14 334
Здравейте! Мъжът ми е взел сушени манатарки и съм в търсене на рецепта, в която да ги вложа.
Нещо с телешко, може би..
Заповядай, телешко по бургундски

Телешко на фурна със зеленчуци (може да сложиш само манатарки или да ги добавиш към зеленчуците.

Пиле Белуно, това пиле става чудно с манатарки, ако ядете пилешко.

20-30г сушени манатарки са достатъчни за едно ястие.

Мари, и аз до преди време си мислех, че сушените стават само за аромат, но не е така. Нужно е да се запарят добре за 20-тина минути във вряла вода, за да се рехидратират. След това могат дори да се изпържат в масло и стават супер.

# 592
  • Мнения: 4 248
Да кажа за кифличките. Изчаках тестото 20-30 минути да почне да втасва, оформих кифличките и ги прибрах в хладилника. На следващия ден ги сложих във фурната на 30° за 25 минути и след това ги пекох. Втасаха си, но не мога да преценя дали ми харесва крайният резултат. А и аз много бързах, извадих ги буквало от фурната и ги сложих в кутия без капак и излязох. Беше прохладно, та бързо изстинаха. Бих пробвала още пак, когато не бързам толкова, за да мога да оценя крайния резултат.

Но докато търсех информация по темата, попаднах на едно мнение, че ако сухата мая е инстантна, то няма нужда да се активира преди това. Смесва се направо сухо с брашното Heart Eyes Така и направих, защото нямах време. Ще направя още няколко опита по-натам, защото хич не ми се чака да шупне маята...

# 593
  • Мнения: 7 761
Действително сухата мая може да се ползва и така (и аз често го правя), но трябва да си сигурна в нея - да е качествена и прясна, защото ако си е загубила свойствата, ще го разбереш чак като минат часове или изпечеш някоя тухла Simple Smile
Аз при съмнение активирам и нея предварително, става за 10 минути, не е толкова чакане. Ако не шупне, хвърлям. Не се случва често, ама ако е в най-неподходящ момент, предпочитам да си го спестя.

# 594
  • Мнения: 2 152
Чудя се дали ни трябва гофретник. Не правя палачинки,защото нямам време да вися на котлона Може ли да споделите дали с гофретника става по-бързо и без много занимавка?

И също някой ако има мултифункционалната преса за рязане на зеленчуци izibizi на instantpot, може да ли сподели дали върши работа?

Не искам да се затрупвам с неща, които няма да ползвам, но ми изглеждат удобни тези уредчета.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 10:59 от Plamena..

# 595
  • Мнения: 24 768
Не са по-малко занимавка според мен, иска си време. Особено ако сте повече хора. Е, не е като да са ти нонстоп заети ръцете както с палачинките, можеш да свършиш нещо друго докото се пече гофретата за някоя минутка.
Другото е вече какви гофрети харесвате - тези квадратните са си дебели и се пекат по повече време, а другите които са като детелина стават по-бързо защото са по-тънички.

# 596
  • Варна
  • Мнения: 2 285
Lemoncupcakes, искрено ти съчувствам! Дано до утре имате нов. А за запазване за продуктите правилно , не отваряш до последно. А щом имате сняг - сложи ги в него, добре опаковани, в кутии, покрити с леген или друг съд, и пак сняг помежду, на сенчесто място. Не бързай да хвърляш!

# 597
  • Мнения: 43 759
Здравейте! Търся хубаво какао. Това от Лидл ми е опция, която ще използвам утре. Сещате ли се за друга марка, която да потърся?

# 598
  • Мнения: 5 885
Здравейте! Търся хубаво какао. Това от Лидл ми е опция, която ще използвам утре. Сещате ли се за друга марка, която да потърся?

Това е чудесно. Аз само него ползвам от години.

# 599
  • Sofia
  • Мнения: 22 637
За маята съм съгласна с Кубратова.
За гофретника - сипваш смес както с палачинките, но не висиш над уреда, едни поне 4 минути си вършиш друга работа.  И така обаче си отнема време...  Иначе за мен е без значение формата на уреда, дали тънки или дебели зависи само от това колко смес се слага... искате ли хрупкави, сипваш малко (и оставяш готовите на решетка) или обратно.
За какаото за мен лидълското си е достатъчно добро и не търся друго.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 14:35 от Morena

Общи условия

Активация на акаунт