За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 512
  • 644
  •   2
Отговори
# 630
  • Русе
  • Мнения: 6 263
Скрит текст:
Скрит текст:
Привет, въпросът ми е - мога ли да ползвам купата за втасване на тесто
на tupperware в микровълновата фурна защото е по-голяма.
Имам купа за МВ, но е 1.5 л., а тази съм я купувала преди поне 10 години и
няма от къде да видя дали мога да я ползвам в МВ.
Благодаря ви.  Yum

Ако има на нея символ за микровълнова, тогава да.
https://www.tupperware.bg/produkti/nauchete-poveche/pravilna-upotreba
peych, благодаря ти, но няма никакви знаци по моята купа / а опаковката не я пазя /.
Надявах се, че някой има каталог и в него да е показано дали
на купите за месене има знак, че може да се  ползват в МВ. Relaxed

Не знам дали ще ти е от полза.
Това е моята купа - от 2012 г. Понякога съм я ползвал за кратко в микровълновата да претопля някакво ядене.

# 631
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 5 551
Скрит текст:
Скрит текст:
Привет, въпросът ми е - мога ли да ползвам купата за втасване на тесто
на tupperware в микровълновата фурна защото е по-голяма.
Имам купа за МВ, но е 1.5 л., а тази съм я купувала преди поне 10 години и
няма от къде да видя дали мога да я ползвам в МВ.
Благодаря ви.  Yum

Скрит текст:
Ако има на нея символ за микровълнова, тогава да.
https://www.tupperware.bg/produkti/nauchete-poveche/pravilna-upotreba
peych, благодаря ти, но няма никакви знаци по моята купа / а опаковката не я пазя /.
Надявах се, че някой има каталог и в него да е показано дали
на купите за месене има знак, че може да се  ползват в МВ. Relaxed

Не знам дали ще ти е от полза.
Това е моята купа - от 2012 г. Понякога съм я ползвал за кратко в микровълновата да претопля някакво ядене.
[/spoiler]
peych,

# 632
  • Мнения: 83
Здравейте, помагали сте ми много пъти и сега отново се обръщам към вас - имам свински котлети и 2 буркана кисело зеле и искам да ги направя в гювеч. Какво още трябва да добавя? Трябва ли да запечатам месото на тиган първо или не е нужно?

# 633
  • Русе
  • Мнения: 6 263
Скрит текст:
Здравейте, помагали сте ми много пъти и сега отново се обръщам към вас - имам свински котлети и 2 буркана кисело зеле и искам да ги направя в гювеч. Какво още трябва да добавя? Трябва ли да запечатам месото на тиган първо или не е нужно?

По тази рецепта.

# 634
  • Sofia
  • Мнения: 22 638
Здравейте, помагали сте ми много пъти и сега отново се обръщам към вас - имам свински котлети и 2 буркана кисело зеле и искам да ги направя в гювеч. Какво още трябва да добавя? Трябва ли да запечатам месото на тиган първо или не е нужно?
Запечатай го първо подправено със сол и п-р (черен).  В гювеча вече може да поръсиш и червен п-р.

# 635
  • Мнения: 7 762
Аз запечатвам месото само на мазнина или го запичам в предварително загрята фурна на грил функция или грил с вентилатор (не го пържа) без сол, за да остане сочно, втривам само черен пипер обилно (аз го обичам и затова слагам много, но ти може да сложиш по ваш вкус). После го посолявам и го оставям на топло захлупено в гювеча, докато приготвя зелето, а то през това време си поема и солта - пека отначало на по-висока температура - напр. 190-200 градуса половин час, после намалявам на 130-140 градуса и допичам до готовност.
Скрит текст:
Пейч, днес ще си забраня да отварям страницата ти - не мога да ям през деня, че ми се доспива, а работя, ама това зеле с ребърца ми разстрои плановете (работните, не хранителните) Simple Smile

# 636
  • Бургас
  • Мнения: 1 749
Всеки път като правя чушки с яйца и сирене на фурна, ми стават кисели. Чушките са сладки - червени или зелени. Самата смес вътре ми киселее. Винаги ги правя така:
Изтърбушвам суровите чушки и ги пълня със смес от около килограм сирене - 5-6-7 яйца и 1-2 лъжици брашно, за да не е хептен течно. После потапям "дупетата" в галета и пека на 180°С. Нищо друго не слагам, нито бульончета, нито сухи подправки.
Какво не правя както трябва?

# 637
  • In transit
  • Мнения: 14 334
Смени сиренето, пробвай с друго. Не виждам от какво друго ще ти киселеят.

# 638
  • Sofia
  • Мнения: 22 638
И според мен от сиренето биха могли да киселеят.  Аз разполовявам чушките и така ги пълня, запеченото отгоре е  вкусно както на филии печени с яйца и сирене.   Сместа ми е гъста от сиренето, като включвам и други сирена понякога.

# 639
  • Мнения: 3 970
Ябълкова, пробвай да сложиш лук в сместа, много вкусно става и леко сладни. И сиренето е добре да е леко обезсолено или поне съхранявано в слабо солена саламура, защото при печене му избива солеността и киселината.

# 640
  • Бургас
  • Мнения: 1 749
Благодаря за съветите! Много обичаме чушки с яйца и сирене, така че скоро ще пробвам с лук и не най-евтиното сирене. Щото за пълнене и баници все купувам най-евтиното. А това с чушките наполовина е разкошна идея! Как не ми е хрумвало?! Така няма да се налага да слагам брашно за сгъстяване и няма да се разтичат чушките.

# 641
  • Русе
  • Мнения: 6 263
Скрит текст:
Всеки път като правя чушки с яйца и сирене на фурна, ми стават кисели. Чушките са сладки - червени или зелени. Самата смес вътре ми киселее. Винаги ги правя така:
Изтърбушвам суровите чушки и ги пълня със смес от около килограм сирене - 5-6-7 яйца и 1-2 лъжици брашно, за да не е хептен течно. После потапям "дупетата" в галета и пека на 180°С. Нищо друго не слагам, нито бульончета, нито сухи подправки.
Какво не правя както трябва?

Mikkey, правилно ти е заострила вниманието към сиренето. Отдавна не е това, което беше. При мен също има разлика, когато ги правя с домашно приготвено сирене и купешко. Няма друго от какво да киселее. Понякога добавям пресован чесън към сместа.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_2.html

# 642
  • Мнения: 3 970
За съжаление и скъпо да е сиренето, няма гаранция, че ще е качествено. Възможно е например да е съхранявано неправилно в магазина. Аз кварталния ни магазин отдавна го подозирам, че вечер изключват хладилниците, особено есен - зима, защото редовно имат развалени стоки в срок на годност. Отворените сирена от хладилната витрина също вечер не ги прибират в саламурата и те до следващия ден вече са сухи и кисели.

# 643
  • Мнения: 24 768
Точно чушки не пълня, понеже не ги ям, но и с други напълнени неща става така понякога, от сиренето е наистина.
В последнитегодини частично заменям с извара която харесвам, хем и не е толкова солено после цялото. Поне за моя вкус става добре и с по-постоянен резултат, че сирената имам чувството че повечето две еднакви партиди нямат...

# 644
  • Sofia
  • Мнения: 22 638
От поне 3-4 години купуваме сирене Железница от Лидл и през ум не ми минава да го сменяме,  все еднакво прекрасно е.

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 23:20 от Morena

Общи условия

Активация на акаунт