За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 336
  • 638
  •   3
Отговори
# 630
  • Русе
  • Мнения: 6 261
Скрит текст:
Скрит текст:
Привет, въпросът ми е - мога ли да ползвам купата за втасване на тесто
на tupperware в микровълновата фурна защото е по-голяма.
Имам купа за МВ, но е 1.5 л., а тази съм я купувала преди поне 10 години и
няма от къде да видя дали мога да я ползвам в МВ.
Благодаря ви.  Yum

Ако има на нея символ за микровълнова, тогава да.
https://www.tupperware.bg/produkti/nauchete-poveche/pravilna-upotreba
peych, благодаря ти, но няма никакви знаци по моята купа / а опаковката не я пазя /.
Надявах се, че някой има каталог и в него да е показано дали
на купите за месене има знак, че може да се  ползват в МВ. Relaxed

Не знам дали ще ти е от полза.
Това е моята купа - от 2012 г. Понякога съм я ползвал за кратко в микровълновата да претопля някакво ядене.

# 631
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 5 551
Скрит текст:
Скрит текст:
Привет, въпросът ми е - мога ли да ползвам купата за втасване на тесто
на tupperware в микровълновата фурна защото е по-голяма.
Имам купа за МВ, но е 1.5 л., а тази съм я купувала преди поне 10 години и
няма от къде да видя дали мога да я ползвам в МВ.
Благодаря ви.  Yum

Скрит текст:
Ако има на нея символ за микровълнова, тогава да.
https://www.tupperware.bg/produkti/nauchete-poveche/pravilna-upotreba
peych, благодаря ти, но няма никакви знаци по моята купа / а опаковката не я пазя /.
Надявах се, че някой има каталог и в него да е показано дали
на купите за месене има знак, че може да се  ползват в МВ. Relaxed

Не знам дали ще ти е от полза.
Това е моята купа - от 2012 г. Понякога съм я ползвал за кратко в микровълновата да претопля някакво ядене.
[/spoiler]
peych,

# 632
  • Мнения: 83
Здравейте, помагали сте ми много пъти и сега отново се обръщам към вас - имам свински котлети и 2 буркана кисело зеле и искам да ги направя в гювеч. Какво още трябва да добавя? Трябва ли да запечатам месото на тиган първо или не е нужно?

# 633
  • Русе
  • Мнения: 6 261
Скрит текст:
Здравейте, помагали сте ми много пъти и сега отново се обръщам към вас - имам свински котлети и 2 буркана кисело зеле и искам да ги направя в гювеч. Какво още трябва да добавя? Трябва ли да запечатам месото на тиган първо или не е нужно?

По тази рецепта.

# 634
  • Sofia
  • Мнения: 22 637
Здравейте, помагали сте ми много пъти и сега отново се обръщам към вас - имам свински котлети и 2 буркана кисело зеле и искам да ги направя в гювеч. Какво още трябва да добавя? Трябва ли да запечатам месото на тиган първо или не е нужно?
Запечатай го първо подправено със сол и п-р (черен).  В гювеча вече може да поръсиш и червен п-р.

# 635
  • Мнения: 7 761
Аз запечатвам месото само на мазнина или го запичам в предварително загрята фурна на грил функция или грил с вентилатор (не го пържа) без сол, за да остане сочно, втривам само черен пипер обилно (аз го обичам и затова слагам много, но ти може да сложиш по ваш вкус). После го посолявам и го оставям на топло захлупено в гювеча, докато приготвя зелето, а то през това време си поема и солта - пека отначало на по-висока температура - напр. 190-200 градуса половин час, после намалявам на 130-140 градуса и допичам до готовност.
Скрит текст:
Пейч, днес ще си забраня да отварям страницата ти - не мога да ям през деня, че ми се доспива, а работя, ама това зеле с ребърца ми разстрои плановете (работните, не хранителните) Simple Smile

# 636
  • Бургас
  • Мнения: 1 748
Всеки път като правя чушки с яйца и сирене на фурна, ми стават кисели. Чушките са сладки - червени или зелени. Самата смес вътре ми киселее. Винаги ги правя така:
Изтърбушвам суровите чушки и ги пълня със смес от около килограм сирене - 5-6-7 яйца и 1-2 лъжици брашно, за да не е хептен течно. После потапям "дупетата" в галета и пека на 180°С. Нищо друго не слагам, нито бульончета, нито сухи подправки.
Какво не правя както трябва?

# 637
  • In transit
  • Мнения: 14 334
Смени сиренето, пробвай с друго. Не виждам от какво друго ще ти киселеят.

# 638
  • Sofia
  • Мнения: 22 637
И според мен от сиренето биха могли да киселеят.  Аз разполовявам чушките и така ги пълня, запеченото отгоре е  вкусно както на филии печени с яйца и сирене.   Сместа ми е гъста от сиренето, като включвам и други сирена понякога.

Общи условия

Активация на акаунт