"Селски" номера и пинизи (тема 4)

• 50 134
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Звънче, права си, но донякъде. Още с публикуването написа, че не е здравен проблем. Сега, дали още монетизира, няма как да знам, но в поста написа, че са събрани парите. Защо е оставила сметката в поста е нейна работа. Оказа се, че въпросната сметка е известна така или иначе, защото по нея си продава книгите.
Разбирам че хората стават недоверчиви, но не разбирам защо тета, мета, стрина и вуйна, които са супер интелигентни и никога на никой не са помагали, броят парите на други хора.
В крайна сметка, ако аз реша, ще преведа пари на алкохолик за бутилка водка, а не за лечение на някой. Парите са си мои, изкарала съм си ги сама и имам право да ги харча както АЗ реша.
Жената, след десетилетия инвестиране на труд и време, монетизира това. Не е като да не е влагала усилия. Предполагам, че нито и е било ок, нито ще има възможност пак да го направи, защото вероятно повечето хора ще се оттеглят.

# 466
  • софия
Невинаги истинската нужда е свързана със здравословен проблем. Начинът, по който въпросната не се отказва от просенето на пари, подкопава доверието, когато някой помоли отново.
Пращала съм пари на хора в нужда, които не са свързани със здравословен проблем, но винаги е било ясно. Обичайно тези хора дори не търсят конкретна сума. Стигнали са до положение дори и 100 лв. да стигат. Събират се много повече, но никой не е правил въпрос за това. Но предварително се е знаело, че не се търси определена сума.
А тук хем търсим определена сума, хем не правим елементарни усилия да спрем събирането, след като е факт. И, след като сметката се е знаела, защо е трябвало да се пуска изричен пост? Постът не е за купуване на книгата ѝ. Горчив вкус има тази ѝ рецепта.
Абе не ми е чисто. На всичкото отгоре съм сигурна, че чете и тук. Все едно вече напук го прави.

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 11:10 от zvаnchе

# 467
Хайде да не бъркаме продажбата на книги с просене на средства за нещо си. Била инвестирала- нейна воля, има много като нея. Разликата е, че друг не съм виждала да се покаже такъв тарикат.
Нуждаещите се от средства за лечение винаги ще напишат причината. Някои прилагат и документи. Те са истинските реално нуждаещи се. Тези хора заслужават да им се помага и съм го правила.

# 468
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Малко да сменим темата с просещата готвачка.

На това попаднах току що във фейса :

Задължително съставяне на предбрачен договор преди набутвацията/сватбата/! След развода -взаимно попечителство върху детето/децата/!Вече не е толкова трудно да се постигне, особено както в повечето случаи -парясницата не е стойностна жена! Временни дългосрочни връзки с разведени жени/за по около 2-3 години/, които да помагат в отглеждането на децата, когато са при теб!И вече след като станат пълнолетни децата и особено след като си "вземат хляба в ръцете"...го удряш на живот: курорти, караокета, почасови мацки...

Съвети за живот след развод...
И после защо толкова много жени се чувстват използвани от разведени мъже с дете/деца.

# 469
Grinning Ще иска 50 на 50 отглеждане, ама ще търси и временни връзки, понеже е наясно как сам няма да може да си гледа детето или децата.

# 470
Grinning Ще иска 50 на 50 отглеждане, ама ще търси и временни връзки, понеже е наясно как сам няма да може да си гледа детето или децата.

Да, защото не плащали издръжка, ако е 50/50.  На разведената нищо няма да ѝ плащат, ако им гледа детето.

# 471
Изхождате от едно невярно според мен положение, че някой ако дари на тази жена, няма да дари за друга кауза. Само, че първо никой не може да гарантира, че ако А не дари тук, ще дари на друго място.
Който дарява по принцип ще дарява дори и един път да се е подлъгал и да е дарил на недостоен за това.
Който не дарява, няма да дари дори и най-любимият му инфлуенсър да го помоли.

# 472
Не случайно първо хората си  помислиха че е фишинг с хакнат профил. Защо. Защото така се въртят измамите.

Законният, неселски и нормален начин е да се направи дарителска кампания. Прозрачна, легална.

Прийомът която тази "дама" ползва, е селския, незаконния, измамния....на границата на закона и морала.
Фишинг прийом! От което следва, че тя не е..стока.
И когато хората виждат нещо нередно, нормално реагират негативно. Което е характерно за едно гражданско общество, и не е селско, а напротив - показва гражданственост.

# 473
Само дето нищо измамно не е направила. Нито е подвела нито се е представила за друг нищо.
Ако ме декларира тези приходи като му дойде времето, ще направи.
Незаконно, неморално и съмнително са съвсем различни неща.

# 474
Нищо гражданско няма в измислянето и разпространението на клевети.
Гражданското е когато има казус да бъде обсъден без измислици, без обиди към останалите потребители, без провокации и пр. меко казано непродуктивни похвати.

# 475
Дарителска кампания за нещо неясно ли?
Тук мотото е: Дайте, моля ви!

# 476
  • София
Някъде, някой и някак да е казвал, че е дарителска кампания?
Жената излиза с името си, за разлика от възмутените анонимни, и казва съвсем ясно, че и трябват пари за не здравословен проблем.
Още не виждам измама.

# 477
Всички, които правят кампании, също бързат. Също им е спешно. Но си има начин за събиране на дарения и те го спазват!

Тук това се заобиколи, което всъщност направи недобро впечатление отстрани.

# 478
  • Пловдив

Да, защото не плащали издръжка, ако е 50/50.  На разведената нищо няма да ѝ плащат, ако им гледа детето.
Именно. И не толкова не могат, колкото не искат. Затова са тарикати.
Е, на тарикатите не винаги им излизат сметките без кръчмаря.

# 479
Е, те затова по 2-3 години връзки препоръчват. Една година новата няма право да изисква, стъпва на пръсти, защото мъжът се възстановява от тежка раздяла (с майката или с предишната) , пък и детето да не се травмира.Втората година усядат и на третата година жената започва да иска развитие на връзката.

Общи условия

Активация на акаунт