"Селски" номера и пинизи (тема 4)

• 49 103
  • 741
  •   1
Отговори
# 735
Аз едно не разбирам - тя моли за пари, тя слага линкове за рецепти, обаче хората никой не ги кара насила нито да дават, нито да цъкат линка.
Т.е класическото - за всеки влак си има пътници.
Какво се опитвате да направите - да спасите големи хора от собствената им глупост ли?

# 736
Не, глупостта е неспасяема. Дразнещото е друго. След като въпросната госпожа събра сумата по доста хитър начин, без връщане, заеми, банки и т.н., защо я хвана амнезията и даже не мъцва по въпроса за сумата, която щеше да дарява. Не и ли минава през акъла, че хората не забравят, въпреки, че не я питат. Ето този гьонсуратлък е труден за приемане.

# 737
  • Deutschland
Може кредитната й история да е много лоша, затова не й дават кредит. Ама като си затънал, гледаш да си оправиш нещата сам , не да чакаш и без това бедните хора да те спасяват.

# 738
Има правила във форума и те са за всички. След като линковете са изтрити, значи нарушава правилата. И е наясно с това. И продължава да ги нарушава.

# 739
Аз се въздържах да коментирам събирането на пари, защото липсваше информация и подробности, не познавах Бени преди случката, не я следвам, нито ми е влизала в полезрението, не знам нищо за нея. Понякога хората действат ирационално, първосигнално, необмислено, особено ако са под силно напрежение, преживяват страх, ако са под заплаха, в опасност или децата им са застрашени. Никой не е застрахован от житейски сакатлъци. Да, повечето от нас не биха събирали пари така, както го направи Албена, но го твърдим когато сме спокойно седнали пред компютрите, в нормално разположение на духа и мисълта, без непосредствена заплаха за нас и близките. В състояние на афект, обаче, доста от нас биха свършили някоя глупост или биха се държали неадекватно. Тоест допусках такава да е ситуацията и тук и затова се въздържах от категорично мнение и коментари.
Изчаках да видя поведението на дамата след събирането на сумата, за мен това е много показателно за цялостната картинка. Мина достатъчно време. Картинката се оформи, поведението е ясно, действията се видяха и се виждат всеки ден. Усещането ми за ситуацията може да се обобщи с една дума - нечистоплътност. Жалко.

# 740
Аз се въздържах да коментирам събирането на пари, защото липсваше информация и подробности, не познавах Бени преди случката, не я следвам, нито ми е влизала в полезрението, не знам нищо за нея. Понякога хората действат ирационално, първосигнално, необмислено, особено ако са под силно напрежение, преживяват страх, ако са под заплаха, в опасност или децата им са застрашени. Никой не е застрахован от житейски сакатлъци. Да, повечето от нас не биха събирали пари така, както го направи Албена, но го твърдим когато сме спокойно седнали пред компютрите, в нормално разположение на духа и мисълта, без непосредствена заплаха за нас и близките.В състояние на афект, обаче, доста от нас биха свършили някоя глупост или биха се държали неадекватно. Тоест допусках такава да е ситуацията и тук и затова се въздържах от категорично мнение и коментари.
Изчаках да видя поведението на дамата след събирането на сумата, за мен това е много показателно за цялостната картинка. Мина достатъчно време. Картинката се оформи, поведението е ясно, действията се видяха и се виждат всеки ден. Усещането ми за ситуацията може да се обобщи с една дума - нечистоплътност. Жалко.

Повечето не биха се сетили за този начин. Е, майка ми вчера стана дума и каза, че като се съберат всички суми през годините, заемите и лихвите, е дала през годините пари за един апартамент в провинцията да оправя бакиите на роднина. Ама не се е сетила да иска пари от други хора. Както повечето не биха се сетили и да искат 15000 от чужди хора, за да посещават скъп летен курс в чужбина. Колко хора сме израснали с мисълта, че нещо не можем да си го позволим и значи не ни е писано, или като затънем или някой от близките затъне, няма как на непознати хора да се разчита. Но очевидно има как, без да правиш някакви саможертви и лишения.

Но като цяло мисля, че ако някой търси справедливост и се чувства прецакан, може да действа по същия начин, но с обратен знак, един вид черен ПР. Както някой може да си направи страница и да иска пари, да забранява коментирането, за да се съхраниш (ужасно я мразя тази дума и усещането, което носи, че може да газиш наред и после спускаш бариерата на неебателността, сакън да не се притесниш, да няма лоши мисли и настроения, въпреки че си е за притеснение ситуацията), така и друг може да си направи страница срещу въпросните действия и да модерира коментарите, да даде право на глас на хора, които иска да бъдат чути. Както може да се използват форумите за добра реклама, така може и за антиреклама.

# 741
  • Другата България
Нова тема.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1826392.new#new

Общи условия

Активация на акаунт