"Селски" номера и пинизи (тема 4)

• 50 035
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
Ако сайта и е платен и можеш да го ползваш само срещу заплащане, да ще си ги е изработила. А не да се излиза постфактум, че разбираш ли толкова години сме ползвали нейните рецепти, пък не искаме да и платим.
И за пореден път, особено грозен отпечатък оставя триенето на неудобни постове. За пореден път, на страницата и една посредователка псува и обижда усъмнилите се,  но стои. Да прикача ли снимка?

# 691
  • Варна
Всъщност, да. Прикачи, моля те. Не желая да търся страницата й, нито да я знам коя е, че после няма отърване.

# 692
# 693
Bella Ella, Съдържанието  в блога, което Албена предоставя според вас  "Безплатно" е създадено и на базата на  БЕЗПЛАТНО ползване (да не кажа друга дума) на чужди рецепти. Дори не си прави труда да спомене откъде , от кой ползва рецептата. Да не би мислете, че тя ги е измислила?

# 694
Албена да вземе да изтрие тези гадости, защото блогът и без това стана голяма излагация, като нея самата.

# 695
  • Варна
Мен би ме било срам, ако хора с подобен речник ме следват.

# 696
Две неща ми направиха впечатление и не в посока да проявя съчувствие и съпричастност към тази жена - липсата на коректност и преиграването.
Да не се даде обяснение за реалната причина за исканите пари е наглост, но да се обяснява триенето на въпроси и мнения с оцеляване е свръх безочливо. При толкова много майки, които преживяват истински трагедии, живеят в реален ад и до края на живота си ще трябва да търсят начини да оцеляват било то емоционално, душевно или физически, мълчаливо, без преиграване или използване на болката и загубата, манипулирайки други хора за своя изгода, думите и поведението на Албена са ужасна подигравка.
И друго прави впечатление - прекрасното, весело и бодро настроение след събирането на парите. Което показва, че проблема е преувеличен, а сълзливата молба за пари е просто игра с наивността и емоциите на хората.

# 697
Тя трабва да плати данък. За нея са дарение.
Или заем, който трябва да върне. Но тъй като няма да върне, са дарение -> данък.

Аз съм съгласна, че предвид че се е ангажирала да дари разликата, трябва да обясни на аудиторията си какво и колко. И за мен беше грозно написаното от нея "приемам идеи за кампании" в готварската тема.

Аз лично не бих помогнала на някой, който събири вероятно за хазарт или бързи кредити и т.н, какъвто навярно е случаят. Ама хората са дарили доброволно.

Ако аз или вие сме майки на затънал в дългове син, какво бихме направили? Няма да го оставим да го понабият едно хубаво.

Дали са пенсионери, или не, дарителите, са само спекулации. В началото и аз реагирах първосигнално. Но не може ли просто да приемем, че си ги е "заработила" през годините?

Опитах се да погледна случая по-глобално.

Не съм адвокат на никого.

Киара Ферани обяви, че продава козунаци с благотворителна цел и ще направи дарение на определена болница. Направила е дарение, предварително, на въпросната болница, за скромна сума. Хората, които си купуват козунаците, остават с впечатлението, че всички постъпления от козунаците ще бъдат за болницата. Тя не го е казала изрично, че ще е така, просто е неясно написаното/казаното. Дарителите, които си купуват скъпите козунаци, се чувстват излъгани. Те не са разбрали, че ще е така. Мислили да, че купуват и постъпленията отиват за болницата. Нея по закон я глобяват с над 1 милион евро и впоследствие губи голяма част от последователите си. Да, Бени не е излъгала, нарочно пише неясно, за "детето" си и пр. Хората си мислят, че даряват за дете, за инцидент. Постът беше рекламиран, беше споделян, за да достигне  извън нейните последователи, които искат да ѝ се отблагодарят, че са ползвали нейна рецепта, присвоена от незнаен източник.

# 698
Освен това, въпросното дете е пълнолетен човек. Който явно е със сребърна лъжичка в устата и му е трудно да се изправи и да реши проблемите, които е надробил.

# 699
Да, на 24 е "детето". Вече ме е гнус от тази жена.

# 700
Ако беше казала истинската причина, никога нямаше да събере парите. А хората в общия случай са добри, и като чуят проблем и дете (в случая става дума за пълнолетен човек, всъщност), веднага реагират и дават. И да, това за пенсионерите не са спекулации, повечето от тях даряват, дори ако се налага да го изгладуват. А самата госпожа, обаче, не счита че тя трябва да изгладува сътвореното от детето ѝ, очевидно. И сметката продължава да седи, ако се намерият още наивници, да я пълнят, добре дошло.
Да, законно и много грозно.

# 701
За пенсионерите, разбира се, че не са спекулации. Имаше коментари от хора, които споделят, че са пенсионери и искат да дарят за "детето". Едната даже беше писала, че не може в момента да дари (много), тъй като се нуждае от операция и трябва да спести пари за нея.

# 702
Вчера писах,но ме изтриха съгласна съм със всяко от горните мнения.

# 703
  • София
Извинявам се, но не разбирам поведението на "колежките" ѝ кулинарки във форума.
Защо не я игнорират? А пак ѝ се лайкват гъбените супи и карфиолите. Пак "Бени това..", "Бени, онова.."..
Абе я ѝ...
Тя може да трие всичко на страниците си.
Дайте ѝ игнор поне тук! Как може така да ѝ се мазнят!?! Едва ли някоя от тях не е наясно със случилото се .

# 704
Мисля или не са наясно или въобще не са в течение на случая. Постовете за това какво ще прави с остатъка на парите се изтриха много бързо. Лично аз вече няма да я лайквам, нито ще ползвам блога й. За мен тя и преди беше използвачка, ама сега направо удар направи.

Общи условия

Активация на акаунт