"Селски" номера и пинизи (тема 4)

• 50 150
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Не знам селско ли е, несъобразителност ли е, но случка от днес: качваме се в метрото със сина ми (на 7 г.), на едната редица седалки има 3 свободни места. С нас се качва една жена, минава пред нас и сяда на средната от трите. Не сме залепени като Пижо и Пенда с малкия и никой няма да припадне, ако не сме един до друг 15 минути, но ми беше странно.

# 451
Даже не знам как да го коментирам...в официалния сайт на къща за гости отпреди осем години една жена оставила негативен, но напълно в рамките на добрия тон коментар, при това съвсем грамотно написан.
Отговорът на хотела лаконично гласи:
"Да го духаш"
Мъжът ми търсил отзиви за този хотел и ми го показа, защото не му повярвах. Разбира се, никога няма да отида там.

# 452
  • Варна
Даже не знам как да го коментирам...в официалния сайт на къща за гости отпреди осем години една жена оставила негативен, но напълно в рамките на добрия тон коментар, при това съвсем грамотно написан.
Отговорът на хотела лаконично гласи:
"Да го духаш"
Мъжът ми търсил отзиви за този хотел и ми го показа, защото не му повярвах. Разбира се, никога няма да отида там.

Може ли да кажеш кой е този хотел?

# 453
Грешка, не е в сайта на хотела, отзивът е в интернет, къща за гости на брега на язовир Кърджали. Дамата пише:

Изключително съм разочарована. За тези цени трябваше да получим много повече. Хигиената я няма. За отношението да не говорим. Жалко, че мястото е на уникално красиво място.
🙏4
Къща за Гости "При Митака" І Механа І Качествено месо І Органични зеленчуци І Студена бира (собственик)
преди 7 години
Да го духаш

# 454
  • Deutschland
Има цяла група за такива къщи за гости. Чела съм постове и коментари и честно казано, не знам дали бих посетила такива, особено ако собствениците живеят в нея и ти досаждат нон стоп.

# 455
То и в тези групи е пълно с бисери. Качват как някой не си е изчистил като си е тръгнал. И отдолу е мазало, едните едва ли не мият прозорците и сменят спалното бельо преди да си тръгнат от  хотел и обиждат всички други на мърли.

# 456
  • София
Разбира се, че ще има данък върху парите, както за всеки доход-10%. Ако не ги включи в данъчната си декларация ще плати и глоба.

# 457
  • Deutschland
Добре де, като пристигне такава сума в рамките на часове в една частна сметка, банката нещо не взема ли отношение? Не е дарителска, не е фирмена 🤔

# 458
Те освен големината на единичния превод, в един момент има генериране на сума, която е за деклариране и доказване на доход.
Иначе бялата и добра инфлуенсърка трие неудобните въпроси под постовете и. Но не трие обидите към другите потребители, да не говорим, че едната си позволява и да псува. Ако искате мога да ви прикача скрийншот.

# 459
Не знам селско ли е, несъобразителност ли е, но случка от днес: качваме се в метрото със сина ми (на 7 г.), на едната редица седалки има 3 свободни места. С нас се качва една жена, минава пред нас и сяда на средната от трите. Не сме залепени като Пижо и Пенда с малкия и никой няма да припадне, ако не сме един до друг 15 минути, но ми беше странно.

Подобна случка ме втрещи преди два дни. Качват се по едно и също време майка с малко дете и още една жена. Свободни са две срещуположни седалки. Майката е първа и се приготвя да седне с детето на едната. Не се е мотала изобщо, но другата я заобиколи и се тръсна на същата седалка. Майката погледна учудено и просто седна с детето срещу нея. 100% селско поведение за мен, беше млада жена, наглед нормална, но и във физиономията й имаше нещо нагло.

# 460
  • Другата България
Те освен големината на единичния превод, в един момент има генериране на сума, която е за деклариране и доказване на доход.
Иначе бялата и добра инфлуенсърка трие неудобните въпроси под постовете и. Но не трие обидите към другите потребители, да не говорим, че едната си позволява и да псува. Ако искате мога да ви прикача скрийншот.
Хората вероятно искат да знаят къде ще отиде остатъка от сумата, защото със сигурност са внесени повече пари. Типична селска проява е да се реагира по този начин.

# 461
  • София
На мен не ми пречи, че са ѝ помогнали, няма да дълбая за възможни причини, но смятам, че не е коректно, че все още не е редактирала и изтрила сметките и Революта си от основния пост със снимка "Моля ви". Постът още излиза в нюсфийда и смятам за редно да го редактира, да напише, че са събрани и да махне сметките си.

# 462
Много от хората, които пишат явно са и били последователи.Триенето на коментарите и въпросите, които не и изнасят, говори достатъчно.
Е, тя пише, че парите са събрани, но не маха сметките. Двоен селски номер.

# 463
  • софия
Може да не трие поста, но да го редактира. Да напише отгоре, че благодари, парите са събрани, да махне сметката. Това е селският номер. Благодарността с питката да си я държи и нея.
Другото - дали да преведеш пари или не, дали да искаш отчет или не, е личен избор на даващите. Тъпото е, че подобни ситуации подкопават доверието при следващ случай, в който може да има истински нуждаещ се.

# 464
  • Варна
Е, тя пише, че парите са събрани, но не маха сметките. Двоен селски номер.

Че те парите никога не стигат. Да има там...

Общи условия

Активация на акаунт