Абцес на бартолинова жлеза

• 396
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте,  имах болка и вагинален дискомфорт, от 2 дни . Днес за няколко часа докато бях на работа ми се появи мн голямо топче и е много болезнено, на малките срамни устни. Мисля,че е бартолинов абцес.Знам, че трябва да се спука само или да ходя да го цепнат. Но сега няма да намеря лекар ,който да ме прегледа. Ще се радвам ако знаете домашни хитринки ,които могат да ми помогнат. Много съм притеснена.

# 1
Направете компрес с риванол.

# 2
  • София
Ако сте от голям областен град - директно отивайте в спешното.
Аз така се изтървах и една сутрин в тъмни зори цъфнах в "Пирогов", нямаше накъде повече от болка.

# 3
Попринцип не е добре да отлагате и по-добре да отидете на лекар, но знам от моя позната, че си е правила нещо като “компрес” с вътрешността на растението алое вера и й беше помогнало.

# 4
Sunshine Reggae  от малък град съм и сега няма кой да ме прегледа със сега. На генеколог ли трябва да отида първо или на хирург директно?

# 5
  • София
Най-добре първо на гинеколог, който да прецени как да се подходи. Ако възпалението не е излязло от контрол, може да бъде преборено и само с медикаменти.
Държа да ви успокоя, понеже съм минала по този път - въпросното "цепене" е рутинна процедура, която се прави с местна упойка и е бърза. Неприятно е, но звучи далеч по-страшно, отколкото е. Реално трябва само да се изтърпи упойката, която е едно бързо боцване.

# 6
Много благодаря! Наистина звучи страшно, силно се надявам да се спука от само себе си.

# 7
Мажете с йодасепт и слагате стерилна марля отгоре, както и превръзка, че цапа доста. Това ми беше препоръчано от гинеколог последния път.

# 8
  • София
Много благодаря! Наистина звучи страшно, силно се надявам да се спука от само себе си.

Не се надявай, а утре заминавай на лекар.

# 9
Не се надявай, а утре заминавай на лекар.
[/quote]

Вече имам запазен час, със сигурност ще отида, тази болка не е за подценяване.
Йодасепт? Аз мажа ихтиол ,но не ми помага.

# 10
  • Down south
Топла вана.

Общи условия

Активация на акаунт