С какво ви дразнят хората? - тема №2

• 29 063
  • 586
  •   1
Отговори
# 570
Естествено, че собственикът. Този, който стриже овцете.

# 571
Абе какви козирки, какви пейки - вие виждали ли сте на какво приличат народните тротоарите и улиците по принцип в Бг, общинските зелени площи? Козирки пред частна фирма да имало, пейки да имало, семки може също. А кое радио да пуснат в куриерския офис, за да е доволен този иначе презадоволен от високо качество народ 😂 Каква е тази дискусия 😂

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 22:45 от Linda*kiss

# 572
Дразнят ме хилядите стопани на кучета и котки, които предлагат потомството на питомците си за осиновяване.Дали при среща с познати и непознати  с един особен патос, дали с обяви:"Спешно се дават котенца'', ''Спешно се подаряват кученца, много сладки'' и в този дух.Защо не си кастрират животинките?! Rage

# 573
По-скоро защо не си пазят животинките от забременяване. Ами не са вярвали, че това ще стане, толкова им е акъла.

# 574
  • Пловдив
По-скоро защо не си пазят животинките от забременяване. Ами не са вярвали, че това ще стане, толкова им е акъла.
Как се предпазва животно от забременяване?!!?!? С кастрация! Аз отглеждам котарак, кастриран е.

# 575
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...

Както и себе си "пазят" от нежелана бременност - никак. И после все някой друг е виновен. И като се обясни, че за животното е по-добре да се кастрира се почва, ама то скъпо, или другото ми любимо - как аз ще го осакатя, ами то поне веднъж да роди и тем подобни идиотии от преди студената война. Или другото ми "любимо" - хапченца против разгонване - доказано е, че са канцерогенни, ама са евтини и то лесно така - пуф хапченца... Яко се газирам точно по този въпрос. Ултимативен кастратор съм.

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 14:20 от CvEtEmOe

# 576
Как се предпазва животно от забременяване?!!?!? С кастрация! Аз отглеждам котарак, кастриран е.
Кучетата, които са на каишка и са контролирани, могат съвсем лесно да се опазят от забременяване и без кастрация.

# 577
Абе не се знае. Като ги удари нагона и подивяват. Не е приятно

# 578
Е да, ама това са отговорностите да имаш куче, което да си дресирал. Тука се провалят много хора.
По правило би трябвало и другите (мъжките) да са на каишка и да няма бездомни кучета.

# 579
  • София
Кучета, които не се отглеждат от лицензирани развъдчици, задължително трябва да се кастрират.

# 580
Хората, които допускат или още по-лошо - нарочно искат домашния им любимец да роди, и после подаряват и продават бебета са малоумни, без извинение! И ако никой не откликне на "спешните" им и сърцераздирателни обяви - в кашон и до някой контейнер в съседния квартал и филма свършва. При хиляди и десетки хиляди животни в приютите и по улиците да допринасяш за задълбочаването на този проблем граничи с психично заболяване, и то при всичката информация защо хапчетата против разгонване са вредни, защо кастрацията не само, че е безвредна, ами и полезна за животното, и елементарно запознаване с числата относно бездомната популация.
Достатъчни са развъдниците, че и там е широка тема, но селектирането на гени и смесването на породи и поколения води до страшни аномалии и вродени пороци на тялото, органите и цялостното здраве на животните. После тия "породисти" животни са обречени на стотици посещения при ветеринар, процедури, интервенции, манипулации, операции и т.н. за да оправим проблемите които изначало на би трябвало да имат, и в крайна сметка повечето от тези животни живеят кратък и болезнен живот. Дразнят ме защитниците на този извратен бизнес и мотивите, които ми вадят са нелепи. Веднага ги препращам да изгледат няколко документални филма и репортажи и после да си говорим. Ама тц, не искат.

# 581
Да бе, следят... Следят си парите.
И не, "в цял свят" няма ограничение хората да гледат непородисти кучета.
Законово ограниченията са кога да са на каишка и кога не.

# 582
Кастрацията не е единствения начин да предпазиш кучето си от забременяване. Гледам женски кучета от много години, кастрирала съм два пъти, и двата пъти имаше последици, които не ми харесаха и се отказах да го правя. Никога не сме имали непланирани кученца. От позицията на породата която отглеждам - когато женското куче се разгони, трябва просто да е в двора (или на друго добре оградено място) и същевременно за него да се полагат повече грижи от обичайното, т.е. да се играе повече с него за да се запълни нуждата от движение без разходки и като цяло да се общува повече, включително повече гушкане и галене, за да се помогне на организма да балансира хормоналните нива. Кой го прави обаче? Масово хората вземат кучета за играчки или пазачи и изобщо не се интересуват от това какви са техните нужди и как варират спрямо пол, възраст и т.н. Да гледаш куче е трудно - наоколо е пълно с примери за това.

# 583
И когато от толкова разгонвания кучето направи пиометра какво правим?
Дразня се от хора даващи точно такива съвети. Не си кастрирайте животинчето, оставете го да се разгонва по три пъти в месеца.

# 584
И когато от толкова разгонвания кучето направи пиометра какво правим?
Дразня се от хора даващи точно такива съвети. Не си кастрирайте животинчето, оставете го да се разгонва по три пъти в месеца.

Пиометрата не се получава от разгонвания, а от препарати против разгонване, уседнал начин на живот и ниска хигиена в периода на разгонване. По мои наблюдения, от пиометра страдат най-вече "апартаментските" кучета. Никого не съм посъветвала да не си кастрира животното, всеки си има глава на раменете. Казах само, че това е най-удобният вариант ако не знаеш какво да правиш с разгоненото си куче и не искаш кученца и обясних защо смятам, че не е най-добрият и вече не го прилагам. Не знам защо си се подразнила на поста ми, ти просто не си го разбрала според мен, защото си чела по диагонал.

Общи условия

Активация на акаунт