С какво ви дразнят хората? - тема №2

• 37 517
  • 726
  •   1
Отговори
# 690
Да, ама майките я използват в друг смисъл…

# 691
Пропуснала съм я тази дума "хрупанки" и съответно не е имала шанса да ме подразни. Гризки ли означава? Ама пък гризките бяха сякаш по-меки и не хрупаха.

# 692
Аз това разбирам под хрупанки. 😆

# 693
Да, ама майките я използват в друг смисъл…
До момента само този смисъл на думата знаех. Сега разбирам, че означава и черница

# 694
О, благодаря. Значи съвсем съзнателно съм ги пропуснала като артикул.
ПП Хрупанките.

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 15:28 от Блу

# 695
Конкретен артикул не съм виждала. Покрай темите за детски рождени дни и детски празници, когато детето беше малко, за първи път прочетох тази дума. Звучеше ми гадно, точно като шумно хрупане. "Превеждах" си я като нещо за хрупане, без особена стойност като храна.

# 696
Парички, бебка и детенце ми бъркат в мозъка.
А на английски "hubby"-тата.
И kiddos

# 697
Учудвам се от какви неща се дразнят хората, направо да не повярва човек...
Иначе "свеки" си е много удобна дума - кратка, ясна и еднозначна, натоварена с определен емоционален нюанс. Аз в определен тип писания (като форума) я намирам на място.

# 698
За думи - изключително неприятни са ми: просна (прането), пазаря, оценя, облякан, печа.

# 699
Дразни ме когато някой каже жената, сина, дъщерята, вместо жена ми , сина ми , дъщеря ми. На кого в таз' жена , на комшията ли??? Много ми е пренебрежително🤔

# 700
Дразни ме когато някой каже жената, сина, дъщерята, вместо жена ми , сина ми , дъщеря ми. На кого в таз' жена , на комшията ли??? Много ми е пренебрежително🤔
Или пък: "мойта", "моя". Вместо жена ми...

# 701
А когато жена го използва за мъжа си подобното, по-приемливо ли е? Чувам жени, които казват на мъжете си - тоя, онЯ моя, или най-хубавото - просто "Абе"! Абе, що не си купил това, Абе, виж детето, Абе, закарай ме някъде.
🙂🙂🙂
Има и по-народни: "тиква", гад...ама в добавка - моята тиква или гад! 🤣🤣🤣
Може да е гад, ма не го дава, нейна собственост си е! 😂😂
Това млади личности, не е да се каже, че са уморени от брака или връзката, нито като да е обидно, понеже и мъжете и жените си се смеят. Малко ненормално ми се струва, ама то има ли пък нормално в днешно време...

# 702
Оооо, намерили сте , та премерили.
Тукашните като са все на Zé  и Maria Sweat Smile
Седиш си кротко, приказва ти човека отсреща, споменава Мария това, Мария онова.... а ти нещо , като нищо си разбрал, защото  всички  мъже биват преименувани Zé - син, внук, мъж, зет...,   и всички жени Мария - майки, дъщери, снахи, съпруги.....

# 703
Дразнят ме просещите, които опипват хората. Изтръпнах вчера заради един. Тръгна да сяда до мен на пейката, да се опитва да ми хваща ръцете. "Господ здраве да ти дава! Дай ми 2 лева да си купя нещо за ядене, не съм оттук..." Викам му да не ме пипа и да се разкара, ей не можа да се въздържи да не си лепне ръката си на гърба ми, като ставаше. Какво здраве ще ми дава господ, като такива, които пипат всичко и всички, ми пренесат някой вирус.

# 704
  • UK
Ооо, помня ги тези Хрупанки, като ученичка, преди 20 години си ги купувахме.

Дудите и за мен са черници, но нямам против маоките да го употребяват и в другия смисъл. Скоро, в разговор по телефона, позната вместо дуда, употреби ш**н*а, за 6 годишната си дъщеря, която имаше зачервяване и инфекция може би. Бррррр

Общи условия

Активация на акаунт