С какво ви дразнят хората? - тема №2

• 37 521
  • 726
  •   1
Отговори
# 675
Дразнят ме хора, които се опитват винаги да изглеждат позитивни и много толерантни. И ако ти хрумне да изкажеш противно на тяхното мнение, най-нетолерантно и възмутено ти скачат.
Дразнят ме свръхсоциалните, които не разбират как някой може да предпочита тишината, да е самодостатъчен и пак да е нормален.
Дразнят ме хора, които винаги знаят по-добре моя живот.
Дразнят ме хора, които в писмен вид поставят по няколко удивителни или въпросителни, или комбинация от двете в края на изречение.

# 676
Изцяло съм съгласна с дразненията ти, освен:
Скрит текст:
Въпросителна и удивителна могат да се използват заедно в края на изречение, за да изразят въпрос, който е едновременно възклицателен, като например "Нима ти го каза?!". Тази комбинация се използва за изразяване на изненада, недоверие или силна емоция при задаване на въпрос. В някои случаи, за да се подчертае изненадата или съмнението, се използва и комбинация от двата знака, насложени един върху друг (интеробанг), като въпреки че е експериментално въведен, остава с ограничено приложение.
В края на изречението: Поставят се един до друг в края на изречение, за да покажат смесено чувство на въпрос и възклицание.
Пример: "Нима ти го каза?!".
Пример: "Какво?!".
В скоби: Въпросителният знак може да бъде поставен в скоби, за да изрази отношение към част от изказването, като например в комбинация с удивителна.

# 677
  • София
Употребата на "закупувам" Angry
Закупих си един гланц. Закупих си чорапогащи и едно масло.
Голямо закупуване пада! Откъде дойде пък тая глупост...

# 678
  • Glasgow
Това е много паразитно, да.

# 679
В старозагорско така се изразяват.
Или, поне аз имам познати от там, от които за пръв път го чух.
Още по- отвратително е  закупвам  без "у" в средата.

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 11:07 от LordOzzy ⚡

# 680
  • Glasgow
А на английски като ползват brought вместо bought 🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ понеже съм в доста групи за пазаруване, оферти и т.н, там повече се ползва brought, някой като направи забележка казват, че е автокоректът🤦🏻‍♀️моят не го поправя, не знам. Защо ни мъчиха навремето като учехме английски да пишем стотици пъти една дума, като самите англичани не си дават толкова зор🤣

# 681
Ози, нямам предвид подобни невинности, които са правилни. Ако не се сещаш какво визирам, значи просто не те дразни или дори не го забелязваш. Със сигурност ще ми излезе подходящ пример от деня и може да го сложа тук, ако не забравя или не съм на телефона.

# 682
Дразни ме когато някой очевидно не е прав и започва да ръкомаха и да налита на бой, защото няма какво друго да направи. Вчера един ме беше запушил с колата на паркинг, бутам я да я преместя (беше изключена от скорост), той притичва от някъде с едно кафе и представлението започва. И както в повечето случаи, проблемът се реши като извадих телефона и почнах да снимам.

# 683
Дразнят ме няколко израза, които масово се използват.
Чуваме се
От ден едно
Като цяло
Всъщност
Парички
Детенце

# 684
Парички ме докарва до лудост. Дразни ме думата вземАх.

# 685
  • Glasgow
Парички, бебка и детенце ми бъркат в мозъка.
А на английски "hubby"-тата.

# 686
О, това нарицателно „детенце” и мен много ме дразни. Една педиатърка, при която ходихме, за първи път я чух да го казва и си помислих, че нещо се е объркала с думата. После продължи, че и след нея от други места пак я чух или видях написана по постове… ужасно. А масово не се ползва нормално, примерно не казват „вашето детенце е много добро”, а казват „какво му е на детенце; спало ли е детенце”, изобщо потрес.

# 687
Към неприятните изрази като "бебка" и"детенце", добавям още някои, които никога не съм чувала "на живо", а само в бг мама съм чела:
-свека
-хрупанки
-куку(в смисъл на детско гърне. Тази дума съм я чувала само в разговорен стил да обозначава някого с метални проблеми)
Много са ми грозни и дразнещи.

# 688
Еее, хрупанки не е ли нарицателно за този вид снакс, който е от брашно. Като бяхме ученици и бяха много модерни, всеки си ги купуваше. Или става дума за нещо друго? 😀
Иначе, сещам се за думата „дуда”, която много майки използват вместо другата дума за женски полов орган и ми е също отвратително като я прочета. Даже дъщеря ми един път я повтаряше, чула я от дете в градината…

# 689
  • Пловдив
Хрупанки е велика дума, моля те. Велика!

Дуда е черница, един брой. Дуди в множествено.

Общи условия

Активация на акаунт