С какво ви дразнят хората? - тема №2

• 37 551
  • 726
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Е да, ама ако питаш моите родители, по-умният винаги отстъпва. Няма нужда да се конфронтираме.
Много познато, Лютиче. Може би от там съм екстра чувствителна по темата.
"По- умният отстъпва."
"Агресията води до агресия."
"Простакът те сваля на неговото ниво"
"Бъди добър с хората и не прави това, което не искаш да ти се прави".
И още много, познати на всички ни. Валидни ценности, но...

Но родителите ни са от друго поколение и ако при тях не е имало фрапантни последствия, то в днешния свят ще си просто един будала, на когото му се качват на главата, а пък в поколението, което се задава, направо ще бъдеш смачкан и асимилиран.

# 661
  • Пловдив
Аз не твърдя, че съм идеална.
Но чак за нервен човек, не се определям.
По-скоро съм без капка търпение към идиотщини.
Примерно, най-близко стоящата ми колежка, яде шумно. Хрупа, дъвчи...но ми е ясно, че това си е мой проблем. Ако можех да се чуя отстрани, едва ли дъвча безшумно. Хубавото е, че не яде постоянно/ само ако не е успяла да спре за обяд, от тичане по задачи/, а и успях да я отуча да яде по кило бонбони на семица.
ДъвчЕ. А ей това е моя проблем.

# 662
Кое? Правописът?

# 663
Мен ме дразни колежка, която е тип "pick me girl". Готова е на всичко за мъжко внимание. То е мигане, стойки, маниерничене. Постоянно е в услуга на колегите мъже и все повтаря колко са си близки. Най- неприятното е, че за да изпъкне тя, очерня и принизява другите жени.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 22:34 от Марена

# 664
Кечър, абсолютно вярно. Предпочитам "С твоите камъни по твоята глава" Grinning Ама после съм била злобна и отмъстителна...
Имахме една персона в компанията, която беше свикнала да се разхожда върху всички ни. Накрав ми писна и казах на останалите, че вече не искам да общувам с нея, пък те ако щат да си я канят по празниците и да си ходят по кафета. Изведнъж аз станах лошата как тъй съм разваляла атмосферата в групата. Ама мерси съм аз на тая атмосфера.

# 665
# 666
  • Пловдив
Ооо, във форума изобщо не се съобразявам как пиша. Особено през телефона. Хич не ми дреме. Да не съм на НВО. Когато видя неволна грешка, поправям, ако не ме мързи. Няма какво да доказвам на хора, които не познавам. Пък и по принцип не ми пука особено. Когато е необходимо, и задължително, пиша както трябва. А и ъ са съседни букви, е и И също и се получават лапсуси.

# 667
  • София
Мен ме дразни колежка, която е тип "pick me girl". Готова е на всичко за мъжко внимание. То е мигане, стойки, маниерничеше. Постоянно е в услуга на колегите мъже и все повтаря колко са си близки. Най- неприятното е, че за да изпъкне тя, очерня и принизява другите жени.
Поне можеш да си сигурна, че не я уважават.
Иначе, и аз не харесвам подобен тип жени. Сервилни към мъжете и ку*ки към жените.

# 668
Правописната полиция не спи Joy
Ами, аз съм перде.
Не проверявам много- много,  че иначе ще загубя време и словоредът да оправям...
Не че нещо ще оправдае, ама като ми дойдат в обувките( на 2 езика не майчини целодневно работя, българският ми е паралелно включен на браузъра  с бг- мамма), и започнат да работят на 3 писти едновременно,  тогава да ме критикуват.

# 669
НЕ се дразня, а съм озадачена колко много размисли и страсти имаше тук за типично неспазване на реда в офиса (неприятните звукови ефекти...). Имейл с изчерпателна информация до ейчар-а, с копие до всички преки ръководители с изискване за осигуряване на подходяща работна среда. И с хинт, че ако не се вземат мерки ще се поиска съдействие от някой висшестоящ. И така.
При продължително заяждане, капризи и пр. простотии от колежка, един такъв имейл ми реши всички проблеми, включително и евентуално подобни в бъдеще.
Накратко - не би трябвало да се губят време, нерви и емоции за такива дразнители.

# 670
Фри, права си. Лесно е, ако има ред.
Ама съм в малка, Óмразна вече за мен фирма,  която се управлява по тертип от 70те .
Седя и чакам да мине и тая учебна година, че съм тук, заради децата ми, пък после ще си бия камшика.

# 671
  • София
Е, то и аз съм написала "мястото, което сте заеЛ", чаках някой да ме поправи Joy
Ама това е доста по- тънкажно от другите примери.

Фри, на запад хем уж спазват много правилата, хем такива директното и сочен с пръстче може да се интерпретират като дискриминация.

# 672
Ето, на колежката и пиукат бутоните на телефона. Докато си пише с някого по Вайбър, аз съм на ръба на нервна криза. Понякога излизам от стаята, но то не може постоянно

# 673
Пушене на айкос или друга подобна повърня във вътрешна част на ресторант. Поне трима души пушеха и направо ми идеше да изляза.

# 674
Ох, онзи ден съм си сложила слушалките и си мисля, че чувам през тях, а те били деконекнати и всички в оупън спейса научиха, че слушам класическа музика

Ти поне си слушала кл музика! А аз тъкмо бях изпратила нещо до колегите свързано с футбол и си пуснах Олѐ, олѐ, олѐ, олѐ! Че и усилих звука за по-силна емоция! След секунди се появиха трима души на вратата и ме гледат с възмущения, а аз си тактувам и им се усмихвам! В следващия момент се усетих, че звукът идва от компютъра, а не от слушалките ми! Посмяхме се!

Общи условия

Активация на акаунт