С какво ви дразнят хората? - тема №2

• 37 562
  • 726
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Много си индиректна. Grinning
Днес, примерно, някаква си пуснала кола на високоговорител и цялото помещение кънти. Събрали се две- три и гледат все едно телевизия. И викат само "си си".  Направо отидох и им казах, че има резервни слушалки, както и конферентна зала, в която да се усамотят.

# 631
LordOzzy,
Пък аз първоначално си помислих, че като му предложиш антистрес топчета, ще се реши проблема с тракането по масата, чукането по стола и т.н., за да са му заети ръцете, но щом и държи да си диктува на себе си, вече оправия няма. Има такива хора, мислят на глас, но за съвместна работа в едно помещение са ужас.

# 632
  • Glasgow
Ози, съчувствам 😅аз няма да мога да се фокусирам при такива звуци. Разбирам хората, които последните години работят от вкъщи защо не искат да се връщат сега по офиси.

# 633
Подкрепата я оценявам !
Но,... жална ми майка Sob
Аз си мислех,  че прекрачвам някакви граници, като изобщо правя забележка, а то... !
В пълен ступор съм, какво ще го правя това същество, че и нахално!

# 634
  • France
Ох, онзи ден съм си сложила слушалките и си мисля, че чувам през тях, а те били деконекнати и всички в оупън спейса научиха, че слушам класическа музика

# 635
  • София
Мда...
На мен ми е чудно как хората не осъзнават от къде идва звукът.

# 636
  • France
За блейка като мен въобще не е учудващо Joy

# 637
Аз пък слушам подкасти.
Освен , да си деконектна слушалките ... Joy

# 638
Ох, онзи ден съм си сложила слушалките и си мисля, че чувам през тях, а те били деконекнати и всички в оупън спейса научиха, че слушам класическа музика

Това ми напомни за случка в самолет. Възрастна жена си беше пуснала да слуша народна музика, обаче явно не беше свързала слушалките както трябва и не се усети, че се чува от всички. Така половината полет си имахме музикален фон.

# 639
С такива хора намеци не вървят - казваш го или директно "Пречиш като шумолиш, а трябва да се съсредоточа.", без заобикалки. Или се правиш на по-луд от тях. Ама това малко ще те изнерви, докато постигнеш резултат, пък и не е гарантиран.

Това не са високо интелигентни, урегулирани, съобразителни хора. То ако бяха, проблем нямаше да има. Надали изобщо схващат намека, пък и да схванат, им е все тая за твоя комфорт. Интересуват се само от техния си. Малко пещерно е положението.

Catcher вече ти каза - подпитваш за всеки емейл, какво си мрънка, питаш "ама верно ли? ама кой го казва това? леле ядоса ли се след този емейл?" и вадиш чипса яко шум, или дъвка. Може и да пуснеш слух, ама тип съжалителен с леко снобарска нотка - че еди кой си горкия, явно за пръв път е в офис.

Като направи забележка за чипса ти (защото такива всъщност правят забележка, просто те за тях си не се усещат, че са като слонове в стъкларски), тогава " ооо така ли... ами не знаех, реших, че не ти прави впечатление, защото ти хрупаш, мяташ, тряскаш и така". Обаче не спираш с първата забележка. Продължаваш, защото не схващат от раз. То ако бяха толкова досетливи, щяха сами да се усещат, ама не са ги възпитали.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 17:09 от Linda*kiss

# 640
Linda*kiss , разбрах Hug
Обаче, аз не съм такъв човек, и ще е уморително ...

# 641
Давай директно. Няма какво да губиш, нали? Освен да преминеш собствената си зона на комфорт, която предполагам е културни намеци, остроумни забележки, ама това работи с хора на определено ниво и определени черти на характера. Със заплеси или нахалници - не става. То ако е заплес, пак горе долу имаш шанс да обясниш. Обаче ако е натурално прост е най-зле. Според мен поне ще ти олекне, иначе се фрустрираш и че не реагираш. Ама ти си знаеш най-добре.

# 642
Аз затова мечтая за хоум офис. Все по-малка търпимост имам към несъобразителни хора. И както казаха по-горе, накрая аз излизам лудата и претенциозната, а не тези, на които им липсва елементарно възпитание и съобразителност.

# 643
  • София
Те не са просто заплеси, а просто върховни и невъзпитани егоисти, които не виждат по- далеч от носа си.
В толкова години почти никога не съм сбутала някого по улицата, не съм го изцапала, ръкомахайки, не съм го настъпвала по новите обувки и не съм крякала, че да не си чуват хората на съседната маса приказката.
Ама не се усетил/а. Ама като не си, може би не бива да работиш в офис. Е там на паша с козите по цЕл ден може да викаш и да лаеш, да забравяш, да се спъваш и каквото ти душа иска. Ама и на козите сигурно ще им дойде байгън в един момент.

Което ми напомня - дразнят ме хората, които много жестикулират и даже се гордеят с това, защото сега е модерно да се брои като софт скил и комуникационни умения. Но в повечето случаи отварянето и затварянето на ръцете, демек безцелното ръкомахане, е просто беден речник, лексикална немощ и липса на такт. Нищо романтично и полезно няма.

# 644
Кетч идеално го описваш, няма какво да добавя .
Нямам опция за хоум офис, а понякога ми се приисква даже да зарежа всичко, всичко!!- и да пека хляб, примерно Rolling Eyes
...
...ще стане, след някоя година Unamused

.........хората, които много жестикулират и даже се гордеят с това, защото сега е модерно да се брои като софт скил и комуникационни умения. Но в повечето случаи отварянето и затварянето на ръцете, демек безцелното ръкомахане, е просто беден речник, лексикална немощ и липса на такт. Нищо романтично и полезно няма.
Това Rage - едно време съм учила реторика , не мога да повярвам колко се изроди този свят!

Общи условия

Активация на акаунт