С какво ви дразнят хората? - тема №2

• 30 230
  • 604
  •   1
Отговори
# 435
  • София
къси гащи под дупето, както правят много "огромни" тинейджърки, това че са млади, не значи че са красиви.
Преди време  позната ме подразни с изказването за една жена, че била дърта , пък с къса пола. Жената беше между 50 и 60 г. , слаба, елегантна,  полата и беше малко над коляното, широка, което означава, че като седне ще си я разпери и ще падне под коляното . Нищо грозно нямаше на фона на тюлен на 20 г . с къса права пола. Не разбирам някои нямат ли родители да ги видят, че са смешни, и тук мисля приятелите трябва да влеят малко акъл.дали ще го приеме отсрещния вече е друг въпрос 🙂
Пак ли стигнахме до тлъстите тюлени на 20 и фамозните манекенки на 50. Иска ви се.

И колко грубиянско звучи. Аз пък виждам все млади и стройни момичета, които се грижат и за тялото си, личи си, че тренират, не са скини фет.

# 436
  • София
Младите винаги са хубави,заради младостта си и непукизма си.
Много момичета в пубертета стават по-пухкави, после се нормализира теглото.
Подобни квалификации са грозни и за млади и за зрели хора.
Красотата не е само външна, понякога е хубаво да се възпита вътрешната грозота.

# 437
Млади или не толкова млади - вярно е, че има хора, които се обличат неподходящо за фигурата си. Не знам смели ли са, непукисти ли са или просто нямат усет.
Иначе тюлен и мотовилка са еднакво не красиви, но някак е прието, че може да се обиждат слабите, а за пълните - а, не, сакън, дискриминация.

# 438
  • София
Аз не се възмущавам за пълните, но ми е жалко, когато жена, която на години може да им бъде майка, обсъжда младите в сравнителна форма.

# 439
Изобщо не съм съгласна, че младо значи красиво, както и че  всички деца са такива. Да оставим слаб- дебел, а хубавите крака и кривите крака. Всеки гледа да си опра и лицето и ц**ците, но някои крайници дори три слаби са .. Но явно дебелият може и трябва да отслабне, но другите недостатъци ги пренебрегваме. Изобщо не подкрепям навирането на недостатъците на човек, но ако се прави на най-невероятния следва или присмиване  зад гърба или приятелски съвет. И ми сля, че ако на мен като тинейджър ми бяха обърнали внимание за кг щеше да е по-добре☺️

# 440
  • София
Грозни са коментарите за външен вид, но показва рязко нивото на правещите ги.

# 441
  • София
Така е, ако някой се прави на невероятен, стъпвайки вербално върху "младите тюлени", следва да бъде осмян и приземен.

# 442
Изобщо не съм съгласна, че младо значи красиво, както и че  всички деца са такива. Да оставим слаб- дебел, а хубавите крака и кривите крака. Всеки гледа да си опра и лицето и ц**ците, но някои крайници дори три слаби са .. Но явно дебелият може и трябва да отслабне, но другите недостатъци ги пренебрегваме.Изобщо не подкрепям навирането на недостатъците на човек, но ако се прави на най-невероятния следва или присмиване  зад гърба или приятелски съвет. И ми сля, че ако на мен като тинейджър ми бяха обърнали внимание за кг щеше да е по-добре☺️

Ами по принцип, да. Как точно смяташ, че не трябва да се пренебрегват непоправими недостатъци като криви крака, гърбица или някакви дефоемации? Да уведомиш хората, че са им криви краката и пр.? Хайде да не се прави, и здравословен проблем да има, дебелината е поправима при всеки и не става без плюскане.

# 443
Поначало не се заглеждам много много в хората, камо ли пък да ме интересува външният им вид, но ми е правило впечатление, че виждам и доста пълни млади жени. Като че ли от западната култура взехме това, да не ни интересува колко добре стои дадена дреха, а да я носим, щом ни е удобна и ни харесва. В никакъв случай не смятам, че петдесетгодишните изглеждат по-добре от двадесетгодишните, но и в двете възрастови категории съм виждала и много добре изглеждащи, и карикатури.

# 444
Вчера докато имах работа в един офис и бях излязъл отвън, една жена, която водеше дете по тротоара на улицата ме издразни с наглостта и тоталната си глупост. Баба на момченце, която не му обръщаше никакво внимание. Жената на видима възраст около 60, беше хванала телефона си като говореше оживено и на висок тон с някаква своя приятелка за козметика. През това време, внучето ѝ, което беше на 3-4 годинки си играеше с танкче, като го буташе по тротоара, а имаше и триколка, която баба му държеше с изправено във въздуха кормило, един вид да не я кара детето свободно че да се налага да го гони тя. Детето лазеше по тротоара и буташе играчката, а тая жена крачеше бавно напред, без изобщо да се обърне и да погледне какво прави това малкото. Детето някак слезе на улицата, а аз го хванах и го върнах на тротоара. Извиках на баба му, че е слязло на улицата и да види какво прави изобщо. Тя се обърна, каза му - не така, баби, ела при мен, чуваш ли ме...и пак заговори по телефона. Аз седя и я гледам, чудя се дали да не я напсувам... Минаха две коли. А детето пак започна да лази и слезе между две спрели коли, които имаха разстояние помежду си от повече от 5 метра. И колкото и странно да ми беше... слизаше с огромна лекота през бордюра и без да се удари.  Аз останах за малко там, че да не излезе малкият на платното. След 2-3 минути пак извиках баба му, която беше отишла още по-напред, но все така говореше по телефона. Тая жена каза на събеседницата си - Офффф, чакай малко, че някакъв тука...
Започна да се връща към нас и ме пита - Какво бе...аз и отговарям - Това внуче ли ви е?...каза ми Да...От поне 10 минути детето лази по тротоара и слезе на улицата два пъти а вие говорите, без да ви пука изобщо за него. Ами ако беше минала кола да го блъсне? Тая стана червена, и ми каза, че не било моя работа. Аз ѝ отвърнах, че понеже тя не си върши нейната, а и е по-важно да си плямпа по телефона, се налага чужди хора да гледат детето, че да не му се случи нещо. Тя си замълча и взе да дърпа малкия за ръката, кара му се, и то заплака детето. Казах ѝ, че може да е наконтена, ама акълът ѝ няма да ѝ дойде и да се благодари, че не я увековечих в клип, че да се гледа из социалните мрежи. Поведе го нанякъде ревящ и си мърмореше под носа.
Не знам какви са тия хора, какво е това безхаберие...яд ме е, че наистина не снимах и не го пуснах, че да се гледа тая, а и по-сериозни последствия да има. Все има хора да се разсеят, ама това е престъпно. Дано не му се случи нищо на детенцето, че тая едва ли го прави за пръв път това. Трябваше да снимам, да го видят родителите на детето, каква баба има...сгреших.

# 445
Аз пък мисля, че не е ваша работа да се разправяте с бабата и да наглеждате детето

# 446
Ми дааааа...разбира се, че не е моя работа...трябваше да подмина и да го оставя да си излиза на улицата, та да може да го блъсне кола...
Егати "съвета", нямам думи! 
Едва ли щяхте да говорите така ако беше ваше дете!

# 447
  • София
Аз също. Принципно сте права, но някак си такъв хъс да отгледаш децата на другите...

# 448
Ако беше моето, аз щях да поема отговорността да го наглеждам, не да разчитам на случайни хора, камо ли пък да ми държат речи каква баба съм

# 449
Аз не знам...не се ли засрамвате от думите си?
И как може да го обръщате към вас си...какво вие сте щели да правите и какви речи да ви държал някой...каква баба ще сте!?
Става дума за нещо съвсем различно в случая - престъпното безхаберие на човек, който оставя дете без надзор за достатъчно дълъг период от време на улицата, че да му се случи нещо!
Не само речи ще държа, а и много повече на подобни престъпници!

Общи условия

Активация на акаунт