С какво ви дразнят хората? - тема №2

• 30 325
  • 608
  •   1
Отговори
# 405
Сигурно става дума за онова момиче, което няма приятели. Ми съвсем нормално бяха посочени причини и как да се работи. След като е зададен въпрос какво се очаква? В края на краищата едно е някой познат лично да почне да коментира в лицето ти твоите килограми, съвсем друго е тук, във форума, където сме анонимни и никой не ни познава, в дискусията да отстояваме мнението си за теглото (в едната или другата посока).  Трябва ли в един принципен спор да не се изказва мнение, защото някоя пухкава може да го приеме лично? Ако е така защо е форум?

# 406
Не съм чела за момичето, написах моята принципна позиция.

# 407
  • Пловдив
О, да, да си дебел в България е най-голямата драма на околните Simple Smile Да си битов алкохолик си е в реда на нещата, ама 10 кила отгоре и си на всички в устата. То щото сме малоумни и не знаем, че ги имаме тия кила и че не са здравословни.
10 кг над приеманото за слаб изобщо не водят до здравословни проблеми. Мхм.

Едва ли има жена с наднормено тегло, която да се радва на този факт.
Приятно ми е да се запознаем. Не намирам проблем с теглото си до към 85 кг. Харесвам си го. Най добре изглеждам според мен на около 70-75 кг, което според теб предполагам също е наднормено тегло.

Пиша като човек с доста излишни килограми и някакси не им се радвам. В никакъв случай не бих осъждала човек за килограми, защото самата аз знам колко е болезнена темата
Но може ли да се приеме, че има жени (предполагам и мъже), които харесват себе си с повече от приетото килограми? Не е едва ли, просто хората са различни.
Аз и много слаби мъже не харесвам. В личната ми скала един мъж под 75 кг ли е - даже няма да го погледна. Харесвам мъже около 90-100 кг, на 180 см ръст. В собствения си мъж се влюбих на 105 кг, 188 см - за мен си беше "парче" и си го взех да си бъде мой.

# 408
Естествено, че може. Имя хора, на които по-плътната фигура им отива. Не съм казала, че всеки човек с излишни килограми непременно е нещастен и неприет от околните.

# 409
  • София
Аз не се харесвам с повече килограми. ММ си го харесвам и с шкембенце.
Подозирам, че темата е започнала със забележка за пушене и е отвърнато, че да, вредно е, ама и 100 кила не са здравословни.

# 410
  • Пловдив
Ами може да са нездравословни за някой, ама мъж, който е 190 см и нагоре ръст - под 100 кг изглежда нелепо. Същевременно ниска жена, 150 см, на 100 кг ще изглежда дебела.

# 411
Всяка човешка фигура е индивидуална и трудно може да се приложи един стандарт за всички. Едно е килограмите да идват от мускулна маса, съвсем друго е да висят на отпуснато тяло. Има значение и как са разпределени. Има жени, на които всеки излишен килограм им е на място, фигурата е хармонична. Има такива, които трупат на бедра или на ханш. За мен е важно да си намериш стил на обличане и дрехи, които да ти отиват и да се чувстваш добре в тях.

# 412
Аз съм доста над нормите, и да не с харесвам, но пък ми харесва да папкам😁 и аз 70 кг съм си  най-добре,  при ръст 165. Но проблемът при мен не са цифрите, а целулитът, който прави картинката супер грозна. Да, не е здравословно да си дебел, но това че си слаб не е гаранция , че си здрав. Аз не се дразня, ако някой ми каже че съм дебела, защото си го знам.  Но никога не бих сложила къси гащи под дупето, както правят много "огромни" тинейджърки, това че са млади, не значи че са красиви.
Преди време  позната ме подразни с изказването за една жена, че била дърта , пък с къса пола. Жената беше между 50 и 60 г. , слаба, елегантна,  полата и беше малко над коляното, широка, което означава, че като седне ще си я разпери и ще падне под коляното . Нищо грозно нямаше на фона на тюлен на 20 г . с къса права пола. Не разбирам някои нямат ли родители да ги видят, че са смешни, и тук мисля приятелите трябва да влеят малко акъл.дали ще го приеме отсрещния вече е друг въпрос 🙂

# 413
Аз съм доста над нормите, и да не с харесвам, но пък ми харесва да папкам😁 и аз 70 кг съм си  най-добре,  при ръст 165. Но проблемът при мен не са цифрите, а целулитът, който прави картинката супер грозна. Да, не е здравословно да си дебел, но това че си слаб не е гаранция , че си здрав. Аз не се дразня, ако някой ми каже че съм дебела, защото си го знам.  Но никога не бих сложила къси гащи под дупето, както правят много "огромни" тинейджърки, това че са млади, не значи че са красиви.
Преди време  позната ме подразни с изказването за една жена, че била дърта , пък с къса пола. Жената беше между 50 и 60 г. , слаба, елегантна,  полата и беше малко над коляното, широка, което означава, че като седне ще си я разпери и ще падне под коляното . Нищо грозно нямаше на фона на тюлен на 20 г . с къса права пола. Не разбирам някои нямат ли родители да ги видят, че са смешни, и тук мисля приятелите трябва да влеят малко акъл.дали ще го приеме отсрещния вече е друг въпрос 🙂

Всеки си има своите особености и важното е да намери баланса, в който се чувства добре. Красотата и стилът наистина нямат възраст, а младостта не значи автоматично елегантност. И аз съм ставала свидетел как родителите реагират рязко – имах съученичка, която искаше да носи къси поли и кроп топ, а майка ѝ буквално я сряза с думите, че изглежда като слон. Това не е правилният подход, защото вместо да помогне, само оставя белег. 🤷♀ Но, както казваш, зависи какви родители имаш – някои ще кажат по-меко, други ще наранят без да се замислят.

# 414
Продължавам да твърдя, че няма тактичен начин да кажеш на дете/ приятел, че е пълен. Щом произвеждат къси панталони и поли в такива размери, значи си ги купуват и носят.

Дразнят ме подмазвачите.

# 415
Дразнят ме хората, дето нямат никаква култура кога е окей да звънят. На мъжа ми постоянно му се обаждат клиенти в 6-7 сутринта (или пък посред нощ) за някакви тъпи въпроси. А нормалните хора си дават сметка, че по това време другите може да спят

# 416
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Дразнят ме хората, дето нямат никаква култура кога е окей да звънят. На мъжа ми постоянно му се обаждат клиенти в 6-7 сутринта (или пък посред нощ) за някакви тъпи въпроси. А нормалните хора си дават сметка, че по това време другите може да спят
На приятел със собствен бизнес са му звънели и на Великден, и на Бъдни вечер, баш в 20 часа вечерта. Хората на масата, семейство и т.н., и то за какво? Да го пита нещо маловажно, щото "нали са почивни дни, и нищо не прави".

На мъжа ми му звънят редовно клиенти на фирмата, в която работи, след 19 часа, в събота по някое време, а фирмата в събота не работи...

# 417
Всяка човешка фигура е индивидуална и трудно може да се приложи един стандарт за всички. Едно е килограмите да идват от мускулна маса, съвсем друго е да висят на отпуснато тяло. Има значение и как са разпределени. Има жени, на които всеки излишен килограм им е на място, фигурата е хармонична. Има такива, които трупат на бедра или на ханш. За мен е важно да си намериш стил на обличане и дрехи, които да ти отиват и да се чувстваш добре в тях.
Така е. По принцип и аз съм фен на здравословните килограми и тренировките, но слаб не значи непременно хубав, каквото е схващането в Източна Европа. А още по-малко слаба значи уверена, от което реално идва голяма доза от щастието и привлекателността при една жена. Много жени се изтощават от диети, обаче диетите не им помагат да са по-щастливи и продължават да са изтъкани от неуверености (при някои има защо, понеже нали.... характерът, знанията, уменията.. ). От друга страна ми се струват лицемерни и коментарите  на "приятели" относно килограми. Това е просто лесен и евтин начин да бъде уязвен дебелият от злобният Grinning

Има и много пълни деца, но там друго дете вероятно вече му е казало, че е дебело. Децата не познават такт Grinning

# 418
  • Glasgow
Аз съм от тези дето изглеждат по добре с повече килограми, не толкова много колкото съм в момента, де, но повече от каквото калкулаторите показват за ръста ми. Висока, много едра структура, природата ме е създала да въртя мотика, големи глезени, китки. Когато се храня нормално съм дебела, слаба съм била само покрай депресия, болест, любовна драма. Поради което естествено изглеждам смачкана и всички казват "че трябва да кача малко"😅та да, има и такива които се чувстват добре с повече килограми, сита съм, не съм болна и това ме прави по приятна, отколкото когато съм слаба/нормална.

# 419
Да, сигурно е така. Според мен има голяма разлика между голямо затлъстяване всравнение с просто повече килограми - примерно +15 над "идеалното ти тегло", зависимост от ръста. При затлъстяването, не мисля, че е ок, но за просто повече килограми, съм съгласна, че на някои хора наистина им отива.

Общи условия

Активация на акаунт