Фалшив сайт за дамски дрехи БГ - MIlena Stoyanova

• 1 624
  • 29
  •   1
Отговори
Имах глупостта да се доверя на този сайт преди седмица и направих поръчка:
https://milenastoyanova.com/
Рекламата и сайта ми се видяха истински. Бяха написали, че затварят завинаги и правят разпродажба.
Сайта е изпипан с хубави снимки и описания, магазина е направен на shopify, платежната система също е супер добре организирана. Плащането е към Sp Victoria Wear/
По принцип винаги проверявам къде плащам и си правя проучване, но този път бях в колата и избързах с поръчката, а нямаше (естествено) наложен платеж. Моя грешка!
Започнах да се съмнявам след като не получих никакво потвъждение на поръчката и въпреки че писах на имейла, до днес нямам отговор.
Не бях прочела, че доставката не е за 1 ден (както пишеше), а между 7-14 дни..
Вчера поразровх и видях, че няма нито номер на който да се обадиш, нито адрес.
Проверих сайта и домейна е от съвсем скоро, т.е няма как да затварят, ако са създадени вчера.
Споделям, за да не се набутат и други!
Ако случайно някой има някаква информация за този бранд, ще се радвам да сподели.
П.С. ето още един сайт със същите дрехи, пак е фалшив:
https://atelierivanovasofia.com/collections/all?page=4

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 15:52 от Joana85

# 1
  • София
Цитат
Бяха написали, че затварят завинаги и правят разпродажба.
Да, позната измама. Имаше такива измами със сайтове за дрехи, обувки, бижута. Бяха писали из соц мрежи за този вид измами.

# 2
Цитат
Бяха написали, че затварят завинаги и правят разпродажба.
Да, позната измама. Имаше такива измами със сайтове за дрехи, обувки, бижута. Бяха писали из соц мрежи за този вид измами.
Интересното е, че тук доста трябва да поровиш, за да събуди съмнение. Сайта е доста изпипан, този shopify платформата се плаща, за да се ползва, обвързано е със сигурно плащане през платежна система.. количката им е изпипана технически. Абе доста добра измама и съм сигурна, че доста хора са се подвели!
Къде мога да докладвам?

# 3
Пий една студена вода.

Общи условия:
Сключване на договор
Представянето на продукти в онлайн магазина не е обява, а необвързващ електронен каталог. С натискането на бутона „Купи“ вие подавате оферта за сключване на договор. Потвърждението за поръчката се изпраща автоматично по имейл, но то не означава приемане на договора.Joy

Всички наши продукти се доставят директно от доставчик в Китай. Всички митнически такси или данъци са за сметка на клиента.

Даже има раздел 13 - ОТКАЗ ОТ ОТГОВОРНОСТ:

Ние не гарантираме, че услугата ще бъде непрекъсната или безгрешна. Използването ѝ е на ваша отговорност. В никакъв случай Milena Stoyanova Boutique, нейните партньори или служители няма да носят отговорност за преки, индиректни или специални щети, включително загуба на печалба или данни.

И данните на картата ти отидоха. Според мен си смени картата.

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 10:31 от amy_nka

# 4
Не знам какво за вас значи че трябва доста да се поровиш за да разбереш че е измама - буквално на каквото и да цъкнеш в сайта, излиза ето това с огромен шрифт...

ДопълниТТелна отстъпка - не се нзисква код - отстълката се изчисяли овтоиатно на касато

Няма на кого и какво да докладвате, ще си изчезне сам след месец. На ден се правят по 1000 такива сайта, и нито един от тях не е български...

# 5
Не знам какво за вас значи че трябва доста да се поровиш за да разбереш че е измама - буквално на каквото и да цъкнеш в сайта, излиза ето това с огромен шрифт...

ДопълниТТелна отстъпка - не се нзисква код - отстълката се изчисяли овтоиатно на касато

Няма на кого и какво да докладвате, ще си изчезне сам след месец. На ден се правят по 1000 такива сайта, и нито един от тях не е български...
Така е, да, След това съм видяла всички белези на измама.
Споделих инфото, за да предпазя и други хора.
В случая сайта плаща и реклама в Мета, все пак си мисля, че би трябвало да има органи които да се задействат.

# 6
Сигнализирай икономическа полиция, ако имаш време. Но предвид, че ай-пито сигурно е китайско, едва ли ще го хванат.
По-скоро гледай да си блокираш картата, преди да са ти източили пари от там.

# 7
Сигнализирай икономическа полиция, ако имаш време. Но предвид, че ай-пито сигурно е китайско, едва ли ще го хванат.
По-скоро гледай да си блокираш картата, преди да са ти източили пари от там.
Да, блокирала съм си картатата. Добре, че нямаше много пари в нея, та нищо не е станало. На самото плащане в банкирането, се вижда тел. номер в UK,  но не съм сигурна че е добра идея да звъня на него.
От банката ме посъветваха да оспоря трансакцията след 10 дни.

# 8
Всеки може да напише какъв си тел. номер иска. Трансакцията не знам защо след 10 дни са те посъветвали, по-скоро веднага е трябвало да искаш от банката да я анулира.

# 9
Всеки може да напише какъв си тел. номер иска. Трансакцията не знам защо след 10 дни са те посъветвали, по-скоро веднага е трябвало да искаш от банката да я анулира.
За да има основание, че нищо не съм получила, а дори и потвърждение на поръчка. Така или иначе ще отида до банката и ще пусна.. но не вярвам да ми възстановят нещо.

# 10
Щом се поръчват от Китай, е възможно все пак да дойдат - не са минали 14 дни. Неприятно е, че сте дали толкова пари за стока от Тему, Шейн или Алиекспрес. Честно казано не знам как сте се подвели - снимките изглеждат именно като свалени от гореизброените сайтове(някои модели дори съм ги срещала там). А пък имената на артикулите са с много некачествен превод: "лЕтна", "национален мотив", "рокля, която покрива корема", "шифоновО рокля", "рокля с раИ", "Вышиваното й оформление" и още безброй примери мога да дам - наподобяват дългите текстове отново на онези сайтове.
Имам съвет - в гугъл има функция за търсене със снимка - винаги, когато тръгна да пазарувам онлайн, предварително търся там артикула.
Бъдете по-бдителна занапред Simple Smile

# 11
  • София
Това е поне 10-я сайт на фалирало студио, уж родно производство. Първо беше някаква Стефка, сега Милена, другата седмица ще е друго.  Като ги видях първия път някои неща ми доаднаха доста, но реших да изчакам да видя дали пък няма да има още едно намаление. Ателието изчезна и се пояи някакъв мъж със същите стоки, сега е Милена. Другата седмица очаквам Петя, Иванка и Драганка.

Дано си върнеш парите.

# 12
Леле майко, сайта крещи "фейк", снимките са мега нереални, ако смятате всичко това, което аз гледам в момента за изпипано, нещо не се връзват обясненията Ви, че по принцип правите проучвания и внимавате.

# 13
Леле майко, сайта крещи "фейк", снимките са мега нереални, ако смятате всичко това, което аз гледам в момента за изпипано, нещо не се връзват обясненията Ви, че по принцип правите проучвания и внимавате.
Много сте забавни, като влезете и започнете да се правите на разбиращи, опитни и знаещи...
Факт е, че сигурно на всеки от нас може да му случи да се подведе и когато влизаш, за да се изтъкваш колко много знаеш, без реално да дадете нещо полезно, мнението ви е празно.
Не съм паднала от луната, имам познания в областта и въпреки това, от колата, докато разглеждах няколкото рокли, сайта изглеждаше добре направен, количката за плащане също. Избързах и взех прибързано решение да платя, без да погледна снимките в интеренет и да проуча сайта. Разбира се го направих след това и затова пиша сега тук.
Нищо им няма и на снимките, като изключим тези в първоначалния екран, които изобщо не съм видяла през телефона си.
Ето една от тях, макар и с правописни грешки...В Бг сайтовете, в които сигурно пазарувате е пълно с такива, с мооого по-лошо изглеждащи ландинги и качество на снимките:
https://milenastoyanova.com/collections/%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BD … %BA%D0%BB%D1%8F-1

Този сайт, да не би да изглежда по-добре направен: https://edrehi.com/bg/
А е реален и продава от доста години, снимките са ужасни, липсва информация за дрехите...

Няма нужда да "давате акъл", ако няма какво да кажете!
Споделих инфото, за да предпазя и други хора, а не да получавам подигравки.

# 14
A какво искате да Ви кажа? Че Ви съжалявам? Не, не Ви. И акъл не Ви давам, просто ми стана забавно как се оправдавате, че уж винаги сте много наблюдателна и внимателна, ама сега нали, в колата, рокли, в движение, ала бала.. Толкова ли е спешно да поръчвате рокли баш в колата, или наистина се вързахте на малоумния текст, че намалението е "само днес"?
Сайтът е  фалшив. Отварих линка, който сте дала и виждам поне 5 нередности и грешки в първите 5 секунди, има още много. Всички снимки на "Milena Stoyanova" са ясен AI, а погледнахте ли въобще абсурдните отзиви? Прочетохте ли описанието на роклята, която купувате?
"Нашето популярно Макси рокля", "Осигурява комфорт и подчертава всяка силует".
Не знам защо не спирате да повтаряте как сайта бил добре направен - от луната не знам дали падате, но познанията Ви в областта са минимални. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт