Фалшив сайт за дамски дрехи БГ - MIlena Stoyanova

• 1 641
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
Rose Madder, ядосахте се сякаш Вашите пари са изхарчени Simple Smile
Аз пак казвам, че има минимална възможност да получите поръчката.
Как платихте? През ПейПал или с онлайн банкиране?
Опитайте се да откажете транзакцията все пак.

# 16
В никакъв случай не съм се ядосала, просто периодично и спорадично се дразня на хора, които демонстрират самочувствие, но се хващат на елементарни измами.
Въобще нямаше да пиша, ако авторката не се опитваше да оправдава грешката си с това, че сайта бил изглеждал супер. Просто е абсурдно. Simple Smile

# 17
В никакъв случай не съм се ядосала, просто периодично и спорадично се дразня на хора, които демонстрират самочувствие, но се хващат на елементарни измами.
Въобще нямаше да пиша, ако авторката не се опитваше да оправдава грешката си с това, че сайта бил изглеждал супер. Просто е абсурдно. Simple Smile
Не знаех, че предупреждението към други хора, да не бъдат измамени, изисква предварителна проверка на самочувствието ми.
Но благодаря, че отделяте време да се възмутите публично от това, че абсурдно съм се подвела на толкова видими знаци и съм седнала "да се оправдавам".
Рядко се среща такава отдаденост на интернет моралната справедливост и сигурно е изтощаващо.
Не виждам защо вие "се дразните".
С карта платих, блокирана е вече и няма шанс да получа каквото и да е, освен да 'пия една студена вода".
След една много кратка проверка на сайта, става ясно че е фишинг.
Искам да обърна внимание, за да няма бъдещи жертви на прибързване Simple Smile

# 18
Според мен ще получите стока от Китай след 15-на дни. Може и да не е лоша.
Не мисля, че е направено да ви краде данните от картата.

Това са стоки от Алиекспрес - просто е направено в бг сайт -
https://www.aliexpress.com/item/1005008926107415.html
и в Тему
https://www.temu.com/pt-en/elegant-floral-printed-dress-for-wome … 099678918658.html

Съдейки по дадения срок 14 дни от Тему или сходен сайт ще дойде стоката.

# 19
Това е класически дропшипинг магазин с условия, които максимално предпазват търговеца и прехвърлят почти изцяло риска върху клиента.
Ако получи нещо някога, ок, ако нещото което получи дори е прилично - чудесно. Но каквото и да й доставят, ще е на цена поне 10 пъти под това, което е платила.

# 20
Според мен ще получите стока от Китай след 15-на дни. Може и да не е лоша.
Не мисля, че е направено да ви краде данните от картата.

Това са стоки от Алиекспрес - просто е направено в бг сайт -
https://www.aliexpress.com/item/1005008926107415.html
и в Тему
https://www.temu.com/pt-en/elegant-floral-printed-dress-for-wome … 099678918658.html

Съдейки по дадения срок 14 дни от Тему или сходен сайт ще дойде стоката.
ПОлучих отговор на имейла, с номер на поръчката ми..
Интересно. Щели да проверят и да се свържат с мен с повече информация.

# 21
Аз разгледах обувките. Снимките са точно като от Temu...особено с тия странни педикюри.

# 22
Какво щели да проверят? Laughing

# 23
Аз се бях излъгала преди време от една реклама по ФБ и поръчах от някакъв менташки сайт едни боти. Добре, че поне с наложен платеж бяха. Всичко изглеждаше много съмнително. Но пратка получих - качеството няма да коментирам колко ниско беше и начина на опаковане. Но имаше опция преглед и връщане. Върнах ги.
При положение, че вече са платени стоките, е доста по-рисковано. След като има някакво потвърждение, вероятно ще получиш нещо, но какво и как ще изглежда, един господ знае.

# 24
Пий една студена вода.

Общи условия:
Сключване на договор
Представянето на продукти в онлайн магазина не е обява, а необвързващ електронен каталог. С натискането на бутона „Купи“ вие подавате оферта за сключване на договор. Потвърждението за поръчката се изпраща автоматично по имейл, но то не означава приемане на договора.Joy

Всички наши продукти се доставят директно от доставчик в Китай. Всички митнически такси или данъци са за сметка на клиента.

Даже има раздел 13 - ОТКАЗ ОТ ОТГОВОРНОСТ:

Ние не гарантираме, че услугата ще бъде непрекъсната или безгрешна. Използването ѝ е на ваша отговорност. В никакъв случай Milena Stoyanova Boutique, нейните партньори или служители няма да носят отговорност за преки, индиректни или специални щети, включително загуба на печалба или данни.

И данните на картата ти отидоха. Според мен си смени картата.
В ОУ могат да си пишат каквото поискат. Имам кантора, в която се занимаваме основно с дигитални бизнеси и тези ОУ са нищожни. На първо време, оспорете транзакцията пред банката, опишете че се касае за измама и като цяло случая, както сте описала тук. Пуснете жалба и до КЗП.

# 25
И на мен ми излезе това (или нещо подобно, не помня вече) в инстаграм.
Първо проверих профила в инстаграм - никакви снимки, никаква история.
После исках да видя аджеба къде им е физическият магазин или ателието, защото пишеше, че имат такова - ами ни магазин, ни ателие. Да не говорим, че цените не бяха като за ликвидация.
Мисля че и чекнах един-два модела с google lens и веднага излязоха моделите в разни китайски сайтове.
Бъдете бдителни и правете проучвания. Интернет има много инструменти вече за проверка.

# 26
  • Beyond the stars
https://www.scamadviser.com/
Доста полезен сайт преди поръчка в непознат такъв.
Личното ми правило е да не поръчвам, ако няма телефон и адрес (ясно, че може да си измисли всеки, но..).

# 27
  • София
Ето новата версия на същото нещо, познах.

# 28
Ето новата версия на същото нещо, познах.

Скрит текст:
[/spoiler]
Лелее.. ужас.
Те никнат всеки ден, а отгоре на това и си рекламират без проблем  в Мета.

# 29
И аз изгорях със закупени обувки от този сайт:
https://milenastoyanova.com/
не се лъжете. Изглежда истински. Има и контакт даден за обратна връзка. Но стоките не съответстат на обявеното, закупени са от shein и temu. При доставката това се вижда на етикета. Цените за пре-завишени. Полъгах се. Поблазних се. Не горете и вие! Внимавайте!

Общи условия

Активация на акаунт