На море в Гърция 2025 - III

• 46 608
  • 771
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Здравейте,

Планираме първо пътуване до Гърция с кола и търсим подходящо място за море.
Да е по-близо до българо-гръцката граница (да не пътуваме много дълго).
Да е оживено място с възможности за вечерни разходки по крайбрежие или в централна част (нещо като атмосферата на Паралия Катерини, но не там).
Да има чист и поддържан плаж с прозрачна вода.
Не търсим остров.
Да има избор от заведения, кафенета, таверни, магазинчета и приятна туристическа атмосфера.
Може ли да ни препоръчате подходящо курортно място, което да отговаря на тези условия?
Паралия Офринио

# 166
Който скоро е ходил на Закинтос, видяхте ли на някой плаж костенурки?

2019 бяхме пак тук и на Дафни видяхме сигурно двуцифрено число костенурки. Влизаме навътре, плуваме и до 10-15 минути е изникнала някоя до нас. Чак накрая вече им бях претръпнала и минава някоя покрай мен, а аз дори не се впечатлявах особено.

Сега сме втори ден на същия плаж, прекарали сме сигурно вече 10 часа в плуване и нито една. Помня къде виждахме много костенурки преди, познавам си подводните рифове от снимките и клиповете, часове прекарваме там и не и не.

Преди сме били юли, дали затова? Детето е съкрушено. Аз също не очаквах нито една пък да не видим и тя много се надяваше. Накъде да поемаме утре, Геракас?

Не искам от пътуванията с лодка, които преследват и стресират животните, не е нашето нещо това.

# 167
Ако знаех м.г., че си виждала костенурки там, нямаше да му стъпя на Дафни-то🤣
Иначе само на обиколката за преследване на костенурки видях.

# 168
  • В полите на Пирин планина
И ние миналата година през юни не видяхме край плажовете, вкл. и на Геракас. Сестра ми ходиха с лодка и тогава бяха видели и снимали.

# 169
Even, защо, не искате да плувате с тях ли?

А уж има ръст на костенурките и август все още гнездят…. Вчера се засякохме с две девойки от организацията им за защита на костенурките, брояха от едно гнездо колко са успешно излюпени. 19 излюпени, 9 загинали в черупката в различен стадий на развитие, 7 неоплодени. Има и много други гнезда на плажа.

А някой може ли да предложи цивилизован тур за гледане на костенурки, където не преследват животните жестоко, ами се кара нормално и като се види в далечината костенурка, лодката спира и хората слизат и се примижават до костенурката с плуване? Или твърде много искам от живота Simple Smile

# 170
  • В полите на Пирин планина
Има от пристанището на Лаганас - щом се види костенурка може да слезеш от лодката и да плуваш, ако искаш естествено.

# 171
  • Пловдив
Здравейте,

Да е оживено място с възможности за вечерни разходки по крайбрежие или в централна част (нещо като атмосферата на Паралия Катерини, но не там).
Не търсим остров.
Да има избор от заведения, кафенета, таверни, магазинчета и приятна туристическа атмосфера.
Може ли да ни препоръчате подходящо курортно място, което да отговаря на тези условия?

Вижте Кавала. Но зависи и коя граница имате предвид.
Не съм била там на плаж и нямам представа как е водата, но за разходки е супер.

# 172
Хич не искам и да чувам за костенурки!
Преди години на Кастелоризо изборът беше да ядем или да се къпем, избрахме манджата и гледахме как две жени с писъци бягат от костенурките.
Миналата година гледах клипче на една другарка от Пелопонес, как едвам се измъкна да не я захапе костенурката. Аз много се смях, ама нея не й е било хич смешно.

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 13:27 от evhen

# 173
Здравейте,

Не търсим остров.

В района на Катерини има един 5* комплекс с малки къщички и страхотен плаж. На 2 километра е от тълпата в селото и ние вечер ходим пеша до там и пак пеша се връщаме. Но и в  комплекса има къде да се хапне и пийне.
Ходили сме на  няколко места в Гърция, но в този комплекс ходим най-често, защото най-много ни пасва - няма навалица, чисто е, плажът не е затворен за външни хора, но са малко и места винаги има, на 30 - 40 метра навътре все е плитко, няма таралежи и камъни, само хубав пясък, тихо и спокойно е.

# 174
Even, защо, не искате да плувате с тях ли?

А уж има ръст на костенурките и август все още гнездят…. Вчера се засякохме с две девойки от организацията им за защита на костенурките, брояха от едно гнездо колко са успешно излюпени. 19 излюпени, 9 загинали в черупката в различен стадий на развитие, 7 неоплодени. Има и много други гнезда на плажа.

А някой може ли да предложи цивилизован тур за гледане на костенурки, където не преследват животните жестоко, ами се кара нормално и като се види в далечината костенурка, лодката спира и хората слизат и се примижават до костенурката с плуване? Или твърде много искам от живота Simple Smile

Макарон, ние видяхме спокойно плуваща костенурка докато пътувахме с корабче към Навагио. Беше голяма и много се заравах, че случайно я видяхме.

Ходиме и до Маратониси, но нямах представа, че ще "форсират" така лодките, за да ги изкарат на повърхността. Ако знаех, нямаше да се кача изобщо. Отвратително за животните ми се видя 6-7 лодки да обикалят и да "форсират" (не знам какво точно правеха под водата), за да снимат туристите. След 20 минути изпълнение на това упражнение, едва 2 се показаха и то за много кратко.

Остана ми хубавото усещане само за тази костенурка, която видяхме свободно плаваща на път за Навагио.

# 175
  • В средата на времето
Черна станция, как се казва този комплекс в района на Катерини?

# 176
Черна станция, как се казва този комплекс в района на Катерини?

https://www.booking.com/hotel/gr/mediterranean-village.bg.html

# 177
  • Стара Загора
Ние преди 2 г на Закинтос видяхме само една костенурка там, където тръгват лодките за Маратониси. Но имаше много гнезда.
Аз търся съвет за нашата почивка, май ще сменяме дестинацията. Оказва се доста сложно и ограничено прехвърлянето между Самотраки и Лимнос . Отделно местата за настаняване изобщо не ми харесват. Ако искам по-прилично  е прекалено  скъпо. Запчнах да мисля други варианти. Имате ли препоръки от добри места за настаняване? Взех да заглеждам Скирос и Евия пак натам да тръгваме ли … чудя се .

# 178
  • Пловдив
Луканико от Аргаласти не стана работата /затворено/, но купихме от друго село телешко и агнешко и беше супер. Днес денят започна с мед от черен чесън. След пелионския зехтин закупихме черен чесън starter pack, така че програмата е изпълнена.

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 22:11 от jul

# 179
Запис Blue Heart Нямам търпение за есенното ни гръцко приключение. Ще бъде септември. Надявам се на циганско лято и добър завършек на сезона Animal Cat

Общи условия

Активация на акаунт