На море в Гърция 2025 - III

• 46 596
  • 771
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря на всички.
Боли съвсем леко, ако не го докосвам, което значи да не си сядам на Д-то Simple Smile
Оток и сърбеж няма.

Ориенталски стършел е било. Щом не си алергична не е страшно, ще си останеш само с болката, евентуално няколко дена мястото ще е леко подуто и кораво.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BD%D1% … D1%88%D0%B5%D0%BB

# 151
Моя колежка точно ми се оплаква от Корфу.
Искали били на рецепцията 105 евро туристическа такса. Викам й да, да беше прочела, че таксите в Гърция са сериозно увеличени според категорията на хотела.
Действително почивката се оскъпява допълнително с тези 200 лв отгоре, но…
В Западна Европа никъде няма толкова скъпи туристически такси. Гърция си е Гърция.

# 152
В Западна Европа никъде няма толкова скъпи туристически такси.
Това не е вярно.
В Италия туристическата такса достига до 10 евро на човек, което за четиричленно семейство може да е и 40 евро на ден. В скрит текст слагам актуалните тарифи за Рим, за да няма спорове Simple Smile
Скрит текст:
Here’s an example of Rome’s 2025 tourist tax rates per night:
1-star hotels: €4 per person
2-star hotels: €5 per person
3-star hotels: €6 per person
4-star hotels: €7.50 per person
5-star hotels: €10 per person
B&Bs and vacation rentals: €6 per person
Agriturismi (farm stays): €6 per person
В Гърция се плаща на помещение и най-високата такса е 15 евро/ден за 5-звездни хотели. Ние тази година сме плащали между 2 и 8 евро такса, за апартаменти и вили.
До м.г. беше доста по-ниска. Не е приятно повишението за никого, но ако нямаш 5-10 евро на ден за такса, къде си тръгнал на почивка.

# 153
Аз това й казах да чете, но те понеже са с агенция, явно от офиса са им спестили тази информация.

# 154
По-скоро не са си дочели условията, защото ако пътуването е с агенция, плащането на такса почти винаги става на място в хотела и си пише за каква категория хотел, каква е сумата.

# 155
  • СОФИЯ
Не е уточнено за колко "ключа" става въпрос, както и колко дни. За Делфини на Корфу с удоволствие плащам таксата. 3"ключа" обаче са 5 евро на помещение.

# 156
Roda Beach 5 звезди, 7 нощувки ол инклузив 995 лв на човек с агенция.
А таксата наистина е 105 евро, не ме е послъгала - 15 евро на стая по 7 нощувки е точно толкова.

# 157
Ама чакай сега. Ти го представяш, все едно стаята е струвала 955 лв. А то е 955 лв. на човек, така се ценообразуват екскурзиите. Демек стаята е 1000 евро приблизително, и то ако не са повече от двама Simple Smile
И 105 евро такси са за цялото помещение.

# 158
А, не, нищо не съм казала. Не ми слагай думи в устата, моля ти сА Joy

# 159
Все едно - както стана дума, не е приятно, ама законът е такъв е и приет през ранната есен на 2024 г., обсъждахме го сто пъти тука оттогава. Сега, човек не е длъжен да чете форума, но поне ситния шрифт на офертата да чете какво включва - бива.

На мен и в Италия ми бъркат в здравето таксите, ама им ходя... Simple Smile

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 20:45 от Параход

# 160
  • СОФИЯ

Изгрев, не е залез 😀

# 161
  • SF
Търся си къмпинг за палатки на Халкидики за този уикенд. Дайте предложения, моля. Не искам Реа на Ситония.
Искам около Вурвуру или нещо друго, което горещо да ми препоръчате.

# 162
  • София
Търся си къмпинг за палатки на Халкидики за този уикенд. Дайте предложения, моля. Не искам Реа на Ситония.
Искам около Вурвуру или нещо друго, което горещо да ми препоръчате.

В този район има доста къмпинги. Пробвайте Порто Елеа, Арменистис.

# 163
Няколко снимки от Лимнос:

# 164
Здравейте,

Планираме първо пътуване до Гърция с кола и търсим подходящо място за море.
Да е по-близо до българо-гръцката граница (да не пътуваме много дълго).
Да е оживено място с възможности за вечерни разходки по крайбрежие или в централна част (нещо като атмосферата на Паралия Катерини, но не там).
Да има чист и поддържан плаж с прозрачна вода.
Не търсим остров.
Да има избор от заведения, кафенета, таверни, магазинчета и приятна туристическа атмосфера.
Може ли да ни препоръчате подходящо курортно място, което да отговаря на тези условия?

Общи условия

Активация на акаунт