На море в Гърция 2025 - III

• 46 618
  • 771
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Ако искате да сте изрядни, минете през ветеринарен лекар. Нас никога ме са ни проверявали в Гърция.

Относно правилата за движение - лявата лента на магистрала е само за изпреварване, ако ви хванат да си карате там, следва глоба, не знам каква е.

# 196
Ако искате да сте изрядни, минете през ветеринарен лекар. Нас никога ме са ни проверявали в Гърция.

Относно правилата за движение - лявата лента на магистрала е само за изпреварване, ако ви хванат да си карате там, следва глоба, не знам каква е.

Поне по нашия маршрут на много места средната и дясната лента си бяха като у нас - друса, тропа. Само лявата лента беше гладка. И всички си караха там - гърци, българи, други чужденци. Впрочем и полицай не съм виждала в Гърция.  Имат и много странни знаци - караш си по пътя и се редуват без никаква причина 130, 110, 90, 130, 60... Все едно някой е ходил с едно тесте разбъркани карти с цифри и на всеки няколко километра е теглил карта и каквато се падне, такъв знак Simple Smile  И има ли нужда да казвам, че никой не ги спазва? Wink

# 197
За пътуващите в отсечката Златоград-Ксанти

# 198
  • София
Разбира се, че има причина за различните скорости - най-често е изход/вход на по-малък път. А точно там, където има ленти с различни скорости, най-често правят засади. И е абсолютно забранено карането в лявата лента, освен при изпреварване - 150Е глоба и 20 дни без книжка.
Повозихме се на солунското метро заради спирка Венизелос, интересно е - влаковете са без машинисти, а спирката е като малък музей.
Скрит текст:

В крайна сметка по пътьом сме в Олимпиаки Акти, че в Коринос нещо са се забравили с цените, страхотен плаж, но толкова много сърби на едно място и в Сърбия не бях срещала. 😂 Става, като за 2 дни.

# 199
Би трябвало да има. Но ако не ми беше направило впечатление липсата на причини нямаше да го пиша.
Карането в лява лента и у нас е забранено, но ако има цяла колона каращи в нея заради лош асфалт не мисля, че някой ще те спре. Иначе никой не кара в ляво, ако няма нужда, то е ясно.

# 200
  • София
Моето впечатление е, че масово се кара в лява лента без причина. Но това ще спре.
Новите правила са доста по-рестриктивни.

На Хиос всички карат мотори с каски за разлика от много други места. Започнали са да им взимат книжките заради каските и вече ползват.

# 201
Идеи какво да правим и видим в района на Гревена за един следобед с дете в градинска възраст?

# 202
https://maps.app.goo.gl/4evgbwdF3SpSvPA7A

Гревена е "столицата на гъбите". Дори само гъбите по витрините на магазините из центъра да разгледате, ще му бъде забавно. Но паркчето още по-добре.

# 203
  • софия

То и тук по правилата е за това.
Хубавото е, че там следят за спазването им. Всеки е свободен да провери дали и колко. Пътуваме доста вече повече от 15 г., никога не са ни спирали, никога не сме гледали как карат гърците, стараем се да спазваме правилата.

Последна редакция: нд, 24 авг 2025, 12:31 от zvаnchе

# 204
Бихте ли ми препоръчали място за отсядане в Солун в началото на октомври за 7 възрастни и 1 дете - вариантите са ни или хотел със включена закуска или нещо като вила, апартамент като държим да има паркинг

# 205
  • София
Здравейте!
Опитвам се да проверя за всеки случай разписанието на фериботите за утре 25.08. от Глифа за Агиокампос, но сайтът им не работи. Паказва ми червено кръгче за затворено на всички дати. Знам, че са на два часа, като последните са 18 и 20ч., но все пак да няма промяна. По спомен само в сляда нямяше в 20ч. Миналата година с тези задръствания много закъсняхме и се класирахме в последната секунда в 18ч. Бяхме чакали 4 часа преди границата!
Дали някой има информация какво става и къде още може да се миди разписанието?

# 206
  • Стара Загора
Здравейте, момичета . Нагладихме почивката тръгваме 26 -ти взех две нощувки в Каламбака , две нощувки в Камена Вурла , две нощувки в Кими и 6 нощувки в Скирос. Въпросът ми е от Камена Вурла всеки ден ли има лодки до Лахадонисия?

# 207
mariyka, ако става въпрос за ferriesglyfa.gr, разписанието се вижда, но трябва да го гледате на гръцки.
Наскоро приятели имаха същия проблем, ако смениш езика на английски, показва онова с червеното кръгче. Явно имат бъг.

Утре си има ферибот от 6:00 до 20:00, през един или два часа.

# 208
  • София
mariyka, ако става въпрос за ferriesglyfa.gr, разписанието се вижда, но трябва да го гледате на гръцки.
Наскоро приятели имаха същия проблем, ако смениш езика на английски, показва онова с червеното кръгче. Явно имат бъг.

Утре си има ферибот от 6:00 до 20:00, през един или два часа.

Благодаря много! Не се бях сетила да пробвам, защото ми излиза направо на бг.

# 209
Бихте ли ми препоръчали място за отсядане в Солун в началото на октомври за 7 възрастни и 1 дете - вариантите са ни или хотел със включена закуска или нещо като вила, апартамент като държим да има паркинг
Апартаментите за толкова народ не са много, но все пак ето един такъв - събира 8 души, има частен паркинг и дворче.
https://www.booking.com/hotel/gr/detached-house-with-a-yard-and- … er-of-thessa.html
Побързайте само с резервацията, че е търсен.

Общи условия

Активация на акаунт