На море в Гърция 2025 - III

• 39 747
  • 728
  •   1
Отговори
# 300
  • Sofia
А, веднъж вече ни беше "интересно", така че предпочитам вече да ни е скучно😁
И като се замисли човек как в тези 5 къщи на кръст и в Хорто и в Милина колко народ от форума ходи😍

# 301
Има нещо там, да. Спомням си първия път на Пилио, отседнахме в Като Гацея и по някое време тръгнахме надолу, спряхме за  малко в Хорто и нищо, продължихме надолу. След години го преоткрихме и все още ни омагьосва.

# 302
  • София
Оо, да, сега прегледах с търсачката и видях! Извинявай, !JOOP

# 303
  • на последния етаж
Моля ви за идеи. Имаме 4 свободни дни в началото на септември и хем не искам да пътуваме 2 от тях в двете посоки, хем търсим спокойно място без много туристи. Ще съм ви благодарна за всякакви препоръки! Flowers Hibiscus

# 304
Аз държа авторските права върху бабата в Аргаласти с тавите, кирия Николета Simple Smile ...

Вярно е! Ти я откри, аз помня.

ПС Аз така и не я намерих😉

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 23:18 от evhen

# 305
  • София
Ние не стигнахме до Арети в Катигеоргис. Тъкмо се прибрахме в 18.30 и се чудим как ще се изкъпем всички и ще стигмем до Арети преди да се стъмни и да не видим нищо от градчето....излизам на терасата, облаци и няма слънце, супер приятно. Ооо, викам си, промяна в плана, къде ще тичаме при тази хубава тераса. И като за последна вечер, си направихме барбекю и за първа вечер си останахме "вкъщи". Аа, на връщане от плажа, пътят ни мина през Аргаласти. Ооо, спирай му викам на моя мъж, луканикото. И взехме, но то сурово, не е за мезе. Вместо към БГ, си го изпекохме на жар. Чудесно беше, много вкусно. От месарницата преди площада вдясно!
Monadirs, много ме изкушаваш да останем. Нашата кака е тинейджър 8 клас, 14 г. Малкото пък е на 3.5 г момче. Не знам ще стане ли тайфа, но пък имахме нужда от зареждане ние, кажи го, компания, а спокойствието на Хорто ...не беше подходящо в момента за нас. Не знаем накъде да тръгнем. Останаха тук непосетени места, може и да поостанем.
Параход, в 32 су сме с немски, но подадохме молба за испански, ако има места и някой се премести в 1АЕГ. За добро ли, за лошо ли, това е, късмет му казват. Всеки си го носи.

# 306
  • Sofia
Е то си е така в Хорто и Милина, няма кой знае какъв нощен живот.
Ние все успяваме да си намерим някаква компания, но основно на плажа. На кой плаж бяхте днес?
Ако решите да останете пиши, ще се радвам😍

# 307
  • София
Бяхме на Razi beach, между Лефокастро и Афисос. Ако останем, ще сме в малката къща в двора, над сегашната.😝 Кога пристигате? Почивайте вече, късно е, път ви чака.😉

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 00:29 от viki_kk

# 308
  • Sofia
Така и така сте на Пелион, защо не се качите от другата страна към Агиос Йоанис. Доста по-оживено е, плажове има много красиви.
Ние пътуваме вече в егати дъжда .

# 309
  • Стара Загора
Привет , от Евия . От вчера сме тук малко над Кими по главния път в тази къща за гости https://maps.app.goo.gl/xqdG9hnFDKR1AUyW7?g_st=ipcмного приятни собствениците, намериха ни домашен зехтин за 8 евро литъра. Снощи платихме най-евтината сметка за вечеря за това лято 38 евро и ни се остава по-дълго вече на Евия 😃 ето тук https://www.google.com/gasearch?q=%CE%A6%CF%85%CE%B3%CE%BF%CF%8D … urce=sh/x/gs/m2/5. Може би следващото лято ще и отделим повече време. Вчера от Камена Вурла хванахме корабче до Лахадонисия и там плажувахме. Честно да ви кажа очаквах доста повече от плажа. Но пък по пътя видяхме тюлен монах , който ни направи голямо шоу , не се стресна от лодката . Съжалявам, че не го снимах , в такива моменти, човек забравя за телефоните. Днес ще разгледаме, плажовете около Кими и утре хващаме за Скирос.

# 310
niditop3 може ли да споделиш впечатленията си за Евия, знам че е писано много за нея, но от толкова четене се обърках. От сега вече мисля за почивката другата година. Местата от които да избера са Лефкада, Кефалония, Амулияни, Евия, Корфу, Парга или Халкидики. Лефкада отпадна заради това, че на повечето места морето е дълбоко а сме с малки деца. Така че търся мнения за тези места, знам че е писано много за тях и точно за това се обърках. Мъжа ми има само едно изискване да има къде да кара колело, тоест мястото трябва да е подходящо за колоездач. Благодаря предварително на всички, които ще се включат.

# 311
  • Стара Загора
Незнам доколко ще мога да дам реален отзив като цяло, защото преди 1 месец минахме транзит от Мантуди до Халки и сега ни е второто стъпваме с две нощувки, които никак не са много. До плажове днес ще ходим по снимки покрай Кими нещо не ме впечатлиха и тръгваме за Каламос. Всеки има различни предпочитания за плажове, ние например търсим по-спокойни плажове , с красив цвят на водата, прозрачност, да има подводен живот, да не става рязко дълбоко ( въпреки, че на тръгване си купих неопренов костюм, уж помагал за задържане над водата, ще пробвам да видим удавник като мен дали ще държи и дали ще се престраша да вляза на дълбоко с него 😂). Като цени Евия определено е по-достъпна според мен , зелен, планински е. Има различни възможности за настаняване. Предразполага към спокойна почивка. Не мога да преценя доколко от към плажове може да удовлетвори желанията. Например очаквах доста повече от Лахадонисия( все пак като се чуе гръцки Сейшели човек си представя нещо доста по различно от това, което видяхме) при условие и че сме се нагледали на такива красоти в Гърция , не бихме повторили там точно. Днес ще гледаме да минем през няколко плажа, за да имаме все пак някаква представа. От изброените варианти всеки има своя чар, но са доста различни един от друг. За малки деца , ако хората не ви притесняват Амулиани и Халкидики са с най-плитки  и спокойни плажове според мен . На Кефалония и Курфу също има , там се намират и спокойни места . Но са малко по-далеч . Евия е най-изгодна , въпреки, че е по-далечко.

# 312
  • Пловдив
Niditop3, от Каламос пуснете надолу, те са няколко плажа, които според мен ще ви харесат. Каламос, Калами, а Каколимано ни стана любим. За съжаление тази година го пропуснахме. Виждаше ми се уж близо, но се пътува бавно. Северна Евия е зелена, а Южна е голо, камъни и кафяво. Сега вече, като сме я кръстосали цялата, мога да кажа, че Каколимано-Калами ни остават фаворити за острова.
Има много красиви плажове, на които не влязох изобщо. Престой за кратко и газ към следващите.
Плажовете трябва да гледат на юг и да са закътани от северните ветрове.
Ето 2 като за снимка, но не и за плажуване-
Great sand beach до Мармари

Giannitsi пак там, но на източния бряг

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 12:03 от jul

# 313
  • SF
Да си побутна въпроса за къмпинг около Офринио или околностите.

# 314
  • София
Да си побутна въпроса за къмпинг около Офринио или околностите.

В Офринио има къмпинг, и изглежда доста добре, не сме отсядали обаче, ние не сме от къмпингуващите.

https://mareleon.gr/

Общи условия

Активация на акаунт