На море в Гърция 2025 - III

• 38 524
  • 715
  •   3
Отговори
# 375
  • София
Добро утро! Аз пак с гледката ни ще досадя, но толкова много ми харесва че не мога да спра да я гледам и снимам.

Всъщност къщичката ни се намира  в една уличка между двата магазина. От там са точно 40 стъпала. Домакинът ни- Мариос ни помогна с багажа. Много мил и приказлив човек.
Пита ни от къде знаем за острова, същия въпрос ни зададе и Константинос (българчето). Обясних му за форума и нашата група и как Параход ни " зариби" с Кеа Grinning
След малко отиваме да търсим закуска и после плаж.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 11:33 от nellyli

# 376
  • SF
Искам и аз на това островче! Какви са плажовете там? Как стигнахте до там и има ли нужда от рентакар?

# 377
  • Варна
Здравейте, предстои ни пътуване до Лефкада. Бих искала да попитам някой дали има актуална информация с часовете от 01.09. на ферибота, който заменя моста  за връзка с Лефкада?

то си е заместващ мост и се минава 24/7

# 378
Здравейте!
Влизам с банален въпрос- препоръчайте ми кътче в някой от ръкавите на Халкидики, с готин пясъчен (по възможност) плаж, да не е много изолирано от цивилизацията, и да е сравнително достъпно с кола от Кулата! Планираме да направим едно бързо море през предстоящите празнични дни!
Благодаря предварително!

# 379
Здравейте, предстои ни пътуване до Лефкада. Бих искала да попитам някой дали има актуална информация с часовете от 01.09. на ферибота, който заменя моста  за връзка с Лефкада?

то си е заместващ мост и се минава 24/7

Благодаря Ви, бях чела в друг форум още миналия месец, че ще сложат такъв ферибот, който да се използва като мост, но ще бъде достъпен в определени часове, защото трябва да пускат и морския транспорт от там и на скоро ми излезе информация, че септември месец има нов график за преминаване, като в определени дни от седмицата има само сутрин и вечер достъп. Вие минавали ли сте сега от там?

# 380
  • софия
Искам и аз на това островче! Какви са плажовете там? Как стигнахте до там и има ли нужда от рентакар?
Фери от Лаврио.
Плажове има всякакви, без големи със ситен пясък.
Без кола не знам как можеш да се придвижваш между градовете и плажовете, но не съм проучвала автобусите. Има някакви.

# 381
Здравейте.

И аз имам въпрос. Със семейството ми за първи път ще пътуваме за Гърция, с кола.

Притесних се с тези сваляния на номера. То по принцип си ми е притеснено, де. Моят мъж шофира внимателно и дисциплинирано, но в чужда държава може да се сгази лукът и неволно. Ако, не дай Боже се случи, къде трябва да се ходи да се плаща глоба и да се вземат номерата - тоест, упътват ли, дали е към най-близкия град, изобщо......

# 382
  • София
Здравейте.

И аз имам въпрос. Със семейството ми за първи път ще пътуваме за Гърция, с кола.

Притесних се с тези сваляния на номера. То по принцип си ми е притеснено, де. Моят мъж шофира внимателно и дисциплинирано, но в чужда държава може да се сгази лукът и неволно. Ако, не дай Боже се случи, къде трябва да се ходи да се плаща глоба и да се вземат номерата - тоест, упътват ли, дали е към най-близкия град, изобщо......
Глобите се плащат в пощите или общината, в която е издадена глобата.
С питане в най-близкия участък се разбира къде са номерата, гледаха някакви кодове на розовата бележка и така ни напътстваха къде да отидем.
Не се притеснявайте толкова, за 20 години това ни е първият досег с полицията изобщо. Карайте си в ограниченията, спазвайте знаците и се наслаждавайте на почивката.

# 383

Глобите се плащат в пощите или общината, в която е издадена глобата.
С питане в най-близкия участък се разбира къде са номерата, гледаха някакви кодове на розовата бележка и така ни напътстваха къде да отидем.
Не се притеснявайте толкова, за 20 години това ни е първият досег с полицията изобщо. Карайте си в ограниченията, спазвайте знаците и се наслаждавайте на почивката.

Благодаря!

# 384
Момичета, да дам обратна връзка по нашия казус;) Писахме до Букинг, посъветваха да опитаме първо да се разберем със собственика, но той  каза: “Няма да ви възстановя нищо от 5-те нощувки, като не ви харесва изнасяйте се”… След това заведохме официално оплакване към Букинг с подробно описание на ситуацията и 20 снимки… днес отговориха, че възстановяват цялата сума! Изкарахме късмет да намерим и чудно ново място наблизо и вече се преместихме! Благодаря за съвета Параход, не съм била в подобна ситуация… Черпя всички с едно узо и красива гледка, че днес съм рожденичка и друго не знам какво бих могла да сторя;)

# 385
nellyli, миналата година на Кеа намерихме и много хубав балсамов оцет от нар. Пише, че е местно производство, но не знам дали го има навсякъде. Купихме го последния ден от Aristaios - https://maps.app.goo.gl/K2bAnpUEJCmcfgaq5

Бутилката ми е на привършване и се сетих за него Simple Smile Приятна почивка на острова!

# 386
Здравейте!
Влизам с банален въпрос- препоръчайте ми кътче в някой от ръкавите на Халкидики, с готин пясъчен (по възможност) плаж, да не е много изолирано от цивилизацията, и да е сравнително достъпно с кола от Кулата! Планираме да направим едно бързо море през предстоящите празнични дни!
Благодаря предварително!

Не знам дали се вписва в изискванията, но ние това лято бяхме близо до Никити и ходихме на Talgo beach. До beach bar-a си има свободна зона. Малка е, но в края на август винаги имаше място. Едва ли сега ще има повече хора.
В началото има малко камъни (метър някъде), но след това е ситен пясък, плитко е. Рибките си плуваха около нас, нямаше водорасли. На нас ни хареса.

# 387
Здравейте, florin4eto! Интересно ми е дали питате и за настаняване и дали ще намерите за толкова кратко време на добра цена, така че ще  чакам да споделите. Не е толкова любопитство, колкото да знам, като човек, който запазва често в последния момент (но поне месец преди пътуването), дали може да се разчита на настаняване в последния момент. Даже докато шофирам и виждам колко много места има, които се предлагат, а вероятно не са обявени по сайтовете, се чудя - може ли да тръгне човек и без да си е запазил? Сега гледах за една нощувка  на връщане в България, много малко места са останали на нормални цени.
Здравейте!
Благодаря предварително!

# 388
Разписанието на автобусите в Кеа. Юлида е столицата, Корисия е пристанището, Ялискари и Отзиас са двата най-популярни (и според мен най-хубави) плажа, Вуркари е яхтено пристанище с по-луксозни заведения близо до Ялискари.
Общо взето, тези обекти няма проблем да се посещават и без кола. Особено предвид каква драма е спирането пред Юлида през лятото Simple Smile
https://kea.gr/dromologia-leoforeion-keas/

# 389
Аз влизам с един необичаен въпрос. Някоя от Вас купувала ли е вода за бебета от Гърция.? Носим си от България, но една част от бутилките заминаха и вероятно няма да ни стигне. Проверих, че в сайтовете на няколко аптеки предлагат на Hipp. Влязох в една аптека и доста ги шокирах с този въпрос 😀 Казаха, че в Гърция не ползват такава вода и не се предлага по аптеките. Чудя се дали ще е подходяща чешмяната вода , която да преварим или да търся някаква алтернатива. Ако трябва и до България ще се върнем за няколко часа.

Общи условия

Активация на акаунт