На море в Гърция 2025 - III

• 36 652
  • 692
  •   1
Отговори
# 690
В Ирини не съм била, отбелязвам си Simple Smile Струва ми се, че не е обсъждана и в темата.

Щом си немесоядна, ето тази може да те заинтересува наоколо https://maps.app.goo.gl/McK4UBfbQn8VnKsJA
Доста е голяма и туристическа (гърците идват на огромни тумби в събота и неделя), но правят хубава пъстърва от собствен развъдник, гъби и пържени картофи също.

Има, то се знае, и бивол Stuck Out Tongue

# 691
Аз харесвам и Преспанското езеро. Там на остров Св. Ахил,където е базиликата, в която е открит евентуалният гроб на цар Самуил, има много приятно заведение с хотелче. Предлагат много вкусен пържен шаран от езерото и баница с червени чушки. Изгревите и залезите на острова са уникални. Залезът осветява абсидата на църквата и тя изглежда златна. Иначе до езерото има едно каменно село Герман, в него са погребани родителите на Самуил. Над селото се виждат останки от крепост, но за гръцките археолози тя не представлява интерес.
Да подкрепя и с малко снимки. Някъде през декември около 2015-2016 г.

Ако по старите албуми открия снимки на оцветената в злато църква ще ги добавя.

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 20:42 от gigi-gagi

# 692
Параход, благодаря. Запазих си я, за да я пробваме и нея.

gigi-gagi, от лятото ли са снимките? Ние ходихме до там, но беше студено и валеше. По пътя и сняг ни валя. Иначе се поразходихме на острова, но аз доста бързо се уморявах. Половинката пробва баницата, хареса му. Искаше ми се да отидем до Герман, но вече бях без никаква енергия и трябваше почивка, че лудетината много риташе.

Изглед към Кастория от първият ни хотел:

Къщи в старият град

Няколко снимки и от остров Св. Ахил. Църквата:

Едни приятелки:

И малко гледки:

И още малко спам:
Скрит текст:

В една от таверните в Кастория хапнахме  сирене с някакво странно сладко от рози по спомен, много вкусно ..

Но трудно се намираше храна за мен по таверните в този период. За съжаление не можахме да отидем в таверната, която Акис показа в епизода за Костур.

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 00:18 от Пълнолуние

Общи условия

Активация на акаунт