На море в Гърция 2025 - III

• 38 614
  • 715
  •   1
Отговори
# 390
Купувате от магазина епитрапезио неро - трапезна вода (а не физико металико неро, която в Гърция е високоминерализирана) и после ако искате, преварявате. Не е обичайно да се ползва бебешка вода, да, всъщност извън Атина не знам дали съществува изобщо.
Аз понеже съм била с кърмаче и не съм ползвала вода в малките месеци, но са ме питали други майки на зор неведнъж, та това е.

# 391
Благодаря ти, Параход . Ние сме на АМ. Просто половинката е спукал шишетата и няма да стигне. Иначе ние си я преваряваме. Носим си и каната и стерилизатора … целият цирк.

# 392
Кое населено място по Олимпийската ривиера препоръчвате за почивка?

# 393
  • Стара Загора
Момичета, доволни сме от днешната екскурзия. Всъщност има 2 спирки - едната е до една водна  пещера, втората е на плажа на островчето Саракино, който много ни хареса . Бяхме две корабчета, но се напълни плажа. Обядвахме на лодката , всичко беше вкусно.  Препоръчвам го.
Утре решихме да останем на нашия плаж. Препоръчаха ни  таверна Стелиус , където правили най-вкусния  омар с паста . Оказа се, че това бил местен деликатес , заедно със сладките им с бадеми .

# 394
niditop3, били сме в Stelios, и ние по препоръка. Вкусно беше, сервитьорът беше любезен и имаха голямо рунтаво куче на което децата много се радваха. Но по едно време се появи собственикът, оказа се, че на него се плаща, и то лично трябваше да отидем до нещо като каса, на което той седеше. Държа се много грубо с всички клиенти и накрая се усетихме, че ни е надписал сметката с 10-15 евро, но вече си бяхме тръгнали. Остана ни лош привкус, въпреки хубавата храна. Ако отидете, ще ми е интересно да споделиш как е било при вас.

И за да не е само оплакване, в Хората пък ядохме много хубав сладолед: https://maps.app.goo.gl/ZTAHQ6oM6ntapczn9
Имаха и стандартни, и доста странни комбинации за сладолед, но беше супер, дано не са го развалили.

# 395
  • София
Ако търсите тишина и спокойствие и ако става въпрос за след 6 септември - Скотина и Олимпиаки; за повече живот, навалица, магазини и заведения - Неа Пори.

# 396
Препоръки за вкусно хапване в Неа Врасна? И дали има някъде от тези топлите витрини за бързо хранене, но с готвените неща?

# 397
  • софия
Момичета, доволни сме от днешната екскурзия. Всъщност има 2 спирки - едната е до една водна  пещера, втората е на плажа на островчето Саракино, който много ни хареса . Бяхме две корабчета, но се напълни плажа. Обядвахме на лодката , всичко беше вкусно.  Препоръчвам го.
Утре решихме да останем на нашия плаж. Препоръчаха ни  таверна Стелиус , където правили най-вкусния  омар с паста . Оказа се, че това бил местен деликатес , заедно със сладките им с бадеми .
Това е корабчето, от което дават чадъри за плажа, нали? Водата беше доста студена там. Май?
Освен, ако не ми се сливат спомените, но снимките ми напомнят за него, а и като затрих всички снимки от Скирос, не мога да си припомня. Иначе не помня нещо специално за деня. Явно е било хубаво.

# 398
  • Стара Загора
Дават чадъри-да. Водата не ми направи впечатление да е по-студена от другите плажове на Скирос. Не е чай ,на мен навсякъде ми е по-хладна от юли на останалите Споради като бяхме, но си мислех, защото е септември вече.  Мъжа ми изкара 2 часа във водата , после дойде при мен на плиткото покрай скаличките гледах рибките и каза, че ми е студено, защото не плувам  , а само лежа над водата.
Diviant art , като те прочетох май не ми се ходи вече в това прехвалено заведение. Дали имаш препоръка за друго място , където приготвят омар с паста.  На същото място ядохме и ние сладолед и си купихме от традиционните им сладки . За таверни до сега сме доволни от двете места , където ядохме месна кухня , предния ден бяхме на този плаж https://maps.app.goo.gl/BkkoTbRArQnHrH4GA?g_st=ipc и хапнахме вкусно в тази таверна https://maps.app.goo.gl/jhmGrkAbekV89cRc8?g_st=ipc.

# 399
  • София
Препоръки за вкусно хапване в Неа Врасна? И дали има някъде от тези топлите витрини за бързо хранене, но с готвените неща?
https://maps.app.goo.gl/VKJ3DRBPtcGjXNN3A

Не е в Неа Врасна точно, но работи денонощно, и е едно от най-добрите места за готвена храна в Гърция, едно от малкото останали бисерчета в района.

# 400
  • Варна
Коринос , х. ''при Дениз'' много ни харесваше , майка му ни готвеше мн.вкусно
В Agiokampos също нацелихме добро местенце.

# 401
Ако търсите тишина и спокойствие и ако става въпрос за след 6 септември - Скотина и Олимпиаки; за повече живот, навалица, магазини и заведения - Неа Пори.
За след 6 септември е, да разбирам че Катерини не е за предпочитане?

Коринос , х. ''при Дениз'' много ни харесваше , майка му ни готвеше мн.вкусно
В Agiokampos също нацелихме добро местенце.
Това ли е "при Денис"https://www.booking.com/hotel/gr/denis.bg.html ?

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 09:46 от soniapro

# 402
Здравейте!
Влизам с банален въпрос- препоръчайте ми кътче в някой от ръкавите на Халкидики, с готин пясъчен (по възможност) плаж, да не е много изолирано от цивилизацията, и да е сравнително достъпно с кола от Кулата! Планираме да направим едно бързо море през предстоящите празнични дни!
Благодаря предварително!

Не знам дали се вписва в изискванията, но ние това лято бяхме близо до Никити и ходихме на Talgo beach. До beach bar-a си има свободна зона. Малка е, но в края на август винаги имаше място. Едва ли сега ще има повече хора.
В началото има малко камъни (метър някъде), но след това е ситен пясък, плитко е. Рибките си плуваха около нас, нямаше водорасли. На нас ни хареса.
Sirmaa, благодаря за препоръката. Минавали сме покрай Никити на път за Торони и, честно казано, много ми хареса, отстрани погледнато, и много искам точно там да отидем, обаче сякаш мъжкото тяло би предпочело нещо малко по-наблизо....ще трябва да водя преговори 😅

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 10:37 от florin4eto

# 403
Здравейте, florin4eto! Интересно ми е дали питате и за настаняване и дали ще намерите за толкова кратко време на добра цена, така че ще  чакам да споделите. Не е толкова любопитство, колкото да знам, като човек, който запазва често в последния момент (но поне месец преди пътуването), дали може да се разчита на настаняване в последния момент. Даже докато шофирам и виждам колко много места има, които се предлагат, а вероятно не са обявени по сайтовете, се чудя - може ли да тръгне човек и без да си е запазил? Сега гледах за една нощувка  на връщане в България, много малко места са останали на нормални цени.
Здравейте!
Влизам с банален въпрос- препоръчайте ми кътче в някой от ръкавите на Халкидики, с готин пясъчен (по възможност) плаж, да не е много изолирано от цивилизацията, и да е сравнително достъпно с кола от Кулата! Планираме да направим едно бързо море през предстоящите празнични дни!
Благодаря предварително!
Здравейте, anmasu,
Честно казано още не съм резервирала. Обикновено лятната почивка я организирам още в началото на годината. Този път имахме други приоритетни неща и планирането й остана на заден план. Аз даже вече бях отписала възможността дамгодим на море това лято....та, сегашната идея е буквално в писледния момент и ще трябва да се задоволим с наличните възможности. Гледам в буукинг има доста опции, които лично нас ни устройват, та ще резервирам нещо в последния момент, на късмет ще е, дано нямаме неприятни изненади!

# 404
  • София
Катерини е ужас и безумие, ходихме до там от Олимпиаки Акти с автобуса да търсим аптека, уплаши ми се окото. В южната част - огромна плажна ивица, претъпкана с хора до краен предел, по улиците, дори през деня, народ, народ...

Общи условия

Активация на акаунт