На море в Гърция 2025 - III

• 38 015
  • 713
  •   1
Отговори
# 480
Пиргос е много приятно, живо градче, разположено на стръмен склон, напомня за В. Търново. Не сме били в Каламата и не мога да направя сравнение между двете обаче.
Благодаря! ❤️

# 481
Да, абсолютно. Ние сме извадили страшен късмет, защото и на отива, и на връщане правихме плаж с целия катун, накачурен в колата, включително лаптоп. То той май беше най-ценната вещ (не само финансово, особено, ако загубиш информация), но то е достатъчно да се открадне, каквото и да било, което ще трябва да възстановиш, респективно го плащаш 2 пъти. Ех, много неприятно! Дано не са големи щетите, бързо да ги възстановите и да забравите!
Правилото нищо ценно да не се оставя в колата не винаги е изпълнимо, защото това означава, че попътно не трябва да се спира никъде за обяд или плаж, защото не винаги колата може да е на комуникативно място. Даже при ходене на плаж, колата често е или по-скоро преди беше, насред дивотията. По тази причина вече рядко спираме попътно да се разтъпчем или да огледаме някакъви места, както правехме преди. Пък и с това сваляне на номера напоследък....

Последна редакция: пн, 08 сеп 2025, 17:31 от anmasu

# 482
  • Стара Загора
И ние сме голям катун, колата ни винаги  е до горе пълна с какво ли не. При нас също най-ценното са лаптопите особенно на мъжа ми , защото цялата му работа е там. Спирали сме по пътя много често, за разходки , плаж .
Не може всичко да предвиди човек, дано бързо се възстановят щетите.

# 483
  • София
То, май всички сме така с катуна, ние влачим и падъл борд, и кафемашина. Laughing
За купето се карам аз, да не се оставят видими чанти, лаптопи и подобни.

# 484
  • Пловдив
Rusty15,отключена ли си оставихте колата на паркинга на Фламинго в Ксанти?Ние често ходим там,но никога не сме имали проблем,съжелявам за неприятния инцидент.

# 485
Rusty15,отключена ли си оставихте колата на паркинга на Фламинго в Ксанти?Ние често ходим там,но никога не сме имали проблем,съжелявам за неприятния инцидент.
Да, наложи се, защото не можехме да заключим колата, както казах най-вероятно е имало заглушител в колата на крадците. Когато се върнахме видяхме, че колата е с включени аварийни светлини и ключът работи без проблем. Предполагам в бързината са ги включили без да искат, защото копчето за отключване на багажника (той беше заключен) е точно до аварийните. Точно това ни накара да проверим дали всичко е в багажника, защото иначе щяхме да разберем чак когато се приберем. Преровили са по-малките багажи, но за големия сак не са имали време и са го взели направо.

# 486
Rusty15, много съжалявам за неприятния инцидент. Опитайте дали може да заключите ръчно шофьорската врата с ключ. В нашия ключ има и нормален, който се отворя, както се отваря капачето на батериите.

# 487
  • София
Привет от Евия!
Вчера си тръгнахме от Кея и сега сме в Кими.
Честно казано не съм очарована от Кими и околността. Вечеряхме в ресторантчето за което писа niditop3. Отбелязала съм си го на картата отдавна, предполагам някой тук го е препоръчал. Хареса ни, страхотно обслужване и храната беше супер. Днес обикаляме плажовете. Минахме през Муртери сега сме на Корасида. Не знам до къде ще обикаляме и дали ще стигнем изобщо до  рибния ресторант препоръчан от Параход. Утре ще тръгнем нагоре от Кими, отбелязала съм си плаж Тапса, много искам  да го видя. В четвъртък си потегляме за Бг, но мислим да минем през Едипсос и да си хванем ферибота от Агиокампос към Глифа. Чудехме се дали да не останем една нощ в Едипсос, ще видим.
За Кеа да кажа накратко с Пиатса (таверната на входа на Юлида) ударихме греда. На 2-ри като пристигнахме вечеряхме при българчето. На 3-ти тръгваме към Пиатса за вечеря и заведението не работи, на вратата залепена бележка :
Така и не успяхме да го пробваме, но здраве да е.
За Кеа ще пиша като се приберем, че ще бъде дълго и със снимков материал.

Rusty15  много неприятна ситуация, дано не са ви откраднали твърде важни и ценни неща.
И аз съм от параноичните дето влачи всичко на плажа с нас. Като костенурка съм с фотографската раница на гърба пълна с какво ли не.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 14:03 от nellyli

# 488
  • София
Момичета от четвъртък сме в Йерисос. Досега не сме били на третия ръкав и ще съм благодарна за препоръки: закътани плажчета, места за посещения,  хранене...всичко, което ви е харесало.

# 489
Момичета, да дам своя принос по един силно разискван в темата въпрос - медузите Pelagia Noctiluca. Вчера ме изжули такава, макар да не съм в Гърция, а в Южна Италия. Първо се притесних, защото в паниката допуснах някои грешки (махнах остатъците от пипала с другата ръка, изплакнах с минерална вода), а и цялата ми ръка се зачерви за минути. Изобщо не знаех, че се среща по тези места тази гадина. Прибрахме се бързо - плажът беше на около 20-30 мин. от вкъщи, пих един антихистамин и наложих лед. Започна бързо да спада, но болката от опарването е ужасна, като от силно изгаряне.
После отидох в аптека с надеждата да ми продадат кортизонов крем, но тук са само по лекарско предписание. Така че дадоха едно кремче специфично за медузи, което изглежда много бошлаф - с алое, хиалуронова киселина и други шменти-капели. Намазах, а после прочетох някои протоколи и разбрах, че ключовата съставка в него е алуминиев хлорид, който се препоръчва в тези случаи.
С 5-6 мазания болката отшумя за около 12 часа, а доста ме беше "изрисувала". Скоро ще изчезне и белегът от пипалата.
Общо взето - и за щастие, не се оказа чак такава драма, по-страшничко е от обикновена медуза, каквато ме парна преди 3-4 години в Адриатическо море, но главно краткотрайната болка е проблем. Слагам и скрийншот на крема, за всеки случай. Много го хвалят и за ухапвания от насекоми.

# 490
  • Sofia
Скоро ще изчезне и белегът от пипалата.

При мен седя няколко години белегът – като гривничка.
Но между другото, не си спомням болката да е била безумно силна – то, и нямаше как да ѝ обърна внимание, защото бях много навътре в морето, на поне 25 мин. плуване от сушата, та се стегнах някак. Simple Smile
Бързо да се възстановиш!

# 491
Параход, бързо възстановяване! Ще потърся коремчето. Аз имам голям проблем с голямата, всички комари при нея и после ухапванията нямат минаване. Маже се с репелент, пуска машинка и пак успяват да се докопат. Затова изпробвам всякакви методи за след това.

# 492
И мен тази година комарите ме направиха на нищо. Има ли някакво гръцко мазило, с което бързо да минават. Мажа се с фенистил, но не помага при мен. Миналата година ползвах гривничката на Parakito и комарите ме пропуснаха.  Но аромата е много силен и не посмях заради бебето да я сложа.

P.S. Параход бързичко да минава и повече да няма инциденти.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 09:38 от Пълнолуние

# 493
Фенистила и при моята не помага. За облекчаване на сърбежа веднага ползва Джинджифил а вкъщи имаме лепенки срещу ухапвания и ги лепи навсякъде, започва да прилича на Франкенщайн.

# 494
  • някъде ... тук ...
Има едни стикчета по 1е във всеки магазин и аптека за след ухапвания от комари. На нас ни помагат.
Иначе масло от цитронела пази от комари.
Параход, бързо да ти минава. Записвам си кремчето.

Общи условия

Активация на акаунт