На море в Гърция 2025 - III

• 45 165
  • 771
  •   1
Отговори
# 750
Eлафониси и Балос са на Йонийско море и там е малко странно с температурите, макар да са толкова плитки и двата. Може и в разгара на лятото да са ниски - свидетелства от познати, иначе ние заварихме чай и на двата плажа през септември.
Като цяло водата е като навсякъде по гръцките острови - става комфортно след 15-20.06. Ставрос е един от най-топлите плажове в западната част.

# 751
  • Русе
Средата на юли на Eлафониси, Фаласарна и Балос беше хладна водата. Беше и доста ветровито.

# 752
  • София
За мен най-хубавото време за Крит си остава септември.

# 753
  • на село
Имам задача да организирам Гърция през юли, като съм се спряла на Крит, защото ще се събираме от различни посоки на света. Имам няколко въпроса и ще се радвам да получа отговори от хора, които са били там.

Има ли всяко лято директен полет от София до Крит? Че самолетните компании понякога играят - тука има, тука няма?

Кога пускат имотите в букинг - когато проверявах, бяха “разпродадени”, което аз подозирам означава, че още не са активни.

Разбира се, много ще се радвам, ако някой предложи хубав имот за настаняване. Да не е далеч от оживлението - ние сме на тихо и спокойно през цялата година и нямаме против малко шум.

Как е времето през юли на Крит? Много ли е жега? Хубав плаж - има ли такива с хубав пясък?

Българинът е чревоугодник и ние не сме изключение - хубави тавернички за хапване на прясна морска храна? А има ли места с жива музика?

Коя компания бихте препоръчали за коли под наем?

Благодаря предварително на всички включили се!

# 754
  • Варна
ЧЕСТИТО НА БРАТЯТА ГЪРЦИ - днес е националния им празник Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 755
1. Вече има полети за другото лято, на Райън Ер са до Ханя. Често има и на БГ еър до Ираклио, но за тях не знам дали са заредили разписание за догодина.
2. Между ноември и февруари.
3. Зависи от бюджета, вкуса и това къде искате да сте - островът е дълъг 300 км.
4. Много е жега, нетърпима жега, а може да има и силен вятър. Хубавите плажове са стотици.
5. Също стотици. Има и с жива музика.
6. Mustang, Cretarent, Europeo, AutoClubRent, Sunny Rent-a-car.

# 756
  • София
Да споделя тазгодишното ни попадение на Крит/Ханя. Изключително вкусна морска храна, готвени неща, и на нормални цени, даже към ниски.

https://maps.app.goo.gl/ft9JzbTNyUwZjyko7

Собствениците са същите като на любимото ни Таласино Агери, което за съжаление затвори за постоянно. Специално питах, казаха че имали някакъв проблем с общината, и заради това се е наложило да затворят, но усилено търсят място да отворят отново.

Юли за мен на Крит ще е непоносима жега.

# 757
След коментарите се замислям да сменя Крит за някоя друга дестинация. Къде водата юни месец ще е подходяща за целодневно киснене? На Корфу, Кефалония и Лефкада също съм чела коментари, че по-бавно се стопля водата.

# 758
Предполагам, че както на другите острови, така и на Крит през юни ще има плажове с по-топла и с по-хладна вода. И друг път съм писала, че се е случвало по едно и също време, на един и същи остров, да има голяма разлика в температурата на водата на различни места.

Не се сещам да е ставало чак за целодневно киснене, но през юни сме уцелвали приятно топла вода на Родос, Кос, западните плажове на Лефкада, източните на Корфу (не са ми по вкуса, но западните по това време ми идваха студени) и Пелопонес.

# 759
  • на село
Благодаря на отзовалите се с информация - ще натискам да сменяме месеца. Знаех си, че юли не е добра идея.

# 760
Четох назад в темите за препоръчвано заведение около рибния пазар в Солун. Дали някой се сеща кое беше?

# 761
  • софия
Нямам идея какво е било препоръчвано, не помня. Мога да препоръчам Η Γωνιά του Μ& … #954;λή. To Dixtv през септември беше разочарование и не го препоръчвам.
Наблизо: Tsir Tsir Meze

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 08:50 от zvаnchе

# 762
Благодаря!

# 763
# 764
Потвърждавам с две ръце! Добре е да направите резервация.

Общи условия

Активация на акаунт