Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 18 403
  • 591
  •   4
Отговори
# 585
Момичетаа усещам грипоподобни симптоми. Гърло, сополи ужас и половина е сутринта си мерих темп беше 38 пих един парацетамол после пак реших да си я измеря, но термометъра ми издаде багажа. Пия биозин мама и чай. Сега чакам термометър за да видя как е температурата. Казват, че имало много положителни с Ковид. Малко ме е страх да не се усложнят нещата. Иначе бебка е активна, но не като преди ден два. Усещам я все пак. Чувствам се доооста отпаднала и главата така ме цепи, че не знам какво д апия малко да ми светне. Дайте съвет моля.

# 586
Парацетамол, чай с мед и нов термометър. И много почивка.

# 587
Парацетамол, чай с мед и нов термометър. И много почивка.
Благодаря, термометъра току що ми го донесоха. За щастие нямам температура и кръвното е добре. Ще пия чай с мед

# 588
Момичетаа усещам грипоподобни симптоми. Гърло, сополи ужас и половина е сутринта си мерих темп беше 38 пих един парацетамол после пак реших да си я измеря, но термометъра ми издаде багажа. Пия биозин мама и чай. Сега чакам термометър за да видя как е температурата. Казват, че имало много положителни с Ковид. Малко ме е страх да не се усложнят нещата. Иначе бебка е активна, но не като преди ден два. Усещам я все пак. Чувствам се доооста отпаднала и главата така ме цепи, че не знам какво д апия малко да ми светне. Дайте съвет моля.

Аз бях така миналата седмица и веднага писах на АГ при което тя ми изписа за гърлото,,Тантум Верде,, за хремата капки за нос,,Грип Стоп,, и Авирон Рапид.
Имаше ефект още на следващия ден имам горе долу още лека хрема но е към края си.
Не съм ходила до личната от гледна точка на това ,че във началото когато забременях спрях цигарите изведнъж и започнах да се чистя при което имах 3 месеца страшна кашлица и отхрачвах и тя милата ми изписа АНТИБИОТИК  а знаеше ,че съм бременна и от тогава не ходя при нея. И тогава реших да питам АГ -то дали може да ми препоръча нещо за кашлица тъй като бях много зле и тя ми изписа доста лекарства от който ми мина за 2 дни и бях супер щастлива....

# 589
Има антибиотици, които могат да се пият по време на бременност, включително и по време на първия семестър.

# 590
Да се има предвид, че антибиотик не се изписва без една ПКК и ЦРП поне. Точно днес съм подпалила на тази тема, защото в спешното ни изписаха антибиотик на детето за вирусна инфекция при положение, че трябва да се прилага само при бактериална такава.

Nefi23, да допълня и инхалации с лайка. Ако болката е в областта на синусите, доста ще ви облекчат, защото помагат за втечняване на секретите. Важно е да следите само температурата да не се покачва много. Бързо оздравяване!

Момичета, аз да се похваля тихичко, макар и без да е на 100% потвърдено чрез ехограф, но съм почти сигурна, че бебчо отново е главично. Когато хълца усещам движенията ниско под пъпа, а вчера и днес вече има и ритници насочени нагоре. Не съм предполагала, че някога ще се радвам да ме ритат в ребрата. 😅 Последната седмица се побърках да правя разни упражнения, които уж помагат на бебето да застане в оптимална позиция. Дали те са помогнали или не, няма значение за мен. Най-малкото ми помогнаха да се чувствам малко по-спокойна, че правя каквото зависи от мен. На преглед съм чак на 30.09 и силно се надявам да ми потвърдят усещанията, защото тогава ще съм 36г.с. Направо изпитвам панически страх при мисълта за секцио.

# 591
Аз имам много интересно усещане, което се появява почти всяка вечер като си легна.
Лягам на една страна и се появява някакво ритмично трептене точно по-надолу от пъпа, в ляво. Почти всяка вечер, късно когато си легнем се случва. Тези дни се замислих дали не е хълцане на малката, защото и тя е главично от известно време, но самия начин по който се появява всяка вечер, почти по едно и също време много ме озадачава.
Не е болезнено, просто се усеща като по-силно пулсиране, или не знам и аз как да ги опиша - със сигурност не са контракции, защото го няма стягането от тях. Много странно, но същевременно и не особено плашещо. 🤷‍♀️

Нашият следващ преглед е на 03.10 и после ни остава още само един преди термина на малката, направо не мога да повярвам колко бързо мина това време.

Ние все още имаме да правим доста покупки, тъй като правим ремонт на новото си жилище. Започвам леко да се притеснявам дали ще ни стигне времето, но същевременно гледам да не го премислям постоянно, защото стреса няма да е от полза. Правим каквото можем и се надяваме на най-скоростно нанасяне, стискайте ни палци.

Иначе и на мен започва все повече да ми тежи коремчето, доста съм сънлива тези дни. Буквално 2 часа след като се събудя съм готова за дрямка. 😁 Става ми и все по-неудобно спането, тясно ми е на спалнята, обиколена от възглавници, които понякога повече ми пречат отколкото да помагат. Не му завиждам на ММ, че и той е голям и сигурно и на него му е тясно - засега не се е оплакал, но мисля, че и внимава да не го прави. 😂

Не знам вие дали говорите с вашите половинки за темата ни тук, но аз често му споделям, че ми се отразява много добре да мога да говоря с други жени, които минават през същото нещо като мен. Той се радва, че имаме тази подкрепа, защото осъзнава, че не може да ме разбере изцяло на 100%.
Та тук исках просто да вмъкна, че се радвам, че влязох в тази група и можем да си споделяме преживяванията. Не се познавам с никоя от вас, но ви чувствам по-близки заради цялата подкрепа показана тук. 🤍

Общи условия

Активация на акаунт