Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 18 541
  • 593
  •   1
Отговори
# 570
И аз съм така в 29та седмица. Уж съм качила 5 килограма, а все едно са 50. Отиване до магазина, който е през блок, ми коства огромни усилия. Наведа се леко два пъти и се задъхам.

Така или иначе имах скъсяване и лежах два пъти вече, пазя си се. Ще преживея следващите два месеца някакси, гледам да си казвам, че са ми последните тихи и спокойни в живота ми. 😀

При мен е малко по различно ,даже не съм очаквала ,че мога да кача такива килограми.
Забременях точно 55 килограма и доста се отпуснах на хапване😬😬 При което преди 2 седмици на женската консутация бях цели 80 кг..... Правихме изследвания за гестационен диабет, но слава богу всичко е наред и всичко е във норма ,но да речем че има още 1 месец до термина и не се знае дали няма да ударя едни 85 /90 кг което не ме притеснява тъй , като ми предстои почти да нямам помощ за отглеждането на бебчо от близки ,тъй като майка ми е на 20 км от мен а свекървата е във друга държава и със ММ ще имаме доста раздвижване и съм сигурна че ще си върна фигурата

Усещате ли понякога тежина ниско долу ..?
При мен понякога се случва и корема ми става твърд като камък

# 571
Да, втвърдява ми се корема на зони тук-там. За момента не го усещам като притеснително. Като го усетих зле ходих в аг-тата и съответно ме приемаха.

Снощи за час пиках 15 пъти. Лека нощ 😀

Едит: за килата явно е индивидуално. В моето семейство не дебелеем много и майка ми и лелите и бабите са ги изписвали на колкото са забременели килограми.

Кърменето също е деликатно, защото отваря огромен апетит.

# 572
При мен има притеснение от това когато започне самото раждане ,какво ли ще е усещането тъй като ми е 1ва бременност.

# 573
Здравейте, правили ли сте изследване за гестационен диабет в болница Надежда?
Бихте ли споделили дали след като се изпие глюкозата може да се хапне нещо?

# 574

Не съм си правила там изследване, но когато аз си правих ми казаха че не мога да ям ,чак след последното взимане на кръв

# 575
Здравейте, момичета! ❤️

Някой попита какъв бебефон ще използваме. От доста време си бях харесала на Cangaroo Iris, тъй като има много голям екран, в сравнение с други марки и модели, както и функциите към него. В момента е намален в Ozone и веднага го поръчах, чакам го с нетърпение.
Вчера пристигна и столчето за кола на Chicco Bi-seat i-size, което е от 0 до 12 годишна възраст. В момента е намалено в сайта на Chicco от 1129 на 799 лева, също бяхме набелязали отдавна. Стори ни се добра инвестиция, щом ще се ползва 12 години, живот и здраве! 😁 За сега сме изключително доволни, чувства се стабилно и благонадеждно. Базата се върти на 360°, което ще бъде супер удобно за поставяне в столчето и също да го обръщам към мен, докато се возим в началото заедно отзад.
Ходихме и на пазар вчера, уж за next to me кошара, а такава не взехме в крайна сметка. Взехме обаче количка 2в1 на Cybex Balios S lux. От всички, които пробвахме ми се стори най-маневрена и приятна за бутане. Задните гуми са огромни и дебели, което търсех като за нашите пътища. 😁 Багажникът също е много голям и дълбок, което също ме спечели.
Взехме и от стъклените шишета на Philips Avent, както и стерилизатор на същата марка, този с опцията за сушене.
Аспиратор за нос, гребенчета и ножичка на Chicco също взехме.

Препоръчайте ми next to me легло, моля, също и чанта за количка. 😁

Продължавам дългия пост със здравословното ми състояние.
АГ-то ме прати на ангиолог, понеже от началото на бременността съм на 150 мг аспирин, заради ,,гъста кръв". След мисед миналата година си правих основен панел за тромбофилии, но нищо не излезе там. Все пак АГ-то иска да ме види специалист, за да ми каже дали се налага да мина до края на бременността на фраксипарин или друго подобно лекарство. На самия преглед ми прегледаха на ехограф целите крака, вени и кръвоснабдяване, също и на корема, ръцете и гърлото, всичко изглеждаше перфектно. Пусна ми най-различни изследвания, които ще покажат окончателно имам ли дефицит на протеините, които разграждат съсиреците и от там да знаем какво да правим. Надявам се да не се налага да си бия фраксипарин, стискайте палци. 🥹
Във вторник и ние сме на фетална в 32 седмица, много се вълнувам! Дано си покаже хубаво лицето нашия момък, че до сега нямаме една наистина хубава негова снимка от нито един преглед. Все си крие лицето. 😂

# 576
Не само не бива да се яде, но и вода не е желателно да се пие, както и тялото ти трябва да бъде в покой. Няма значение в коя лаборатория си правиш изследването, изискванията са едни и същи.

# 577
Здравейте, момичета! ❤

Някой попита какъв бебефон ще използваме. От доста време си бях харесала на Cangaroo Iris, тъй като има много голям екран, в сравнение с други марки и модели, както и функциите към него. В момента е намален в Ozone и веднага го поръчах, чакам го с нетърпение.
Вчера пристигна и столчето за кола на Chicco Bi-seat i-size, което е от 0 до 12 годишна възраст. В момента е намалено в сайта на Chicco от 1129 на 799 лева, също бяхме набелязали отдавна. Стори ни се добра инвестиция, щом ще се ползва 12 години, живот и здраве! 😁 За сега сме изключително доволни, чувства се стабилно и благонадеждно. Базата се върти на 360°, което ще бъде супер удобно за поставяне в столчето и също да го обръщам към мен, докато се возим в началото заедно отзад.
Ходихме и на пазар вчера, уж за next to me кошара, а такава не взехме в крайна сметка. Взехме обаче количка 2в1 на Cybex Balios S lux. От всички, които пробвахме ми се стори най-маневрена и приятна за бутане. Задните гуми са огромни и дебели, което търсех като за нашите пътища. 😁 Багажникът също е много голям и дълбок, което също ме спечели.
Взехме и от стъклените шишета на Philips Avent, както и стерилизатор на същата марка, този с опцията за сушене.
Аспиратор за нос, гребенчета и ножичка на Chicco също взехме.

Препоръчайте ми next to me легло, моля, също и чанта за количка. 😁

Продължавам дългия пост със здравословното ми състояние.
АГ-то ме прати на ангиолог, понеже от началото на бременността съм на 150 мг аспирин, заради ,,гъста кръв". След мисед миналата година си правих основен панел за тромбофилии, но нищо не излезе там. Все пак АГ-то иска да ме види специалист, за да ми каже дали се налага да мина до края на бременността на фраксипарин или друго подобно лекарство. На самия преглед ми прегледаха на ехограф целите крака, вени и кръвоснабдяване, също и на корема, ръцете и гърлото, всичко изглеждаше перфектно. Пусна ми най-различни изследвания, които ще покажат окончателно имам ли дефицит на протеините, които разграждат съсиреците и от там да знаем какво да правим. Надявам се да не се налага да си бия фраксипарин, стискайте палци. 🥹
Във вторник и ние сме на фетална в 32 седмица, много се вълнувам! Дано си покаже хубаво лицето нашия момък, че до сега нямаме една наистина хубава негова снимка от нито един преглед. Все си крие лицето. 😂
здравей! легло nex to me купихме на cangaroo беше намален във висвиталис,може да погледнеш ако желаеш.Изглежда стабилна за сега

# 578
  • Варна
В 33+4 седмица съм и единственото, което ме изнервя е ставането от леглото. Стягането на корема също. Реално не съм качила много килограми (от 52 на 59), но на моменти затруднените движения ме изнервят. 🤣🤣🤣

На 24.09 ще ходя на ден на отворените врати в Окръжна болница във Варна, на 25 сме на преглед и изследвания, на 29 съм при ендокриноложката.

# 579
И на мен ми тежи всичко, но бебето мърда много и постоянно усещам все по-силно и това ме кара да се успокоявам, че дискомфорта си е само мой. Аз съм и 33 седмица и някак не се притеснявам дори и раждане да започне, а и нямам никакви индикации за това. Нямам контракции, но коремът ми вечер е също камък. Но миналата седмица успях последна екскурзия с приятелки да ида - 4 дни яко ходене насам натам и някак оцелях 🫣 имам още една трудна седмица на работа с една конференция, която организирам и след това мисля да почивам по-активно до раждането.

Нямам търпение да мога да си поема дълбоко дъх и да не се чудя ще ми се разпори ли корема 😆 ужасно много ме боли около пъпа когато бебето се движи там или поема по-дълбоко въздух.

# 580
И аз да се включа да се отчета. Изписаха ни от болницата , не успяха да вдигнат хемоглобина кой знае колко. Влязох с 92, изписали са ме със 105. ( очаквах повече 😅) Между 32 и 33та седмица съм. Натежава бебка, но не е много активна. Тя е активна де ама с тая предна плацента се усеща рядко.

Сега сме в ремонт ( защо да не) та освежаваме боя, основно чистене и започвам малко по малко да стягам багажа за болницата ( там само ми остана да го сложа в чантата) и да сглабяме кошарата, повивалника и т.н
 Другата седмица пък съм планирала да започвам да пера бебешки дрешки. А от 3.10 съм в 45 дневен. Иска ми се до тогава по голямата част от задачите да са свършили, да може да си почивам последния месец повечко и да си ходя спокойно по изпити, чее съм и студентка ✌️

На 01.10 ми е следващия преглед когато и ще решим дата за секциото  някъде към 2-3. 11 се очертава да е да видим. Та предстартовата треска яката ни е хванала. На финалната права сме, още много малко и ще имаме едни здрави бебета и ще се питаме това колики ли са, какви памперси купихме и така нататък ❤️

# 581
Да се оплача аз пък, че детето ми се опитва да се разболее.... Мислех до края на октомври да я оставя на градина ама май няма да рискувам.
Иначе другата седмица съм на първи тонове  , а на 29.09 но трета фетална, притеснено ми е за феталната.
Бебето е много активно, със задна плацента съм и има моменти корема ми целия подскача. Корема ми е и огромен, гледах снимки от предната бременност, с този размер корем съм била в края на 8ми месец, а сега съм в началото на 8ми месец.
Отделно чистим, оправяме , подготвяме се за рождения ден на детето, а аз грам енергия нямам...Ако можех щях само да лежа, но уви, няма как.

# 582
Аз искам да се оплача. Темата я чувствам малко деликатна, но ще споделя. От вчера има възпален външен хемороид, болката е ужасна и постоянна - боли дори когато лежа и не мърдам, изкарах кошмарна нощ. За сядане не искам и да коментирам, там е още по-зле положението. Слагам студени компреси, но засега ефект никакъв. Не знам какво лекарство би било подходящо за използване предвид бременността, а пък и сега са почивни дни и няма как да се свържа с АГ, за да даде съвет. Направо нямам желание нищо да правя, болката е толкова неприятна, че мисля само за нея. Сутринта само станах да закуся и да си изпия лекарствата и пак си легнах в леглото.
Защо все трябва да има нещо, което да ни тормози се чудя.😵‍💫

Здравей, чувала съм че ако се "накиснеш" в разтвор от смрадлика доста ще олекнат нещата. Като цяло смрадликата помага процеса за възстановяване и може да пробваш да си правиш такива натапяния - мисля, че във всяка аптека продават сушена смрадлика. 😊

# 583
Аз вече съм в 33+6, също вечерно време ми е много трудно завъртането, много почва да ми тежи корема и да ме опъва при по-резки движения.

Аз също от началото съм на Аспирин 150 заради няколко ранни аборта, нискорискови мутации в тромбофилията и повишен риск за прееклампсия. Минах на ангиолог и от 3 дена съм на инжекции клексан, тъй като аспиринът не е добре да се продължава прекалено близко до раждането. Очаквах да са болезнени, но за момента няма проблеми.

Ние вчера вече почнахме с активната подготовка за бебка и сглобихме кошарата. Сега само се чудим къде да я сместим,че се оказа по-голяма, отколкото очаквахме.

Последна редакция: нд, 21 сеп 2025, 17:36 от Fayona

# 584
Аз искам да се оплача. Темата я чувствам малко деликатна, но ще споделя. От вчера има възпален външен хемороид, болката е ужасна и постоянна - боли дори когато лежа и не мърдам, изкарах кошмарна нощ. За сядане не искам и да коментирам, там е още по-зле положението. Слагам студени компреси, но засега ефект никакъв. Не знам какво лекарство би било подходящо за използване предвид бременността, а пък и сега са почивни дни и няма как да се свържа с АГ, за да даде съвет. Направо нямам желание нищо да правя, болката е толкова неприятна, че мисля само за нея. Сутринта само станах да закуся и да си изпия лекарствата и пак си легнах в леглото.
Защо все трябва да има нещо, което да ни тормози се чудя.😵💫

Здравей, чувала съм че ако се "накиснеш" в разтвор от смрадлика доста ще олекнат нещата. Като цяло смрадликата помага процеса за възстановяване и може да пробваш да си правиш такива натапяния - мисля, че във всяка аптека продават сушена смрадлика. 😊
При мен също се появи този проблем за първи път в живота ми. Ако си от София, в МБАЛ Надежда правят един крем, мен още същата вечер ме облекчи, а до 2-3 дни почти се беше свил хемороида. Пробвах и аз с компреси, но без резултата.

Общи условия

Активация на акаунт