Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 22 425
  • 702
  •   4
Отговори
# 690
Fayona, и ти доста неща си свършила.😉

Vertex, аз вчера се изненадах, че ще ми разширяват зениците, не знаех, че го правят. Лекарката точно това обясни, че така се оглеждат в дълбочина очните дъна.

Leti07, аз последно ходих на фризьор още в първи триместър. Тогава и майка ми ми напомни това за суеверието, че не трябвало да се реже косата заради късмета на бебето, ама пък аз си усещах нужда да се освежа. Сега пак бих отишла, но при фризьорката ми все има много хора, често забавя часовете и сякаш предвид започващите вируси не ми се ще да рискувам и да седя в салона.

# 691
Аз ще се подстрижа след като родя. Косата ми е дълга до кръста и може да я резна бая. 🤣

За сега само слагам в любими неща, които съм харесала. Имам нужда от помощ за количката обаче. Не ми се дават 2000 лв, вие на каква сте се спрели?

За дрешки ще се водя по списъка, който някой беше споделил, хавлии, одеяла, спално бельо също.

За големи неща: количка, next to me, ваничка със стойка и шезлонг-люлка (тук също ще се радвам на помощ). Нещо друго има ли, което да добавя на първо време според вас?

# 692
Аз ще се подстрижа след като родя. Косата ми е дълга до кръста и може да я резна бая. 🤣

За сега само слагам в любими неща, които съм харесала. Имам нужда от помощ за количката обаче. Не ми се дават 2000 лв, вие на каква сте се спрели?

За дрешки ще се водя по списъка, който някой беше споделил, хавлии, одеяла, спално бельо също.

За големи неща: количка, next to me, ваничка със стойка и шезлонг-люлка (тук също ще се радвам на помощ). Нещо друго има ли, което да добавя на първо време според вас?
Здравей! за nex to me ние купихме на cangaroo always together става и като люлка може и само като легълце, за количка купихме venicci claro има намаления във вис виталис

# 693
Привет от мен, не съм писала над месец и имам много да наваксвам, но все няма време 🙈 Просто имах сватба, ремонти, летен вирус, сега последен ремонт и още малко работа и вече нямам търпение да изляза в 45-дневния болничен. Минавам да спомена, че в Айко имат намаления на детски текстил до към края на месеца. Почнах да се притеснявам, че действам супер хаотично с покупките, поръчахме количка най-после, големи дилеми бяха покрай нея... Чакам да пристигне след 1-2 седмици, че няма да е от бг. На Косато Гигъл 4 се спрях. Обиколихме половин бг да тестваме и се разочаровах как в магазините масово се излагат 3-4 марки самo, 1-2 oт нисък клас колкото да те откажат консултантите и после 1-2 от по-висок, но 2в1 и накрая крайната цена на нещо уж качествено и удобно е над 2000 лв. Избрала съм си кошарка(вид Виталис), но чакам да мине и този ремонт, че да я поръчаме и сглобим. Взех (от Айко) един спален комплект, хавлия, както и комплект леки олекотени завивки и 2 одеялца, няколко муселинови пелени от пепко и хавлиени кърпи за бебе от икеа, повивалник с твърда основа за поставяне на кошарата от Айко пак. Изглежда много удобно, за който няма място. Също и сгъваема вана със сет кофа и канче. Не сме взели стойка, понеже мислим да ползваме масата в хола 😁 но по-нататък ще видим. Търся една определена подложка за бебе във ваната (*редактирах, че бях написала стойка) за във ваната, която имаха познати бебета преди 10-15 години, но не намирам, някоя от вас срещала ли е по магазините - обикновено мини алуминиево шезлонгче с хавлиен текстил, който се сваля лесно? На "училище за бременни" съветваха да не къпем бебетата всеки ден, както едно време, но съм раздвоена и в процеса че преценим. Останаха ми дрешки, биберон и шишета, козметика и пелени, неща за мен, въобще супер много неща, надявам се да не закъснея много... Уж всичко има и супер бързо става пазаруването, но аз всяко едно нещо го избирам с дни и се чудя, това не знам нормално ли е направо 🙈 Мисля, че матракът за кошара ще е следващата дилема. Иначе ние пропуснахме трета фетална, но се свързах с израждащия лекар, който ми направи де факто същия преглед и всичко беше наред предвид изтощението ми след летния вирус и че каза "малко ме съмняваш" относно силите ми за нормално раждане. Иначе обсъдихме такова и каза, че ако не стане твърде голямо бебето и предвид ръста и таза ми, ще е по-добре и за двете да се постараем за нормално. Но да, секциото все повече навлиза като вариант при евентуална проблематика. На следващия преглед ще му покажа колко по-силна съм, ако не съм повръщала с 38.5 температура два дни преди това 😂 Вие как се пазите от вирусите освен с омнибиотик (успях да погледна последните страници поне)? Аз засега с пробиотик на софармаси, биозин и прегнакеър обикновени витамини.. И почивки уж.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 12:53 от ale12345

# 694
Аз след няколко дни съм на последното си по-голямо “разкрасяване”, ще се боядисвам и подстригвам. 😁 Нарочно сега, че хем да е възможно най-близко до ноември, хем да е преди да вляза в 9-тия, че няма да ми е много забавно да кисна няколко часа на боя. 😂

Относно вирусите, аз по принцип съм с добър имунитет и цялостно рядко се разболявам (по време на бременноста досега нито веднъж), но смятам, че при повечето от вас играят ролята дечицата ви, сред които вирусите се разпространяват скорострелно. Биозин мама смятам, че доста помага, като се взима превантивно!

# 695
На нас също не ни се даваха много пари за количка, но в крайна сметка май се спряхме на Easywalker Zoey от Бебемакс. В момента е до края на месеца на промоция 5 в 1. В сравнение с други модели има доста функции и движи добре по-нерваности с коша и седалката.

# 696
Да, и аз мислех, че съм с добър имунитет до момента, в който не тръгна малката на ясла. Всички вкъщи боледуваме заедно с нея още от миналата зима. Просто като ти се киха и кашля в лицето нямаш особен шанс Grinning
А и ние точно зимата правихме опити за бебе и пак не можех да се лекувам като хората.
Както и да е, наистина биозина е голямо спасение.
Ние ще отправим запитване към фирмата производител на старата ни количка за оферта за ремонт на дръжката, само там имаме проблем. Ако цената е висока, ще купим нова, а ако е приемливо ще я ремонтираме.
Оправяме стаята на бъдещата кака, много се вълнувам и се надявам да започне да спи там . Иначе за бебешки неща нищо не сме купували, всичко имаме освен повивалник, но ще купим. Чудя се дали да не инвестирам в един хубав шезлонг, че каката само в шезлонга стоеше кротко , но ще видим.

# 697
На нас също не ни се даваха много пари за количка, но в крайна сметка май се спряхме на Easywalker Zoey от Бебемакс. В момента е до края на месеца на промоция 5 в 1. В сравнение с други модели има доста функции и движи добре по-нерваности с коша и седалката.

Точно там я тествах и аз и ми допадна, но накрая пак се спрях на косатото. Мои познати са доволни от старите модели, ще видим и ние. Като бонус е готиният дизайн, иначе лекота и възможности на самата количка гледахме главно

# 698
И ние на Zoey се спряхме. 🤞

# 699
Аз количка взех chipolino elite. Спечели ме с маневреност и лекота и след това и една позната мама много ми я похвали. На доста добра цена е, а се оказва супер удобна, устойчива, маневрена и лесно преносима. Повивалник с баткото не съм използвала и сега също не мисля да взимам. Повечето неща всъщност ги имам вече от него. За беба остана само шишета да купя и мисля, че съм готова. За мен за родилното все още нямам нищо, но и не са ми дали списък какво изисква болницата, така че има време. Предния път отидох в една аптека и купих от там всичко за 5 мин. Надявам се и сега да стане така.

# 700
Аз днес имах babyshower и ме набавиха с доста дрехи за началото.Питах проследяващата ми за ваксина коклюш но тя така ми разказа че да ме откаже как личен лекар трябва да я сложи как личните не слагали ваксини на бременни как в БГ не е прието и практика да се ваксинират бременни жени.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 20:52 от Hellokitty1993

# 701
Да се отчета и аз. Кошарата и повивалника ги сглобихме (взехме обикновени , от икеа - дървени) , но имаме и next to me. Коша на количката е в кашона , а рамата е вече отвън.

Махнах всички етикети от дрешките и започнахме финално подреждане на детската. Багажа за родилното е готов. А в сряда пускам и 45 дневния и ще насрочваме датата за секциото.

Тааа и аз да се похваля сама - продуктивна работа.

# 702
И аз напредвам, макар и още да съм относително назад (двата престоя в болницата ми развалиха темпото). Поръчах подложка за бебето, повивалник и легло, ще си вземем и next to me за до мен. Мисля, че си избрах модел, но искам да отидем физически в магазина да го видим.
В рамките на другата седмица ще си вземем и столче за колата.
Междувременно и вкъщи всичко преобръщаме с хастара навън и хвърляме / рециклираме мнооого неща.
Аз официално съм за 2ри декември, но ще гледам до средата на октомври всичките ми багажи да са готови, и конфигурацията на стаите.

А, и дрехи доста купих тази седмица. Почти само втора употреба. Дадох си сметка, че по-добре в другите неща да вложа повече средства.

Общи условия

Активация на акаунт