Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 27 511
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, момичета 🙂 минавам на бързо да ви споделя, че в Лидл от днес има бебешорски дрешки на много хубави цени. Аз съм доволна много от техните за възрастни като качество при пране и сушене, надявам се и за малчовците да са така качествени. Доста работи му накупих Simple Smile

И ние сутринта ходихме до Лидл и взехме  малко дрешки, хавлийка и чувалче за сън. Симпатични са и на добра цена🙂

# 241
Здравейте,момичета! Включвам се да ви кажа, че бях извънредно на преглед - вчера цял ден поддържах 140/90 кръвно, днес сутринта също. Отидох на преглед, направиха запис на тонове, гледаха кръвотоците, всичко беше наред - беше ми кръвното нормално. Казаха, че може да играе и да го следя още няколко дни, за да преценят имам ли нужда от влизане в болница. Бебчо е 1611грама 🥰

# 242
Yana9 уикенда бях в Хиполенд и видях кошарката Cangaroo Amo на живо и има и снимки, ако искаш мога да ти изпратя на лично. В магазина нямаха много мостри, но тази кошарка най-много грабваше окото. Обаче отблизо изглеждаше малко нестабилна и също нямаше механизъм за люлеене.

# 243
Yana9 уикенда бях в Хиполенд и видях кошарката Cangaroo Amo на живо и има и снимки, ако искаш мога да ти изпратя на лично. В магазина нямаха много мостри, но тази кошарка най-много грабваше окото. Обаче отблизо изглеждаше малко нестабилна и също нямаше механизъм за люлеене.

Ние не искаме да има механизъм за люлеене, какво имаш предвид под нестабилна, клатеше се ли? 😆 Може да ми изпратиш снимки да погледна да, иначе другата която гледахме беше на Чиполино пак такава бежавка, ама беше с много грозни черни метални крака и нямаше отдолу отделения да си слагаш някакви неща и затова повече се насочих към тази.

На мен вчера ми излезнаха резултатите от кръвта и ми е малко под долната граница хемоглобина, та от днес пия желязо 1 таблетка на ден и ще ги пия до раждането. Последните седмица-две ми е доста отпаднало през деня така че предполагам е било от това. Това е желязото, което ми каза АГ да взема.

# 244
Идвам да се оплача , оказах се и с гестационен диабет.
Никакви рискови фактори, направих теста само защото е в пакета ми. А резултатите ми са много завишени на 60та и 120 Мин. ...направо шок.
Дано не се окаже истински диабет Sad

# 245

Ние не искаме да има механизъм за люлеене, какво имаш предвид под нестабилна, клатеше се ли? 😆 Може да ми изпратиш снимки да погледна да, иначе другата която гледахме беше на Чиполино пак такава бежавка, ама беше с много грозни черни метални крака и нямаше отдолу отделения да си слагаш някакви неща и затова повече се насочих към тази.

На мен вчера ми излезнаха резултатите от кръвта и ми е малко под долната граница хемоглобина, та от днес пия желязо 1 таблетка на ден и ще ги пия до раждането. Последните седмица-две ми е доста отпаднало през деня така че предполагам е било от това. Това е желязото, което ми каза АГ да взема.
тези лекарства са добри аз също пих много други лекарства не ми помогнаха,но този смарт хит помага вдига желязото

# 246
Никакви рискови фактори, направих теста само защото е в пакета ми. А резултатите ми са много завишени на 60та и 120 Мин. ...направо шок.

Flower90, съжалявам за високите резултати, дано успеете да овладеете нещата и се размине леко всичко ❤️Flowers Hibiscus
Аз също имах малко завишени след натоварването с глюкоза, което направих просто, защото ми беше в пакета. Днес бях на консултация с ендокринолог и ми казаха, че не е гестационен диабет, но трябва да спра и плодовете, както и бяло брашно и въглехидрати. Би ли споделила какви са твоите резултати чисто информативно. Интересно ми е при какви стойности се диагностицира.
Това са моите:

# 247

Flower90, съжалявам за високите резултати, дано успеете да овладеете нещата и се размине леко всичко ❤Flowers Hibiscus
Аз също имах малко завишени след натоварването с глюкоза, което направих просто, защото ми беше в пакета. Днес бях на консултация с ендокринолог и ми казаха, че не е гестационен диабет, но трябва да спра и плодовете, както и бяло брашно и въглехидрати. Би ли споделила какви са твоите резултати чисто информативно. Интересно ми е при какви стойности се диагностицира.
Това са моите:

аз също имах високи стойности 60 та минута беше 9 а 120 минута 10.3
Аг каза ограничавай се от въглехидрати и плодове

# 248
Да,  5.43 на гладно, 12.2 на 60 Мин, 10.3 на 120.
Доста по-високи са от твоите.
Консултирах се с ендокринолог, гестационен диабет е, но ще трябва да видим и след раждането как ще е . За сега диета и ще следя с глюкомер , ако не стане ще видим какво ще ми изпише..
Но наистина гръм от ясно небе, съвсем не очаквах, особено пък такива резултати. С първата бременност нямах такъв проблем.

Flower90, съжалявам за високите резултати, дано успеете да овладеете нещата и се размине леко всичко ❤️Flowers Hibiscus
Това са моите:

# 249
Включвам се с въпрос към мамите, които вече имат по едно или повече деца.
Днес разбрах, че бебешките дрешки трябва да се гладят след всяко пране поне първите няколко месеца.
Предстои ни да си купим сушилня, и досега не сме ползвали, та се чудех дали сушенето на дрешките в сушилнята е достатъчно да дезинфекцира или гладене ще е нужно и след това?

# 250
Нищо не "трябва" да се глади. Ютията не е надежден метод за дезинфекция на дрехите, защото тъканите се загряват само повърхностно, за много кратко време и е неравномерно. Сушенето в сушилня също не е подходящо за дезинфекция, защото не се препоръчва да се прави при висока температура, тъй като дрехите могат да се свият. На сина ми в началото изгладих единствено комплекта за изписването, а той накрая беше увит целия с едно одеяло, защото дрехите му се оказаха огромни. 😅 Гладенето е само ако ви дразни, че дрешките са намачкани. В ежедневието прането на 40° с подходящ перилен препарат е напълно достатъчно да премахне и отмие много голям процент от микроорганизмите. Дезинфекцирайте и почиствайте по-често пералнята и перете бебешките дрехи отделно от другите.  🙂

# 251
Аз и за прането на бебешките дрешки отделно от другите съм леко скептично настроена, защото то бебето през по-голямата част от времето е завряно в нашите дрехи. Аз пера и нашите, и на бебето с един и същи препарат поради тази причина.
Не гладя след сушилня, освен за някакви гънки на определени дрехи, т.е. отново същото, което правя и за нашите дрехи.
Ако ви е приятно да гладите и гладите всичките си дрехи така или иначе, би било чудесно да го правите и с бебешките. Ако ли не, аз лично не виждам смисъл, но не бих осъдила никой, който го прави. Въпрос на лична преценка и усещане.
Жокер - това е чудесно занимание за баби, които много искат да помагат. Давате им купчината дрехи и нека гладят Simple Smile стига да имат такива мераци разбира се Blush

# 252
Аз първите месеци перях всичко на бебето на 90градуса и после в сушилняха на 60-70. Една дреха не съм изгладила. Нашите ги пера на по-ниски градуси, но на същите в сушилнята. Ползваме 1 препарат за всички. Сега на 2г продължавам да му пера дрехите отделно и на 60 градуса, но повече защото се притеснявам да не му се оцветят от нашите Grinning
В нашата къща ако някоя дреха не издържи на прането - значи не ѝ е било писано Grinning

# 253
Благодаря ви, това е полезно!

# 254
И аз пера с един и същ прах за пране моите и на таткото дрехите поне 3 месеца.Суша и гладя пак до 3,4 месеца после си гладя тези за излизане където са,защото по красиво изглежда една изгладена дреха☺

Общи условия

Активация на акаунт