Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 27 490
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
Ние примерно за изписването на първото дете бяхме забравили пелена и от болницата ми дадоха, имах само дрешки за изписване и бях решила, че после нали я слагам в кошчето за кола, където е топло и няма нужда от нищо, еми за снимките имаше нужда от пелена. После им я върнах де, ама малко беше сконфузна ситуация.

# 271
Като стана въпрос за изписването - вие с какви дрешки мислите да облечете бебчетата си? Аз сякаш клоня повече към това аз да си "сглобя" тоалет, а да не е специален комплект за изписване с много части.
Според вас заслужават ли си тези комплекти?🤔

Онзи ден видях в джъмбо на бебешката секция с дрешки много сладки комплектчета за изписване, имаше само два варианта - за момиче и за момче, но съдържаха доста части, видя ми се памучно и беше само 20лв. , та ако не ми се занимава аз да сглабям мисля да взема едно такова.

# 272
Ние с баткото поръчахме от този сайт и бяхме много доволни от качеството, сега пак от там живот и здраве, казаха,че след 08.09 ще приемат поръчки - https://bebelache.com/ ❤️

# 273
Аз мисля сама да си сглобя. При раждането на първото майка много искаше да купи комплект за изписване. Беше от 10 части и половината неща не сме ги слагали. Този път ще си поръчам от Барбарони харесва ми качеството на дрешките които предлагат и имат много сладурски модели.
За изписването така ми се иска да сме си само с таткото, но не съм много сигурна, че е уважат искането ни. Ще пробвам ако не само бабите и дядовците да дойдат. Няма нужда от цялата рода.

# 274
Аз мисля сама да си сглобя. При раждането на първото майка много искаше да купи комплект за изписване. Беше от 10 части и половината неща не сме ги слагали. Този път ще си поръчам от Барбарони харесва ми качеството на дрешките които предлагат и имат много сладурски модели.
За изписването така ми се иска да сме си само с таткото, но не съм много сигурна, че е уважат искането ни. Ще пробвам ако не само бабите и дядовците да дойдат. Няма нужда от цялата рода.
Мен също така ми се искаше... Но едва ли ще се размина. От два дни сънувам пустото изписване и в момента ме е обзела паника, че всички ще са върху бебето, а аз не искам. На мнение съм, че не е удачно при току-що появило се бебе всички да му се нахвърлят.
Най- вече ме притеснява свекървата (винаги съм се надявала да не сме типичните снаха и свекърва и да сме в добри отношения, но уви...), главно нея сънувах как се нахвърля и ми взема детето от ръцете, защото видиш ли " искала да се снима да има с какво да се похвали" и сега ме е страх 😀. Който иска да ме мисли за луда, просто трябваше да споделя(на мъжа ми няма как да кажа..не е много удачно).

# 275

Между другото днес случайно попаднах и аз на този сайт и ми се видяха много готини нещата там, но се чудех какво е качеството. Наистина има много симпатични моделчета.😊

# 276
Тези, които мислите сами да си сглобите комплект за изписване, какво ще включите? Първо бебе ще ми е и може да звучи смешно, но не знам с какво трябва да се облече, особено в зимно време.

# 277
Моето свеки е така - все всичко във фейса, едва ли не на лайф ще е още малко 😂

Мен също така ми се искаше... Но едва ли ще се размина. От два дни сънувам пустото изписване и в момента ме е обзела паника, че всички ще са върху бебето, а аз не искам. На мнение съм, че не е удачно при току-що появило се бебе всички да му се нахвърлят.
Най- вече ме притеснява свекървата (винаги съм се надявала да не сме типичните снаха и свекърва и да сме в добри отношения, но уви...), главно нея сънувах как се нахвърля и ми взема детето от ръцете, защото видиш ли " искала да се снима да има с какво да се похвали" и сега ме е страх 😀. Който иска да ме мисли за луда, просто трябваше да споделя(на мъжа ми няма как да кажа..не е много удачно).

# 278
Аз имам малко по-специфичен въпрос. В 29 седмица съм и ще сменям АГ - тази, към която се бях насочила за раждане + ми води ЖК. Събрала ми е всички изследвания до момента при нея и остават доколкото знам тези за 3 триместър по ЗК. Мисля да се възползвам да ми ги пусне и след това, ако нямам повече работа с нея, да си мина изцяло на израждащия (той е на частно). Въпросът е, че не знам как да го направя, изобщо не ме бива в тези неща.

Не знам кога да отида за последните изследвания и как да си поискам папката. Няколко пъти я бях питала за раждане, все отхвърляше въпроса и накрая ми писна. Мисля да си отида на преглед, за да ми пусне рутинните изследвания, обаче не знам какво да й кажа по-нататък. “Не искам да раждам при Вас вече, нека си останем обвързани само по ЗК” 😄 Вие как бихте процедирали?

П.С. Последният ми преглед при нея беше на 22.08, ще бъде ли късно да отида началото на октомври?

# 279
scarlett.letter, напълно те разбирам. Аз съм същата. Случвало ми се е да откажа дентално лечение при конкретен зъболекар и да си изискам снимки и други документи. Много ми беше трудно... Обаче се справих. Казах си, че това е мое право и не съм длъжна на никой да се обеснявам. На уговорен час отидох, казах че не искам да продължаваме лечението в бъдеще и питах дали имат възможност да ми дадат наличната документация. Не ѝ стана хич приятно, ама си взех нещата и се разделихме спокойно.
Щом си го решила - действай смело.
Не знам по ЗК как е, но при мен аз също имам в себе си всички амбулаторни листове и изследвания, така че хипотетично, ако реша да сменя няма да има какво да искам от лекаря.

# 280
И аз нали обмислям раждане и следене на тонове другаде и въобще се чудех дали да обсъждам със следящия ми доктор, но май ще пропусна, не знам. Другият вариант е да ходя на тонове на 2 места, ама малко прекалено ми се струва. Наближава ми денят за 45 дневния и се чудя дали следящият ми сега може да ми го изкара без да плащам допълнително затова, че  и такива неща съм чела, а нещо не ми се дават 50лв ей така, ако ЛЛ може да ми издаде без да плащам, та така другия вторник съм при Зебрите, а другия петък съм при моя следящ да видим какво ще се случи.

# 281
Хора радвайте се че ще има много хора или въобще че ще има някой на изписването освен бащата.

Заради ковид и други трагедии аз останах без родители сега за това изписване а на предното изписване баща ми само беше и мъжа ми.Родителите на мъжа ми са чужденци и няма да дойдат.

Оценявайте че сте заобиколени от грижещи се хора за бебето и Вас.Става ми мъчно като чета и пиша това.Бих дала всичко да са с мен на изписването!

# 282
До мамите с по-големи дечица - кога мислите да ги спирате от ясла/градина/училище? И колко време след раждането на бебчето мислите да ги водите пак по-големите? Аз много се чудя...

# 283
Аз декември и януари със сигурност ще го спра, че тогава обикновено е пика на грипния сезон. Може и по-дълго време да не ходи, зависи колко често започне да боледува. Все още не съм решила окончателно дали ще му слагаме на баткото противогрипна ваксина. Аз ще си слагам преди раждането, та поне малкото бебче със сигурност ще получи някаква защита от мен.

# 284
Аз ще я спра в началото на ноември, преди раждането. Ще видя до тогава дали и колко ще боледува. Миналата година боледува най-много от януари до март, та може би ще я задържа до тогава, въпреки, че не ми се иска. Ще преценяме в движение, тя е и в частна ясла.... Не ми се мисли, че ще плащаме такса, а тя няма да ходи ама какво да се прави.

Да питам, откриха ми гестационен диабет, вчера на прегледа доктора потвърди, че има завишени околоплодни води в един сак, измери и по-голяма глава, но не е коментирал да е проблем. После се зачетох, че е 3 седмици по-напред, а другите замервания на корем/ крака са седмица напред.
Тези три седмици напред ме притесниха, знам , че до две е допустимо.
Ще ходя другата седмица пак при него и ще го питам, но при вас случвали ли са се такива големи разминавания? Досега всичко вървеше горе долу точно, най-много няколко дни напред.

Общи условия

Активация на акаунт