Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 27 465
  • 755
  •   1
Отговори
# 345
Аз вчера съвсем непланирано купих комплект за изписване от едно малко квартално магазинче. Дадох точно 48 лв и съм много доволна от това, което получих. Прикачвам ви снимки в случай, че на някой му е интересно. 😁
Реших да заложа на нещо, което ще можем да облечем повече от веднъж (напр. два пъти 😂) . Честно казано мисля, че твърде много бизнеси се възползват от това, че хората ще дадат много пари за първото си, че и всяко следващо, дете и нарочно цените са до небето.
Няма лошо и да искаш да си купиш нещо "по-така", поводът е прекрасен, просто аз лично не смятам, че за всяко нещо е нужно маса пари да се изсипват.

На мен ми помогна доста жената в магазина, защото там бяха доста запознати и ме ориентираха за подходяща материя и дебелина.

Одеалцето не беше включено, но цвета съвпадна с дрешките, и понеже можем да си го ползваме после и за количката реших да си вземем и него.

Дрешките бяха 25 лв, а одеалцето 23 - смятам доста добра цена.

# 346
Супер е! 😍 Цената е повече от добра, аз не съм видяла по-малко струващи от 80-90 лева, което според мен е абсурдно и си мисля дали да не използвам едно сладурско комплектче, което му подариха и просто да купя едно хубаво одеало, което да си ползвам и след това. Изкуствено надути са цените, именно, защото знаят, че е много вълнуващ момент и повечето родители прибягват към тези покупки.

# 347
Комплектчето е много сладко, и аз бих взела нещо такова.🐰🩷Пък и ако наистина може да се облече след това още някой път - още по-добре.
Не знам, на мен ми се струва крайно излишно да се дават 100 лв. (или повече) за нещо, което ще се ползва толкова кратко. Пък и си мисля, че на самото изписване като бебчето се повие примерно с одеалце или с пелена те дрешките няма да се виждат кой знае колко. Обикновено снимките, които съм виждала от изписвания са именно на повити бебета.

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 14:33 от *Панда*

# 348
Като човек планиращ да роди нормално с първата бременност, но си наложи спешно секцио, заради липса на разкритие след 12 часа контракции, мога само да кажа, че единственото важно е мама и бебе да са живи и здрави, всичко друго е без значение.
Прави се каквото е най-доброто на момента.
Сега с второто, единствено се моля да сме живи и здрави, секцио ли ще е , няма ли, каквото каже доктора. Предвид мъките от 12 часовите контракции, ако ми каже няма да стане естествено, или не е безопасно да е естествено, въобще няма да го мисля, секцио и това е.
На мен ми се струва още много рано за комплекти за изписване и тн.

# 349
За баткото взех от angel-baby комплект за изписване и доста от нещата ги е носил много повече от веднъж - два пъти. Там включват ръкавички, шапка, бандана, одеалце и тн. По 69лв са, но съм много доволна от всичките им стоки. Чувалите му също са всички от там.
За тези бебета искам пак от тях да поръчам. За мен тия комплектчета са нещо специално и ми е важно.

Аз като родила секцио мога да кажа, че се самонаричам наричам оперирана от бебе. Защото е точно това Grinning
Имам предизвикано раждане, но в по-ранна седмица и да, отне близо 24 часа, но минути след това вече се чувствах добре физически. От секциото се възстанових много бавно.
Но това съм аз... всички сме различни и най-важното е да правим нещата така, както ние ще се чувстваме добре, а не както някой външен човек иска от нас.

# 350
Момичета, а тези, които бебчетата ще им спят с чувалчета - 1 достатъчно ли е или 2 трябва да се купят?

# 351
Според мен две, защото се случва памперсът да пропусне и да се намокри чувалчето през нощта.

# 352
Аз имам два въпроса и дилема. Как са гърдите ви? Моите са почти същите на размер (малки са 70B) като преди да забременея, ползвам си без проблем старите сутиени, нито са ми болезнени, нито подути, нито зърната ми са чувствителни. В началото ме боляха, но после спряха. Чак не мога да повярвам, че ще произвеждат кърма. Това нормално ли е? Много искам да кърмя, взех си книгата на Хедра и ще започвам да я чета скоро, но тази липса на промени в гърдите ме притеснява. Тъй като най-вероятно ще бъда секцио, това допълнително ще усложни нещата с кърменето в началото. Решила съм да инвестирам в хубава електрическа помпа по съвет на приятелки, насочих се към medela или spectra. Но ако нямам просто кърма дали си заслужава да дам 300 и нагоре лева ... Ще се радвам да споделите вие как ги чувствате, вие какво мислите и как е било при вас ако вече имате бебчета?

# 353
Вижте, темата за секциото повдигнах , защото това ми предстои (по мое желание + здравословни причини ) и не ми се иска да забравя нещо, тъй като списъка който ми дадоха , ми се струва доста кратък.

Кой какво избира и какво ние мислим няма смисъл да коментираме. Това е все едно дали вярваме в извънземни, ваксини, конспирации и т.н . Всеки си има право на мнение, но може да си го задържи, нека не се отклоняваме от темата на групата.

Относно изписването - нямам идея какво да взема, имам време (горе долу)

# 354
Аз имам два въпроса и дилема. Как са гърдите ви? Моите са почти същите на размер (малки са 70B) като преди да забременея, ползвам си без проблем старите сутиени, нито са ми болезнени, нито подути, нито зърната ми са чувствителни. В началото ме боляха, но после спряха. Чак не мога да повярвам, че ще произвеждат кърма. Това нормално ли е? Много искам да кърмя, взех си книгата на Хедра и ще започвам да я чета скоро, но тази липса на промени в гърдите ме притеснява. Тъй като най-вероятно ще бъда секцио, това допълнително ще усложни нещата с кърменето в началото. Решила съм да инвестирам в хубава електрическа помпа по съвет на приятелки, насочих се към medela или spectra. Но ако нямам просто кърма дали си заслужава да дам 300 и нагоре лева ... Ще се радвам да споделите вие как ги чувствате, вие какво мислите и как е било при вас ако вече имате бебчета?
Аз също си поръчах помпа за 300 лв, без да знам дали изобщо ще мога да кърмя, но реших да инвестирам и ако нещо стане и не ми се получи ще я продам. Зърната ми са много чувствителни, последните дни само ако се докоснат до нещо изпитвам болка, даже няколко вечери спя със спортен сутиен, за да не се дразнят от триенето в нощницата.

# 355
И при мен ситуацията с гърдите е същата. Първия триместър бяха станали огромни, боляха ме адски, зърната бяха много чувствителни и като цяло ги усещах тежки. Сега имам чувството даже, че са се смалили. Съвсме лек дискомфорт имам при докосване, нищо друго. Онзи ден имах няколко капки коластра, та явно все пак нещо се случва, но очаквах да са ми доста по-различни на този етап. Поне от това, което съм чела.
Иначе аз помпа няма да взимам все още, ще ми дадат за начало  и ако реално имам нужда от нея, тогава ще вложа пари. На този етап нямам възможност да отделя толкова пари, за нещо което може да не ми е потребно.

# 356
И аз не усещам особено голяма промяна в гърдите си, самите ореоли са ми потъмнели и зърната са ми малко по-чувствителни, но гърдите ми не са променили размера си и са си все така меки. Иначе и аз чета книгата на Хедра, а една приятелка ми подари нейната елетрическа помпа, та и аз се надявам да успея да кърмя.

# 357
И при мен гърдите не са като през първата бременност. Тогава бяха огромни. Сега нямам кой знае каква промяна, нито като чувствителност, нито като големина. Но си имам помпа за кърма. Ще се надявам да се кърмим успешно.
 За изписването сама ще си направя копмлектче.
  Вие на какви мокри кърпи сте се спрели? Гледам в Кауфланд от утре има промо на бебелан, някоя от ва сда ги е ползвала. Не знам на кое да се спра, ползвала съм набебо, но в емаг цената им не пада от доста време и все пак 45 лв за 10пакета ми се струват съпичко.

# 358
И при мен гърдите не са като през първата бременност. Тогава бяха огромни. Сега нямам кой знае каква промяна, нито като чувствителност, нито като големина. Но си имам помпа за кърма. Ще се надявам да се кърмим успешно.
 За изписването сама ще си направя копмлектче.
  Вие на какви мокри кърпи сте се спрели? Гледам в Кауфланд от утре има промо на бебелан, някоя от ва сда ги е ползвала. Не знам на кое да се спра, ползвала съм набебо, но в емаг цената им не пада от доста време и все пак 45 лв за 10пакета ми се струват съпичко.

Аз следя тук промоции. Това е сайт на озон, само че бебешки, имат големи оферти постоянно.
https://www.baby.bg/brand-bebo/

# 359
И при мен ситуацията с гърдите е същата. Първия триместър бяха станали огромни, боляха ме адски, зърната бяха много чувствителни и като цяло ги усещах тежки. Сега имам чувството даже, че са се смалили. Съвсме лек дискомфорт имам при докосване, нищо друго. Онзи ден имах няколко капки коластра, та явно все пак нещо се случва, но очаквах да са ми доста по-различни на този етап. Поне от това, което съм чела.
Иначе аз помпа няма да взимам все още, ще ми дадат за начало  и ако реално имам нужда от нея, тогава ще вложа пари. На този етап нямам възможност да отделя толкова пари, за нещо което може да не ми е потребно.
При мен е почти същото като при теб, с изключение, че си стоят огромни(спрямо това ,което беше в началото) и също при допир от моя страна примерно има дискомфорт. Иначе от сутиени/дрехи нищо не усещам... Аз се притеснявам, че май на всички ви тръгва коластрата, а на мен не🙄. Една позната ме успокоява, че е рано, но реално вече съм в 8мия месец, та кога ще му дойде времето. И също да питам- ако не ми тръгне коластра това означава ли, че няма да мога да кърмя? Или трябва да си купувам помпа (честно казано не ми се иска май😅) ?

Общи условия

Активация на акаунт