Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 19 195
  • 613
  •   1
Отговори
# 600
+1 за този на Frosch Baby. Много съм доволна от него. Ползвам също спрея им за петна, препарата за бебешки съдове, както и спрея за хигиенично почистване на бебешки аксесоари и гладки повърхности.

# 601
След доста чудене и аз взех препарати на Frosch baby - течен перилен препарат, препарат за съдове и спрей за почистване на повърхности. Омекотител не мисля да ползвам на този етап. И също купих препарат за почистване на под на Бебо. Засега е това, но все още не съм тествала нищо.

# 602
Здравейте момичета,
Включвам се тук, тъй като моят термин е краят на октомври, а пък нашата тема за месеца беше архивирана.
В 35+3 гс съм и миналата седмица бях на преглед. Казаха ми, че количеството на околоплодните води е в ниски граници, но бебето беше 2,500 гр. (Тоест, отговарящо си за седмицата). Досега не бяха ми казвали нищо такова и леко се притесних. Прочетох, че може би дните преди прегледа не съм приемала достатъчно вода, белтъчини. Някоя мадама в подобна ситуация? От няколко дни си похапвам засилено белтъци и телешко и си правя сок от моркови, би трябвало да помогне или поне силно се надявам.
Днес приготвих някой неща в куфара за болницата и поприключвам с прането и гладенето (не знам за вас, но на мен направо ми писна 😅).
Как почиствате текстилните некст ту ми кошари? Аз също закупих препарати на фрош, но още не съм почвала тези големите неща да чистя/пръскам, че ми е малко чудно как да процедирам.

# 603
+1 за Froch baby

# 604
Здравейте момичета,
Включвам се тук, тъй като моят термин е краят на октомври, а пък нашата тема за месеца беше архивирана.
В 35+3 гс съм и миналата седмица бях на преглед. Казаха ми, че количеството на околоплодните води е в ниски граници, но бебето беше 2,500 гр. (Тоест, отговарящо си за седмицата). Досега не бяха ми казвали нищо такова и леко се притесних. Прочетох, че може би дните преди прегледа не съм приемала достатъчно вода, белтъчини. Някоя мадама в подобна ситуация? От няколко дни си похапвам засилено белтъци и телешко и си правя сок от моркови, би трябвало да помогне или поне силно се надявам.
Днес приготвих някой неща в куфара за болницата и поприключвам с прането и гладенето (не знам за вас, но на мен направо ми писна 😅).
Как почиствате текстилните некст ту ми кошари? Аз също закупих препарати на фрош, но още не съм почвала тези големите неща да чистя/пръскам, че ми е малко чудно как да процедирам.
аз изпрах при мен next to me леглото се сваля всичко и калъфката на матрачето и цялостния текстил в който ще лежи

# 605
Някой да ми каже добра марка и модел да не е 500лв електрическа бебешка люлка като шезлонг ?

# 606
А ще купувате ли матрак към леглата next to me или те си идват с матраче?

# 607
Здравейте момичета,
Аз се опитвам да пусна нова тема но не става. За чистенето разреждаш препарата за бебе който е с малко вода в една купа и с един парцал  забърсваш прахта бебешко креватче ако има и т.н.

# 608
Мили мами, мислите ли да пробвате яденето на фурми и пиенето на чай от листа от малина? 😁
Чудя се каква част от тези неща наистина биха помогнали. Аз вече съм 34гс и мога и да пробвам онези масажи на перинеума, но и за тях не съм се хванала още, въпреки че уж било доказано да помагат с отпускането на мускулите и подпомагането разтягането на кожата, без разкъсване.

# 609
Да! Всичко с надеждата да мине по-леко Grin Фурмите съм ги започнала вече (32г.с.) , скоро и чая. И масажа мисля скоро.

# 610
  • Варна
Това за фирмите и аз го знам и си хапвам, дори не само заради уж по-безболезненото раждане, а и защото по принцип обичам. За чая от листа на малини и масажите за първи път чувам. Може ли линк към видео с масажа?

Честит празник!

# 611
Това за фирмите и аз го знам и си хапвам, дори не само заради уж по-безболезненото раждане, а и защото по принцип обичам. За чая от листа на малини и масажите за първи път чувам. Може ли линк към видео с масажа?

Честит празник!

Аз не гледах конкретно видео за масажа, на доста места го споделят като добър метод. Последно го имаше в клипче на "училище за родители ма-ма" от 12.09 във фб страницата им - една мама тук сподели.
Но където и да потърсиш със сигурност ще ти излезе. 😊

# 612
  • Варна

Честит празник!

Аз не гледах конкретно видео за масажа, на доста места го споделят като добър метод. Последно го имаше в клипче на "училище за родители ма-ма" от 12.09 във фб страницата им - една мама тук сподели.
Но където и да потърсиш със сигурност ще ти излезе. 😊

Много благодаря! Аз и без това щях да го търся това видео, защото помня, че имаше полезни неща за родилното.

# 613
Аз съм почти е 31 седмица и все още не съм започнала с нищо, но си хапвам 1-2 фурми с малко тахан като ми се прияде нещо сладко през деня.

За масажите на масажи на перинеума бях гледала доста клипчета, и че може да се ползва натурално растително масло. Има и масла специално за това, но са доста по-скъпи. По темата питала съм позната акушерка и също една акушерка в Щерев дали от техния опит има някаква полза и двете казаха "не" 😄. Аз обаче съм решена все пак да пробвам масажите както и различни упражнения за разтягане.

Преди време бях гледала влогове на Антоанет Пепе за нейното първо раждане което е било мисля, че в Дания. По време на него акушерката през цялото време нанасяла гел и е помагала на кожата да се разтегне, за да не се разкъса или да не се наложи епизиотомия. Същото мисля, че разказа и за второто, което е било в Токуда, но доколкото разбирам не навсякъде се практикува.

В това видео към 37 минута има инфо за момента, който е критичен, за да се избегнат разкъсвания:
https://youtu.be/KTso-aJo50k?si=2QqgbhpSUbK03XrD

Общи условия

Активация на акаунт