Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 20 825
  • 654
  •   5
Отговори
# 615

Pampers раздават подаръци за нови родители!🧸👶🏻🍼

Темата-игра на марката е активна до 28 септември и може да ви донесе подарък за вашето очаквано бебче. Лесно е да се включите - в дискусията родители обменят съвети, а всеки отговор на въпрос автоматично ви включва в тегленето.

🤱Бонус: Кампанията ще донесе и по 500 BGM точки от Лоялната програма на BG-Mamma на първите 500 участника!

Влезте в играта сега: https://www.bg-mamma.com/?topic=1810835

# 616
Момичета, някоя със завишен АЛАТ случайно да е била?

# 617
Аз бях два месеца подред със завишен Алат. Не бяха притеснителни стойности и АГ каза, че е окей, но бях ги пускала в Синево и честно казано след една объркана проба все по-малко вярвам на тази лаборатория. Последните два пъти пускам кръвни в друга лаборатория и са окей.

# 618
Ами двойно е над референта при мен, ще пусна другата седмица и аз пак за всеки случай. Чакам коментар на АГ още, ама чета, че може да се свърже с прееклампсия.
Доста хапчета пия и инжекции бия и се надявам да е от това.

# 619
И Алат и Асат ми бяха завишени. АГ ме препрати на специалист. Изписаха ми лекарство за интрахепатална холестаза на бременността и стойностите бяха значително по-ниски след няколко дни прием. Все още ги пия и ще повторя изследванията. Докторът каза, че не е опасно за мен и бебето към момента и се развива изключително бавно. Повторете ги според мен и ако отново са завишени обърнете се към специалист.

# 620
Violetka91, аз също бях със завишен АЛАТ преди около 2 седмици - 45 при горна граница 31 [IU]/L. АГ ме насочи към гастроентеролог за консултация. Също така ми намали и желязото, като че ли останах с впечатление, че е заради Алат. Гастроентеролога ми изписа хранителна добавка за подпомагане на черния дроб, но като цяло каза, че тези стойности не са толкова притеснителни и за сега само ги следим. Другата седмица съм на контролен преглед и изследвания пак при гастроентеролога.

Leti07, и аз усещам това ритмично трептене доста често вечер, понякога и през деня. Мисля, че е хълцане, защото последния път се случи на прегледа и я видяхме как хълца на ехографа.

Мен в последно време малко ме притеснява, че като за 8ми месец имам доста енергия, макар и тя да не отговаря съвсем на реалните ми физически възможности. И започвам да се чудя дали корема ми расте изобщо, бебето добре ли е, движи ли се достатъчно... Worried Усещам я всеки ден, но като че ли не е от най-активните.

Аз също много се радвам, че съм в тази група и съм благодарна, че я има! Всички сте много положителни и подкрепящи. Макар и да пиша рядко, следя и чета всичко и съм съпричастна с всички вас! ☺️

# 621
Здравейтее! Отдавна не бях влизала тук и сега виждам, че пише, че чакам момченце 😅 Всъщност след втората фетална информацията се промени и чакам момиче 🥰 Замина и джендър парти и снимки и всичко 😁

# 622
Leti07, точно така се усеща хълцането.

Ние бяхме току що на преглед. Остават още 2 до термин (през 2 седмици) и сестрата спомена евентуално тонове, ако се налагало.

2.6кг и много коса Simple Smile според АГ; околоплодни води достатъчно; много шавливо и мърдащо бебе. Най-вече ме вълнуваше позицията - обърнал се е надолу с главата и въпреки че не е баш центриран, докторката беше доволна и че е добре така. Общо взето все положителни неща.

Което не променя факта, че съм супер изморена, че ми тежи, че не мога да спя, че нямам сили ни да работя, ни да се разхождам... Ако можех как да си лежа и да си хапвам по цял ден...

# 623
Здравейте, мами днес бях на преглед и бебка върви много добре. 🩷

Питах АГ за противогрипните ваксини, които излизат сега. Потвърди, че е изграждат имунитет при майка и при бебета, но не е и на 100% "за" поставянето им на бременни. От друга страна ММ е чел, че са популярни на запад и са тествани също върху бременни жени в различни триместъри. Затова и ме приканва да си сложа, особено като се има предвид, че ще ходим активно на прегледи и до болницата в началото на грипния сезон.

Вие на какво мнение сте?

# 624
Здравейте, днес бяхме на преглед и както винаги слава богу всичко е наред ,но бебчо върви доста голям преди 2 седмици го измериха 2.300кг а днес 3кг при което има още 5 седмици и докторската ми каза ,че може да стигне 4 кг и нещо при което може би ще се наложи да роди секцио тъй като аз съм дребничка и тя каза ,защото не иска да рискува нито мен нито бебето. При вас как вървят на килограми??

# 625
И аз бях вчера на преглед. Нещата изглеждат добре, само че бебето засега си стои напречно. Има още време да се обърне. Избрах доктор за раждането,той се съгласи да ме след до края. Надявам се да съм направила правилен избор.

# 626
И аз вчера минах на преглед в 34+1 бебка е вече 2.470 кг. За момента е застанала правилно, но АГ-то каза, че ще може със сигурност да ми каже дали ще е възможно естествено раждане чак след 37-ма седмица. Върви по-голяма за момента, но аз също съм едра, та каза, че това не я притеснява.

Ние със съпруга ми мислим да се ваксинираме с противогрипната, както и тези за ковид и RSV. Проверихме, че те (както и тази за коклюш) се препоръчват да се направят за бременни, не пречи и да се поставят заедно в един ден, което ще е голямо удобство. Аз тази за коклюш няма да я повтарям, правих я февруари, ММ ще се пробва и нея да си я направи, въпреки, че по график трябваше да я прави миналата година, но я пропусна. Доколкото разбрахме противогрипната още не е излязла и се очаква октомври. Ще следим тези седмици, за да можем да го отметнем и това възможно най-рано.

# 627
Здравейте, днес бяхме на преглед и както винаги слава богу всичко е наред ,но бебчо върви доста голям преди 2 седмици го измериха 2.300кг а днес 3кг при което има още 5 седмици и докторската ми каза ,че може да стигне 4 кг и нещо при което може би ще се наложи да роди секцио тъй като аз съм дребничка и тя каза ,защото не иска да рискува нито мен нито бебето. При вас как вървят на килограми??

Ptichka04, имай 1 на ум за замерванията, че дават отклонения. С предната бременност синът ми на термин беше около 300 гр по-малко отколкото замерванията. Но да, и аз да чуя, бебе 4кг че се очаква, и аз не бих искала може би да рискувам. Аз съм 34 седмица, 2600 го измериха днес и докторката каза, че го очаква да качи поне още 1кг - 3600, 3700 в оставащите седмици.

# 628
Това с килограмите и мерките и на мен ми е драма, както споделих миналата седмица. Този петък пак съм на тонове и после на преглед, за да видим как вървят нещата.

tooclose Извинявам се, че питам, но ти сменяш доктора, защото искаш да раждаш в друга болница или твоя доктор не изражда? Питам защото, аз нали ще сменя доктора за раждането и се чудех как и кога да кажа на сегашния и се притеснявам, че няма да му стане много приятно.

# 629
  • Варна
Аз от днес съм в 34 седмица. Сутринта на празен стомах се мерих, кантарът показа толкова, колкото и на 27 август, та се надявам малкият поне да е дръпнал от 1.5 кг. Поне предният път за няма и месец беше качил 600 гр, а аз пък бях свалила 700. Утре сутринта съм на преглед и изследвания, та ще видим той как е. Аз съм си добре за сега, дай боже и до края да съм така.

Днес ходих и на ден на отворените врати в Окръжната във Варна. Добре беше, че отидох да видя и чуя какво що.

Та утре ще видим как е бебето.

Общи условия

Активация на акаунт