Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 21 444
  • 673
  •   5
Отговори
# 645
Абсолютно съм съгласна, болни нямат място където ходят бременни. Трябва да се пазим, все пак всички сме на един хал.

Бързо оздравяване на всички. Бих съветвала болните, било то само хрема или болки в гърлото, ако могат да си отменят часовете при следящ АГ, за да пазим и околните, не само себе си. По този начин докато бях по прегледи след болницата ми лепнсха един вирус.

Вие какви препарати сте взели за почистване в дома, когато бебето дойде?

Също имаме стелиризатор на filips avent, но въпроса ми е слага ли се някакъв препарат или само с вода? Търсих ама намерих и само с вода както и с препарат и се обърквам.

# 646

tooclose Извинявам се, че питам, но ти сменяш доктора, защото искаш да раждаш в друга болница или твоя доктор не изражда? Питам защото, аз нали ще сменя доктора за раждането и се чудех как и кога да кажа на сегашния и се притеснявам, че няма да му стане много приятно.

Досега се следях само по здравна каса, т.н. женска консултация, като лекарката там не изражда. Сега се уговорих с друг лекар за раждането. Той не работи по здравна каса. Ще ходя и при него веднъж месечно до раждането.

# 647
Ако утре съм зле ще се обадя да питам, за да не се влоша. Гледам да избягвам лекарства ама да не стане по-зле.
И се потвърждава впечатлението ми, че не мога да се опазя от малката . Тя разболее ли се и аз веднага се разболявам. От градината ме убеждават да не я спирам, ама как, предвид, че ще имаме бебета точно в зимния сезон.
Знам, че ще я ощетя, обаче как пък да рискувам толкова малко бебе да боледува.
В голяма дилема съм, не знам какво да правя. На 3 г.  е малката..

Спиране от градина не бих.3 годишни могат да се разболеят навсякъде другаде извън градина парк магазини роднини тн
И аз имам 3г дете и няма да я спирам.И бебето ще боледува и аз и детето нормално е и невъзможно да се предпазим.Така си изграждат имунитета

# 648
Разбирам, всеки има  право да решава за себе си, но не съм съгласна.
Първото ми дете се разболя за първи път на 1г и 3 месеца, не е като да не сме излизали по магазини, паркове и тн. Не бих го сравнила с ежедневно контактуване с много деца в колектив.
Аз за себе си смятам, че е важно поне първите няколко месеца бебето да укрепне преди да го хвърлим в морето от вируси, които идват от градината.

# 649
Аз също мисля моята дъщеря да я спра от градина за 1-2 месеца около раждането на бебето. Сега тръгна на 15.09 и за 5 дни вече е със сополи. От там и аз подсмърчам, баща й също. Няма нужда да си причиняваме това напрежение с мъничко бебе. Все пак това е градина, не е училище. Цяло лято не е ходила на градина и не се разболя изобщо. Сега за 5 дни и е готова.

# 650
  • Варна
Аз днес бях на преглед и изследвания ми пуснаха. Та 34+1 седмица съм. Малкият е вече 2.153 кг. (От 27.08 е качил  653 г.), а мен там кантарът ме изкара 59.5, но после вкъщи като се мерих без роклята бях 58.9, та доволна съм. Роклята, че тежи, тежи, но не очаквах чак толкова.

С главата надолу си е, но лекарката каза, че вече няма закога да се обръща. Сага чакам резултатите и се надявам всичко да е наред.

На всички настинали пожелавам бързо да оздравяват!

# 651
Здравейте на всички! Рядко пиша, понеже екрана на телефона мине натрошен и ми е много трудно с писането, но ви чета постоянно. Аз от няколко дни съм със симптоми на грип. Впера вдигнах и температура и си направих комбиниран тест, та се оказа Ковид. Нямам сили да мръдна. Днес съм на фетална, която няма как да отложа и не знам как ще пътувам 700км🤣 За детската и аз се замислям какво да правя. Баткото е на 2,5 и са малка група от 10тина деца, но вероятно ще го мисля на момента.                     С баткото имахме кошара некст ту ми, която ми е най- добрата покупка според мен. След 6тия месец взех голяма сгъваема  (чиполино релакс) с падаща преграда, която все още си използва и също съм много доволна. Бебешки препарати не съм купувала никога, само прах за пране, който си използваме всички.

# 652
Пожелавам ви бързо оздравяване, но при положение , че имате положителен тест за Ковид не е ли редно да отмените часа си? Разбирам че е неприятно, и отнемаа време, трудно запазване на час и прочее, но без да се обиждате, това за мен еизключително безотговорно и безрасъдно. При вас може да протича леко и само с температура, но другите пациенти след вас, може да са с рискова бременност. По този начин излагате не само пациентите след вас, но и персонала на риск.

Здравейте на всички! Рядко пиша, понеже екрана на телефона мине натрошен и ми е много трудно с писането, но ви чета постоянно. Аз от няколко дни съм със симптоми на грип. Впера вдигнах и температура и си направих комбиниран тест, та се оказа Ковид. Нямам сили да мръдна. Днес съм на фетална, която няма как да отложа и не знам как ще пътувам 700км🤣 За детската и аз се замислям какво да правя. Баткото е на 2,5 и са малка група от 10тина деца, но вероятно ще го мисля на момента.                     С баткото имахме кошара некст ту ми, която ми е най- добрата покупка според мен. След 6тия месец взех голяма сгъваема  (чиполино релакс) с падаща преграда, която все още си използва и също съм много доволна. Бебешки препарати не съм купувала никога, само прах за пране, който си използваме всички.

# 653
Аз също ви моля да се пазим една друга. Знаете колко жени в днешно време се борят с всички сили и средства, за да имат рожба. Нека не ги излагаме на риск. Освен ако самите вие не сте с рискова бременност и докторът определи, че е задължително да го посетите на този ден, останете си вкъщи още няколко дни. Знам, че това ще ви създаде неудобство, но си струва.

# 654
Имам въпрос дами ?? При вас има ли някаква лека болка като мускулна във областта на триъгълника (пубисната кост/срамната кост и околните мускули) ,сякаш като натисна леко точно там ме боли ама много малко във 35 г.с съм вчера бяхме взимаха ми и секрет профилактично  и може би 2 3 часа след това започна да ме боли леко .

# 655
Присъединявам се, с ковид да отидете на фетална морфология е мега безотговорно и няма оправдание. Излагате на риск изключително много бременни....Моля, помислете.

# 656
Вмера бях на преглед при следящата ме АГ, днес на тонове в болницата, в която ще раждам. Явно вече няма за кога да чакаме да мигрира плацентата и да се качи, та най-вероятно ще е секцио. Другия петък на следващите тонове ще го плануваме. Доста разнопосочни чувства събуди това в мен.

# 657
  • Варна
Имам въпрос дами ?? При вас има ли някаква лека болка като мускулна във областта на триъгълника (пубисната кост/срамната кост и околните мускули) ,сякаш като натисна леко точно там ме боли ама много малко във 35 г.с съм вчера бяхме взимаха ми и секрет профилактично  и може би 2 3 часа след това започна да ме боли леко .

Аз имам подобни болки само като ставам от леглото след сън. Или да се обърна от ляво на дясно имам такива болки. Днес ми взеха и секрет, но засега нищо не усещам.

# 658
Момичета, на всички разболели се, пожелавам бързо и безпроблемно възстановяване! ❤ Лятото имаше доста вируси и бях започнала да пия биозин мама и като че ли имаше ефект, защото така и не успях да хвана нищо, слава Богу, та сега ще си купя наново, че като слушам болните не са никак малко. Наистина, който има някакви проблеми и не е наложащо да ходи по болниците, е добре да си премести часа за малко по-нататък. Както е опасно за медицинските лица, така е опасно и за здравите пациенти. Не остана много до края, нека се запазим далеч от всичко това, доколкото е възможно. 🙂
Не знам вие как усещате нещата, но в моята глава вече доста наближава така чаканият момент, а за някои от вас е още по-близо! Голямо вълнение започва да ме обзема. ❤

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 16:19 от LadyK3

# 659
С удоволствие бих си премесрила часа ако имах такава възможност. Хич не мисля, че го карам леко, не съм мръднала от леглото от няколко дни, но часовете се запазват за месец напред и колкото и да ми се иска нямам тази възможност. Ако беше някакъв друг преглед със сигурност нямаше да отида, но в случая няма такава възможност.          Благодаря за съвета все пак!

Общи условия

Активация на акаунт