Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 22 209
  • 699
  •   1
Отговори
# 675
И аз си поръчах Омнибиотик, понеже изпитвам известни затруднения с перисталтиката. Купих няколко опаковки, те нали и след раждане могат да се ползват?

# 676
Миналата бременност ми го изписаха, не видях полза, бебето имаше ужасни колики.

По-скоро бих го давала като се роди.

# 677
Да, аз ще го пия сега а след като родя ще го давам на бебчето.
Бих казала , че на 70% съм готова с покупките и малко се поуспокоих.
Ох на козметика още не съм се спряла.:/

# 678
За козметиката -  в Бургас имахме едно изложение "Бебе зона" през август, и имаше всякакви представители на различни марки козметика и не само. Впечетление ми направи марката wooden spoon , дадоха ми да тествам бебешкото олио - много очарована останах,  разчетох се и из нета имаше много положителни отзиви, органични са. Та на тях се спрях. Но взех малка разфасовка , първо да пробвам и ако и понасят на бебка, ще взема по-големи разфасофки.

# 679
Да, аз ще го пия сега а след като родя ще го давам на бебчето.
Бих казала , че на 70% съм готова с покупките и малко се поуспокоих.
Ох на козметика още не съм се спряла.:/

Ние се спряхме на Mustela доста майки ми препоръчаха тази козметика..

# 680
Аз ще взема или Bioderma, или Uriage. За препарати - Frosch baby, кърпички и препарат за под - Бебо.

Не съм пазарувала нищо още. 🤣

# 681
Бях на трета фетална днес,Аг каза,че всичко е наред,каза че главичката е леко голяма но каза че не е притеснително,при вас да е имало нещо такова

# 682
  • Бургас
Аз ще взема или Bioderma, или Uriage. За препарати - Frosch baby, кърпички и препарат за под - Бебо.

Не съм пазарувала нищо още. 🤣

Не знам дали това е важно за теб, но на Uriage специално бебешката серия има продукти с парфюм и добавени химически аромати. Не всички, но трябва човек да чете съставките, ако се интересува.

Аз поръчах различни малки разфасовки за пробване от марки, които не използват алкохоли или парфюми, та ще видим кое ще му понесе най-добре. От петте ми приятелки, родили тази година преди мен, научих, че памперси, биберони и бебешка козметика се отразяват различно на бебчетата спрямо колко чувствителна или проблемна е кожата им. Та в тези три категории купих по малко от няколко места. Мисля че на 90% сме готови.

Останалите 10% дефакто са неща, които трябва да купя за дамата себе си - за болницата и за седмиците след това.

Помогнете с малко насоки - какво закупихте за лична подготовка?

# 683
Включвам се и аз да кажа, че от днес вече имаме и педиатър. Слава богу успяхме да отидем и да се запишем при тази, която най-силно беше препоръчана. Притеснявах се да не би и в нашия град да има проблеми с приема на нови бебета, но може би е така главно в по-големите градове.

Аз също си поръчах от пробиотика, гледам да нямам някакви големи очаквания, ще видим.

Поръчах си и някои от нещата, които ми искат в болницата. За бебка за във вкъщи още не сме купували. Надявам се да ми стигне времето.

# 684
Днес бях на преглед и за радост бебето се е завъртяло надолу аз си усещах че се  е.
Всичко е ок нещо ме боли гърлото и ще взимам биозин м.2кг 210гр

# 685
Аз днес отметнах няколко задачи. Pencil
Бяхме на тонове и на късна ФМ - лекарят каза, че всичко е наред и няма забележки.RelievedПуснахме и 45-дневния болничен. Бебка е 2160 гр. Беше си залепила главичката в стената на матката и лекарят доста се постара да ни направи все пак някакви снимки (лежах настрани, поемах си дълбоко въздух, за да се промени евентуално позицията на бебето). После с мъжа ми като ги гледахме се посмяхме, защото бебка изглеждаше намръщена и кисела😅. Попитах го и за хълцането, което бяхме коментирали тук - каза, че щом бебето хълца това е добър знак и означава, че се развива нормално.

Ходих и на очен лекар. Понеже в последната година имах високо вътреочно налягане трябваше да отида за становище мога ли да родя естествено. Сложиха ми капки за разширяване на зениците и се оказа, че всичко е наред. Налягането също беше ок. Аз през цялото време си мислех, че това ще е проблем и сякаш се бях настройла за секцио. И сега ще съм пред дилема как да раждам.No Mouth  
Успяхме да свършим и нещо по отношение на бебешкото пазаруване - отскочихме до Вис Виталис и си взехме ваничка и мека подложка за нея.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2025, 23:25 от *Панда*

# 686
Панда, наистина доста задачки си отметнала вчера, браво!

Аз си мислех, че вчера аз съм била продуктивна, но направо съм си почивала в сравнение. Сутринта и аз минах през очен лекар, не ми е разширявал зениците, но иначе прегледът беше доста подробен и най-важното - очното налягане ми е супер, така че и ние продължаваме с плана за естествено, освен ако на прегледите при АГ нещо не се промени междувременно. След това с ММ ходихме да ни ваксиринат за Ковид, записахме се в една аптека в списъка за чакащите и за противогрипната ваксина, надявам се скоро да имат зареждане. Минахме и двамата на подстрижка, при мен вероятно ще е последната преди раждането, ММ вероятно за изписването още веднъж ще се спретне.

# 687
Аз същи имам записах час за очен лекар и искам да споделя, че има изравняване на ретините, което беше открито преди няколко години и от тогава проследявам. Това може да е проблем при мен и АГ, каза че задължително трябва да мина на преглед преди да решим как ще родя. Прегледа не е особено приятен понеже ти разширяват зениците и после ти лекаря ти осветява очите докато оглежда очните дъна. Доста лекари не го включат рутинния преглед понеже отнема допълнително време и не им се занимава, но е добре да се направи, ако сте решили да раждате естествено.

# 688
Момичета, някоя от вас ваксинира ли се с препоръчителните ваксини и през какъв период си ги слагахте?

# 689
Аз също се чудя дали да не ида за едно "последно" рязване на косата преди малката да се появи. Последно се подстригах миналата година октомври и оттогава не съм. Вие вярвате ли в онези суеверия, че ако си отрежете косата по време на бременност режете от късмета, или "дължината" на мъжкото бебе?  😂
Аз го разглеждам и като едно хубаво глезене  и отделяне на повече време за себе си, преди да се появи малката.

Общи условия

Активация на акаунт