Като цяло детето е много будно,лазеше,проходи доста рано към 11 месеца и т.н към момента някои неща ме притесняват.Не говори думички само мама,и казва ааа,ъъъ понякога само гласни и си бърбори понякога и на бебешки.Не сочи с пръст,след 1 седмица работа усилено да посочи с пръст нещо ,посочи само веднъж една топка.Не се интересува от книжки и не имитира животни.Иначе може да се облича с лека помощ,като му кажем си мушка ръчички,дига краче и се обува,почна да носи и обувките.Да винаги ръчичка като му се каже,катери се много навсяде,много е активен непрекъснато тича,скача по леглото много обича,търкаля се.От известно време яде с лъжичка сам храни които му харесват,с ръка държи храни също и ги яде,пише от шеше със сламка и вече се опитва от чаша като се олива де.Често се заиграма с нещо или се средоточава толкова,че трябва много да го викаш за да ти обърне внимание,иначе си знае името.Относно погледа концентрира се понякога,посъветваха ме аз да му търся погледа тогава е по концентриран и ме гледа, когато си играем и лежа над него и му повтарям някоя дума му е много интересно и даже ми пипа усните и се опитва да повтаря.Забелязвам,че като шептя не се обръща и не реагира почти никога,когато викна по силно да дойде реагира.Също много се тръшка,но реално това е когато не е неговото,иначе когато иска нещо си го взима,като му кажа в повечето случаи да донесе шеше,или нещо да ми даде ми го носи,но ако не му дам нещо което иска почва да се тръшка и даже пада на земята и ако не му обърна внимание след 1-2 мин сам спира даже ако тръгна става и идва .Иска да се гушка иначе и да бъде носен
Не знам дали е хиперактивен и поради това,че не се спира да тича,скача и движи,не може да се средочи и развие и реч,но се чудя какво да го правя или да го изчакам още малко?