💕✨Януарска радост 2026-та годинa✨💕 Тема - 2

• 12 047
  • 429
  •   1
Отговори
# 285
Моето желязо е 101😩

# 286
  • София
Здравейте! Аз по принцип съм с желязодефицитна анемия от години. Двете си деца родих с хемоглобин 110-115. Пих железни препарати през двете бременности, както и след това. От дългата употреба на желязо развих непоносимост и съм със силни болки в стомаха при прием. Веднъж годишно правя вливане венозно за поддръжка. Преди да забременея сега правих вливане и съм с хемоглобин 135. Поддържам се вече и с яйца от пъдпъдъци, отглеждаме ги ние.

# 287
Здравейте, вие как усещате бебето. Аз само от едната страна и то по 1-2 пъти на ден но е все отляво

# 288
Последната седмица го усещам доста.
Особено през деня е много активен и определено ме подритва стабилно. 😄
Не знам в по-големите месеци какво ще ме прави…

# 289
През последнита седмица е доста активен и го усещам през целия ден. От вчера го усещам по-високо - около пъпа, допреди това ме риташе все в яйчниците Grinning Определено са му станали доста силни някои от ритничетата. В 20+1 съм, задна плацента.
Но има дни, в които ме плаши много и го тормозя само и само да се “обади”. Общо взето два дни е доста активен, след това два дни почти не го усещам.
Вчера така цял следобед не го бях усещала и ме изплаши, та бая ръчкане го ръчках, сменях пози и т.н., докато накрая не реши да ми отмъщава Grinning

# 290
И при мен е на периоди. Един ден е много активно, после 2-3 по-слабо, ама вече свикнах и не се вталясвам. Иначе съм говорила и с АГ, до 28 седмица може да има дни, в които изобщо да не се усеща бебето и това е напълно нормално, защото са много малки. Така че не се филмирайте, съвсем скоро ще ни побъркват сигурно.

# 291
С предна плацента съм и не съм усещала нищо до сега. АГ каза, че е нормално с предна плацента.

# 292
И аз съм с предна плацента , 24г.с , от скоро я усещам , но рядко само когато съм в покой.
Да ви попитам при някоя от вас има ли поява на стрии ? Аз май имам зачатие по паласките и сякаш по бедрата. А много се мажа. Качила съм 15кг.

# 293
И аз съм с предна (ниска) плацента.
Стрии нямам все още, макар че очаквам да ми се появят, аз не се мажа особено често, да не кажа и хич, защото почти миризмите на всички мазила ме дразнят много и ми се гади от тях. А и четох, че ако кожата ти е предразположена, ще излезнат стрии независимо от какво се мажеш, не знам колко е вярно де.
Аз съм качила 8-9 кг вече. 😅

# 294
Аз съм качила около 2 килограма засега, но по принцип са ми в повече килограмите и се пазя уж.
Стрии почти нямам от предните две бременности - с нищо не съм се мазала. И сега не се мажа. Но пък кожата на корема започна да си ме сърби от време на време доста.

# 295
Тези килограми ме измъчват, въобще не мога да ям здравословно, така ми се яде тестено и сладичко 😭

# 296
Здравейте ще бъда благодарна ако споделите къде си следите бременноста и при кое АГ 🤗

# 297
До сега бях при репродуктивната д-р Сенкова в Неовитро, но от миналата седмица започнах да се следя при д-р Леков в Токуда, понеже той ще ме изражда живот и здраве. Първото ми впечатление е страхотно за него - беше много мил, подробен и спокоен.

Аз за сега съм 4кг нагоре в 23 г.с и не виждам стрии, ама то тепърва ще расте коремчето, така че сигурно ще се появят въпреки мазането. Иначе бебето го усещам всеки ден, особено вечер е голямо шугавеене и ритници. Става все по-силен 🥰

# 298
И аз съм при Леков.

Иначе съм +8кг, ще правя и обременяване. Имам чувството че не ям повече, не знам откъде ги качвам. Притесняват ме доста тези кг.

# 299
И аз съм при Леков.

Иначе съм +8кг, ще правя и обременяване. Имам чувството че не ям повече, не знам откъде ги качвам. Притесняват ме доста тези кг.
Аз също съм така. Ям 3 пъти на ден, домашна готвена храна, сравнително здравословна и качвам от въздуха.
Явно си е до организъм и тяло и всеки качва по различен начин.

Общи условия

Активация на акаунт