Лактулоза - странични ефекти.

• 644
  • 5
  •   1
Отговори
На 2 години и 8 месеца сме , често се запичаше , не се храни добре предпочита суха храна , но приемаме много течности. И от един месец сме на лактулоза по 7мл на ден , изхожда се добре! Ноо постоянно казва , че и се повдига! Може ли да е от лактулозата , иначе е здрава , весела! Благодаря ви! Само лактулозата ни помага , защото се превърна и в психически запек , стискаше от страх , но това с нея отмина! Благодаря ви!

# 1
Тогава защо не спреш лактулозата? И дъщеря ми имаше известно време запек при опити за махане на памперса, като свикна да се изхожда на тоалетната чиния с бебешка седалка, отмина постепенно. Слагала съм Мелилакс, като не чакаше 2-3 дни, но постепенно взе да ака редовно.

# 2
Да, може да е страничен ефект.
Всяко разхлабително, включително лактулоза, се приема най-дълго до една седмица. Иначе може да се получи привикване.

# 3
За лактулозата не се отнася. С нея няма привикване.
Майка ми я пие и си я понася много добре. Повече от 2 години, след КОВИД ѝ остана траен проблем. Само лактулоза ѝ действа.

# 4
Тогава защо не спреш лактулозата? И дъщеря ми имаше известно време запек при опити за махане на памперса, като свикна да се изхожда на тоалетната чиния с бебешка седалка, отмина постепенно. Слагала съм Мелилакс, като не чакаше 2-3 дни, но постепенно взе да ака редовно.

Защото не се храни с каквото трябва и ме е страх да не получи пак запек!

# 5
  • София
Посетили ли сте гастроентеролог, който освен лактолоза и да назначи изследвания и някаква диета?
 Ясно е, че "само това си яде" ама се съмнявам да може да се пие Лактолоза до без край. Иначе голямата ми дъщеря също е ползвала като по-малка 1 път и сега преди няколко месеца пак. Нямала е подобен страничен ефект.

Общи условия

Активация на акаунт