Проблем с увисване на гърдите

• 1 402
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета!
Случи ми се един проблем, който доста ме отчая. Преди време рязко отслабнах с 15 кг, чрез диети. Направих грубата грешка да не нося правилни сутиени за поддържане на гърди (които преди да отслабна бяха доста големи и също рязко се смалиха) и те доста увиснаха. Кожата изглежда набръчкана, без никаква еластичност. Не съм раждала досега.
Знам, че за този проблем единствено решение е операция, но не искам да се подлагам. И знам, че един път има ли увисване, остава за цял живот без връщане назад. Има ли други варианти, които да работят с времето и малко да подобрят състоянието? Не очаквам в никакъв случай предишната си форма и стегнатост в гърдите, но се надявам на поне малко по-различен резултат, който да работи.
Много бих се радвала, ако има някой, който може да ме посъветва.
 Благодаря ви предварително!

# 1
  • Melmak
Така става като отслабнеш рязко. Ако напълнееш пак може и да се върнат. Обаче иначе без операция няма как. Отслабвала съм 15 кг с тренировки за 9 месеца и нямам увиснали гърди, а моите не са малки.

# 2
  • София
Не знам дали ще помогне, след като вече е увиснала кожата, но пиене на 2.5 л вода, отделно протеини и витамини, масажи, упражнение за мускули (не е казано за културизъм, разбира се). За другите, които ще отслабват, винаги бавно и спокойно с много пиене на вода (2-2.5 л/ден)

# 3
  • Банско
Само операция ще помогне. Но след като не си раждала, после като родиш пак ще увиснат. Само силикон не слагай, защото ако те е страх от операции това не е опция, че той трябва да се подменя на 10 години, а това значи много операции.

# 4
Аз пък 50 свалих и нямам увисване.
Имах в началото.
После почнах силови тренировки.
Нямам драма.
Гири и лицеви опори включете в силовите тренировки.
Ако не ви са занимава си направете операция.

# 5
  • София
Елора, може ли да те попитам, за колко време свали тези 50 килограма, че избегна увисване?

# 6
Сложен въпрос, защото съм експериментирала с различни режими.
Но да кажем първите 20 кила бяха за три години. Следващите 30 кг за 7-8 месеца някъде.
Предвид това е логично, че имах увисване къде ли не, но майката му е в силовите, протеините и водата.
И времето. Трябва си време. Три пъти ми се е сбръчквала само кожата на врата. После не я и усещам кога се е оправила.

# 7
Доста зависи. Аз съм била и 100 кг, и 68 (с които кокали ми се виждат), бюстът ми не се променя, все е доста голям. Но и всеки голям бюст на малка подгръдна тип 60-65-70 макс (не говоря за чашка ц-д, а голям) си е така. Като цяло трябва търпение. Силови тренировки на мастна тъкан и кожа няма как да помогнат, но ще застане тялото различно цялостно. Много вода, всякакви неща за мазане, висок протеин, за да не се губи мускул повече. Моя семейна приятелка свали над 55кг за може би 4 години с треньор и режими, увиснала си е кожата, но бюст особен никога не е имала и й е супер вече. Важно е да се отбележи и че тази семейна приятелка е доста възрастна, сега към 56, запона на 48-50 години. Човек на 20-35години има по-голям шанс да не трябва операция за кожата, така че търпение

# 8
Има гръдни мускули.

# 9
Цитирам, "силови тренировки на мастна тъкан и кожа няма как да помогнат", кое не е така? Женският бюст не е мускул, кожата е най-големият орган, но с тренировки няма да я смалите и свиете.

# 10
Цитирам се и аз. Гръдни мускули. Вижте снимки, разгледайте ги внимателно къде се намират.
Не са на задника де.

"силови тренировки на мастна тъкан и кожа няма как да помогнат"

Това също е огромна глупост. Доказано невярна от милиони хора.
Ако е вярно, язък ми за тренировките. И тия от живот на кантар се излагат направо. Абе всички се излагат, бодибилдърите най-много.

# 11
Цитирам се и аз. Гръдни мускули. Вижте снимки, разгледайте ги внимателно къде се намират.
Не са на задника де.

"силови тренировки на мастна тъкан и кожа няма как да помогнат"

Това също е огромна глупост. Доказано невярна от милиони хора.
Ако е вярно, язък ми за тренировките. И тия от живот на кантар се излагат направо. Абе всички се излагат, бодибилдърите най-много.

И аз мисля, че чрез упражнения на гръдните мускули ще има повече промяна и подобрение, видях в ютуб много жени, които споделят резултатът си преди и сега чрез такива тренировки.

П.С. Благодаря на всички, които се отзоваха на темата ми за съвети!

# 12
Ако наистина са увиснали, защото понякога това е усещането от намаляването на мазната тъкан, но реално няма увисване, с абсолютна сигурност мога да кажа 1) никакъв сутиен нямаше да го избегне 2) няма никакво реално решение неоперативно.

Не се връзвай на магически кремчета и упражнения ( но прави спорт Simple Smile ), с времето ще си прецениш дали искаш операция или не.
Не е лесно решение, но ти препоръчвам да направиш една консултация с хирург, за да ти каже какво ти е точно състоянието на теб от професионалист и да ти каже какво може да се направи реално. От там сама ще си решиш.

Общи условия

Активация на акаунт