Петокласници 2025/2026

• 6 144
  • 141
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Сутринта аз носих раницата, направо ми откъсна раменете и то при положение, че нямаше тетрадки и помагала в нея /поръчах ги онлайн и още не са пристигнали/. Като ги добавим и тях, няма да се вдига този самар. Имат шкафчета в класната стая, та дано да могат да оставят повечето учебници там.

Вчера не беше успяла да се запознае с децата от класа, дано днес вече като са повече време заедно да започнат да се опознават.

Програмата е натоварена - 2 дни по 8 часа и 3 дни по 7.

# 76
  • София
Часовете са на блокове при моята. Което е добре. Падат се по 3 предмета на ден. Учителите изрично подчертаха, че заради тежките учебници искат по една тетрадка на предмет.
Но пак се събират доста неща. Почти по всичко има учебна тетрадка. Ще се наложи да носи гуменки като застудее. Ще им искат разни материали по ИИ и ТП. И като се сложи и малко храна и вода и става повече от прилична тежест.

# 77
И нашата раница днес беше ужасно тежка.Заболя ме рамото,а дете 28-29 кг не знам как би я носило,че са и на 3 етаж.Казах му в шкафчето всичко без терадките.Ще учи от дигиталната раница,само когато ще правят тестове ще носи съответния учебник

# 78
Малко над 7кг беше раницата сутринта, и то след като редуцирахме част от тетрадките. Сутрин я караме, но ще си я носи сама на връщане. Ходенето ѝ е отчасти пеш и малко с автобус. На кабинетна система са, като имат редовно 1-4-1-4 етаж. Предполагам сама ще си организира нещата да я олекоти, когато стане ясно кой учител какво иска, но като за първи ден взе всичко. Големи са децата вече, ще се справят.

# 79
Днес не беше много тежка раницата, но са им казали вчера да носят сало тетрадки без учебници. Във вторник май е най лека програмата. Математика, български, музика и рисуване. На кабинета система са, обикалят всеки час различен кабинет- 4 ет., 3 ет., 1-ви, става лудница. Шкафчета имат в стаята, което ги обезсмисля, защото няма кога да отиде до стаята да смени учебниците и да се върне до следващата стая в другия край на училището. 
Тази седмица е опознавателна. Днес баща и я заведе пеша да види маршрута. В 14 ч. аз ще я взема да се приберем с автобуса за да се ориентира. Общо взето ще ходи с баща си, че му е по път към работа, но ще се прибира сама. В старото училище бяха без телефони, сега ще си го носи и дано не го забравя.

# 80
  • Пловдив
Нашите май няма да са на кабинетна система, а учителите ще идват при тях. Ще попитам, но ми се стори, че това се каза на родителската.

# 81
  • Варна
Заради раницата, която ще си носи сам и на отиване, и на връщане, обмислям дали да не купя резервен комплект учебници - едните ще стоят вкъщи, другите - в шкафчето.  Учебниците по час на класа, технологии и предприемачество, изобразително, според мен, но може и да греша, могат да стоят само в шкафа и да няма нужда от тях вкъщи.

# 82
При нас класната предложи да има по един учебник на чин, т.е учебниците им намаляват на половина. Винаги може да се намери решение за олекотяване на раницата. Лошото е, че почват вече да пишат на голям формат тетрадки, с по много листи, но децата растат, растат и раниците.

# 83
Здравейте. Как са децата след първата седмица в пети клас?
Размина ни се и тази година едноименният режим. В началото курс започваха в 8:20, но вече са от 7;30 и е страшна мъка, вечер заспива в 21:00-21:30. Вторият срок пък ще са до 18:25/19:10 в различните дни. Мъка. Не е поспалив, за 8:20 си ставаш е нормално в 7:30-7:40, като не е на училище максимум до 9 спи. Вторият срок ще се наспива, но пък не върви след 19:30 да ходи на тренировка, а и заради него и може би още едно дете трябва целият отбор да местят в такъв късен час.
Тази седмица ще се наспи - болен е, на малко почивка у дома. След обед пише домашни, за за не му се събира всичко на куп другата седмица.

# 84
  • Пловдив
При нас - очакваното. Като че ли няма да има двусменен режим, поне не съм чула. Поръчвахме помагалата, които формално са незадължителни; вече се планира да ходят на екскурзия в края на октомври, ако се съберат достатъчно деца. Отказа занималнята, засега нямат много домашни и уж ги пише - разделени са на паралелки БЕЛ и математика, математическите имали големи домашни по мат. за разлика от тях. Прибират се сами, днес се прибрали заедно с двете и приятелки от стария клас, едната живее до нас, другата - по пътя. Радва ме това, защото ми припомня как и ние навремето така се събирахме на прибиране от училище. Grinning
С приятелката, с която са в един клас, ходили да ловят жаби на Марица. С ръце. Как става с ръце, не знам. Навремето ние също ловяхме жаби, обаче не на Марица, а в езерото с пеещите фонтани - с кофички от кисело мляко, нанизани на пръчка.

# 85
Още от втория ден имаха домашни по БЕЛ и МАТ.  Тази седмица очаквам входни нива. И даже не съм в града да контролирам. Днес сама отида на балет след училище. А после ще има да учи. Чакам да звънне за повече подробности.

# 86
  • Варна
Магдена, фенка съм на момичетата, едно от които е твоето. Самият факт,  че не ги е страх, ми харесва. Моето момче бяга от жабите като дявол от тамян. Не ще и да чуе, камо ли да лови.

# 87
Днес имаха първото входно ниво, другата седмица има още поне две. Все още я държи ентусиазъм. Всички учители са "готини", домашните се пишат на време. Очаквам съвсем скоро всичко това да се обърне и да осъзнае, че 5 клас е сериозна работа. Wink

# 88
  • Пловдив
То опира и до конкретното нещо, от което те е страх. Моята пищи и бяга от оси и пчели. Повечето сме имали някакви страхове.
Но трябва да им се помага да преодоляват страховете, да.

# 89
  • София
Че какво ги правят тези жаби като ги уловят ? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт