Петокласници 2025/2026

• 3 224
  • 82
  •   1
Отговори
# 60
  • София
За София - в Скай Сити също може да се правят снимки.
Ще се наложи да правя на наборката. Не е удачно да продължавам да използвам снимката от 1-ви клас, която лепях по картите 4 години.
Поне тук, в Сф, когато зарежадм картите за транспорт на децата, искат и ученическата карта. Май основно за това я ползвам.

Мина РС вчера. Изглеждат симпатични учителите. Учудващо за мен, повече от половината са млади (под млади разбирам 30-40г). Което е мен е супер. Да видим дали и моята ще е на това мнение.

# 61
  • Пловдив
И на моя син в първи клас учителките са около 30-те и двете. На дъщерята в пети са около 40-50 тези, които видях на РС, без учителя по физическо, който е по-млад (много симпатичен и дано не е като онзи от скандала с момичето в София, такива идиотски мисли нямаше как да не ми дойдат покрай онази новина Flushed), класната изглежда в предпенсионна възраст. Има всякакви, както се случи.
Щерката я заведох на РС, защото и приятелката и щеше да идва. Гледаха се двете от двата края на стаята и не припариха една до друга, вкл. на излизане. Нашата я било срам, другото дете - не знам. После спряхме по пътя, за да и пише.
С телефони казаха, че вече може, но по време на час ги оставят на определено място.
Не попитаха кой ще ги взема, от което правя извод, че ще може да се прибират сами.
Има занималня, бащата на приятелката каза, че тя може би няма да ходи, и нашата си направи устата и тя да не ходи. Викам: "хич не си помисляй, това значи да не напишеш нито една домашна" (като се знам и аз как ходех без домашни Wink).
Купих христоматия, благодаря за подсещането тук в темата. Ще я четем двете заедно.

Категорична е и тя, че старото и училище е било по-хубаво. Но никак не съжалява, че сме записали и малкия в новото - в края на краищата не е важно той да е в по-хубавото училище, а на нея да и е по-удобно заради това, че брат и е тук. Wink
Не избрахме касиер, настоятелство и т.н. Класната подканяше, но ние си налягахме разбираемо парцалите. В класа на малкия теглихме жребий, тук - не знам.

# 62
Нашият класен е 24-25 годишен, прясно завършил 😃 В тази връзка, дайте идея какво се носи на 15ти на мъж вместо букет? Аз предложих НИЩО, но тя не е съгласна, държи си на жеста.

# 63
Нашият класен е 24-25 годишен, прясно завършил 😃 В тази връзка, дайте идея какво се носи на 15ти на мъж вместо букет? Аз предложих НИЩО, но тя не е съгласна, държи си на жеста.

Хубава картичка с мило послание?

# 64
Или химикалка

# 65
  • София
  що?  може цвете ? Без панделки и сърца и тям подобни..  Grinning подарява се като жест към Учител, не мъж ли е жена ли е ... Аз бих взела примерно от тези Слънчогледите .. един стрък с панделка в по- мъжки цвят..  Това се сещам... примерно... Абе може и букет, да не е в женски цветове , става .. Grinning

# 66

Това мем разсмя във фейса.

Вчера мина нашата родителска среща. Успяхме да изберем родителски актив.
Аз за пръв път отодох неподготвена финансово. 😁 Просто забравих, а и с големия след 5 клас не сме събирали пари. Все пак дадох за учебника по английски. Другото ще си го купуваме сами.  Днес взех каквото имаше в книжарницата, другото поръчах от Озон. Дадоха учебниците, ще се постарая да купя подвързии и да са готови за 16-ти. И понеже се мотах цяло лято, днес тичахме за униформени блузи. Добре че имаха налични размери. Ще купим още тетрадки, защото изчакват да си кажат претенциите. Успяхме да видим повечето учители. Надявам се  да потвърдят заявките си през годината.
Моята днес каза: " Сигурно ще ме сметнеш за луда, но нямам търпение да започнем. "
Не познава  никой в нейния клас, но има познати деца от друг клас. Като цяло е контактна и се надявам бързо да си намери приятели.

# 67
  • Пловдив
При нас на въпроса за униформите просто казаха: "А, няма униформи".
Несериозна работа, начи. Wink

В техния клас голяма част, но не всички, са от старото им начално училище, казаха, че са го имали предвид. Останалите са в другия новосформиран клас, според избираемия предмет.
Скрит текст:
В класа на сина в същото училище май няма никой от градинската им група. Само три първи класа са и в другите има деца от групата. Понеже е диване, викам му на майтап: сигурно майките специално са казали, че искат децата от групата да са заедно всички без тебе. Не се притеснявам, че няма да намери приятели, той за разлика от кака си е контактен, притеснявам се проблеми с дисциплината да няма, и с ученето.
Електронният дневник ще е пак Школо, в последните 2-3 години в старото училище бяха минали на НЕИСПУО. Аз бях останала с впечатление, че Школо е изоставено от всички училища по финансови причини, но явно не е.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 22:02 от Магдена

# 68
  • София
Честит първи учебен ден.
Девойката беше в супер минорно настоение тази сутрин.
Прибра се. Видях програмата й и аз изпаднах в кофти настроение. 4 дена по 7 часа и 1 ден по 6 часа.
Този срок е първа смяна и ще може да ходи на танцi вечер. Но за втория срок - няма как да се получи ;-(

# 69
  • Пловдив
И от мен! Днешния ден винаги го усещам като празник.

Няма ли възможност за освобождаване от последен час заради танците?
Нашите са всеки ден с по 7 часа, даже единия ден имат предмет роботика седми и осми час, на две групи с различни учители. Май обаче няма да се учи на смени.
Има стол и пълен набор улична храна наоколо.
Кметът ни беше уважил на откриването, явно заради скорошния ремонт на сградата (не и на двора Wink), обаче озвучаването беше зле и не се чу нищо от програмата. Grinning

На тази снимка ме има и мен и ще си я пазя.
Скрит текст:

Не че голямата работа, ама кмета го интервюират местни журналисти на фона на минаващи ученици към стаите - кой се плези отзад, кой помахва - и видях щерката и съседчето да минават (нито се плезят, нито махат). Ще им го покажа после.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 17:47 от Магдена

# 70
Наслука и сполука и от мен!

Страхотен ден, щастлива съм и по лична причина!

Нас ни уважи зам.кмета, който много харесвам!

Също не разбрах какво пожела поради озвучаването.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 13:51 от boroboro

# 71
Започна се, доста минорно и при девойката. Малее как са пораснали всики от класа. Имат вече момичета, които са по- високи от мен, което не е трудно де 😁. Утре и други ден са им малко като неучебни, но присъствени, та голяма радост настана у дома.🤣

# 72
Подреди раницата за днес и положението е - не знам как ще стигне до училище:(.
Преди също е била тежка ама го оставяхме пред входа и пак от го взимахме. Сега има да върви около километър до спирката на автобуса.

# 73
Незнам как е при вас но при нас раницата е ужасно тежка. Как ще ги носят тези деца? Казаха ни че сега в началото няма да ни трябват учебните тетрадки но и без тях пак си е много тежка.

# 74
  • Пловдив
Тежки са. Моята си я носеше сама от самото начало, баща и така искаше, а той я водеше и вземаше. Но ги носеха в понеделник раниците и ги вземаха в петък.
Днес рано-рано тръгна сама с все раница. Още не знам дали ще ги оставят там, по принцип могат.
На пешеходно разстояние няколко минути са и сегашното училище, и старото.

Общи условия

Активация на акаунт