Петокласници 2025/2026

• 15 235
  • 417
  •   2
Отговори
# 405
Здравейте!
Сега попадам на темата и се присъединявам с удоволствие.
Учителката на моята госпожица по БЕЛ изобщо не ги кара да учат нищо наизуст.

# 406
  • София
Здравейте!

То и нашата госпожа не ги кара Grinning. Аз си държа да ги знае, защото ще му трябва това знание за 7. клас НВО.

# 407
Здравейте!

То и нашата госпожа не ги кара Grinning. Аз си държа да ги знае, защото ще му трябва това знание за 7. клас НВО.
Това разяснение  при брат и даде ефект, но девойката смята, че госпожата щом не ги кара да учат стихотворения, няма нужда. Затова и се чудя сега в коя школа да я записвам от есента по БЕЛ и математика.

# 408
  • София
Здравейте!

Това разяснение  при брат и даде ефект, но девойката смята, че госпожата щом не ги кара да учат стихотворения, няма нужда. Затова и се чудя сега в коя школа да я записвам от есента по БЕЛ и математика.
Да, и аз гледах школи, но се оказа, че тези, които искам, вече са имали изпит за бъдещи шестокласници.

# 409
Препоръчйте, моля ви, тълковен речник. Не търся ученическо издание, което масово го предлагат в книжарниците.
Издание като да остане и за внуците, примерно Joy

# 410
Препоръчйте, моля ви, тълковен речник. Не търся ученическо издание, което масово го предлагат в книжарниците.

А дали ще има кой да го отвори. Децата масово не знаят как се търси в речник. Скоро бях извадила един по английски и ме изгледаха като полезно изкопаемо. 😁 Викат ми "нали има онлайн преводач.  Защяо да ровим тук."

# 411

А дали ще има кой да го отвори. Децата масово не знаят как се търси в речник. Скоро бях извадила един по английски и ме изгледаха като полезно изкопаемо. 😁 Викат ми "нали има онлайн преводач.  Защяо да ровим тук."

Доста добре се справя с правописния и синонимния речник. Не съм разчитала да бъде начуен в училище, как се работи с речник, а по-скоро личния пример и когато, нещо не знае като правопис или дума, първо да провери там, преди да пита google или AI.

Има добри онлайн речници, но старият харитен вариянт е за предпочитане, защото може да се отбелязва в него, да се слагат лепящи листчета и т.н.

# 412
Аз от години не съм виждала хубав хартиен речник, а все се оглеждам. Като ученичка постоянно ровех в речниците - тълковен, на чуждите думи, синонимен...

# 413
Това, което намирам са тези два:

https://www.ciela.com/balgarski-talkoven-rechnik.html

https://www.ciela.com/b-lgarski-t-lkoven-rechnik.html

Но, искам да ги видя на място. Други не намирам.

# 414
Дъщеря ми също чете " Под игото" в момента. Пита ме какво е гьобре, заптие и т.н. Има непознати думи. Госпожата по български език е казала, че ще учат две глави, но държи да я прочетат цялата. Сподели, че и е много по-интересна от "Принцът и просякът". На приятелката ми дъщеря и е в друго училище, там учителката не искала да я четат цялата, а само двете глави.

# 415
И при нас искат само двете глави.Моят,ако вземе да чете целия роман,ще го чете цяло лято,няма да има време нито за другите произведения,нито за задачи,нито за преговор на граматиката по бел. 😀

# 416
Задачи имаха за лятото, дадени им от учителя по математика, но каза, че ги е решила още в началото на ваканцията, да не ги мисли. Не им се учи лятото и е разбираемо. Оставила съм я на пълна релаксация, дано не ни изиграе това лоша шега на есен.

# 417
Моя син е прочел първата част на Под игото (книгата нали е разделена на 3 части). Но какво е разбрал 0.

Общи условия

Активация на акаунт