Диагноза CIN 1клетъчни промени на шийката на матката

• 305
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте на всички! Скоро бях писала на тема промени в МЦ. Скоро бях на преглед в гр.Варна при проф. Корновски, който каза че яйчниците са абсолютно здрави и че няма нищо притеснително, но след колпоскопско излседване на маточната шийка се видяха бели петна, които той нарече “предракови промени , най-вероятно CIN 1 LSIL” , направи ми HPV тест и взе щипкова биопсия. След няколко дни HPV теста беше отрицателен за всички групи, цитонамазката беше 3 а група, а биопсията показа , цитирам :
“ Тъканни фрагменти, тапицирани от сквамозен епител с  койлоцитоза и огнища CIN I . Когато му показах резултатите потвърди че са много лека форма на предракови промени и сега настоява да ми изгори тази част с CO2 лазерна аблация. На 26 г. съм, не съм раждала и малко се притесних. На друго място преди месец цитонамазката беше 2 а група.. не знам на кого и на какво да вярвам, познати ми препоръчаха трето мнение в гр. Плевен при акад. Горчев или проф. Томов, след като чуха диагнозата ме вмъкнаха за преглед при Горчев през Септември, но след като се поразрових видях какви ли не мнения и направо настръхнах.. Не съм сигурна към кого да се обърна и дали да направя тази интервенция, моля за мнения, ако някой се е сблъсквал с това. 🙏🏻

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 14:48 от bub.bubi

# 1
  • Велико Търново
Здравейте! Не съм се сблъсквала точно с това, но каквото и да ви кажат не бързайте да се подлагате на каквото и да било. Търсете още мнения и след прегледа с д-р Горчев.

# 2
Препоръчвам ви доц. Томов - търсете начин да влезете при него.
Трябва ви онко - гинеколог за второ и трето мнение.

Замото изгаряне не е някаква тежка процедура. След това ще си имате деца и всичко ще е наред. Имам 2 приятелки, които претърпяха такива процедури и нямат последствия или проблеми. Едната има 3 деца, другата 1 /по техен избор/. Нямат гинекологични проблеми или онкологични заболявания.
При такава цитонамазка е добре да се направи процедурата. Но си остава да търсите второ мнение при онко - гинеколог.

Общи условия

Активация на акаунт