Парфюмни размисли и страсти - 298 тема

• 44 014
  • 557
  •   2
Отговори
# 450
  • Sofia
Ох, като ви чета как се кефите на Shalimar L' essence много се изкушавам да си поръчам и аз. С това красиво шише е просто малко бижу! Но с оригинала изобщо не се разбирам, мирише на крем за бръснене... Дали и в този има нещо в тази посока? А Суфлето го обожавам, но разбрах, че нямат нищо общо. И още нещо да питам - в Нотино има ли за него опция Try it first?

Имам си нов есенно/зимен любимец и това е GUERLAIN Absolus Allegoria Rose Amira. Попадна ми мостра и с едно фъс се влюбих. Не мога да описвам аромати, но за мен той е олекотена версия на Portrait of a Lady. Страхотен е просто! Цветът на флакона подсказва за аромата - тъмночервена роза....

Shalimar L’essence за мен много напомня тоалетната вода, която напомня парфюмната Grin С една дума - ако не харесвате стандартния парфюм, няма да харесате и този. За мен е ретро и задушлив и няма общо с фланкърите от последните години (Ирис, Тонка, Ванилия)….

Rose Amira и на мен страшно ми харесва, а не съм голям почитател на този тип рози.

# 451
  • София
Ох, като ви чета как се кефите на Shalimar L' essence много се изкушавам да си поръчам и аз. С това красиво шише е просто малко бижу! Но с оригинала изобщо не се разбирам, мирише на крем за бръснене... Дали и в този има нещо в тази посока? А Суфлето го обожавам, но разбрах, че нямат нищо общо. И още нещо да питам - в Нотино има ли за него опция Try it first?

Шишето е същото като всички останали, надписа е различен. След като съм го тествала мога да напиша следното: базирайки се на името Есенция на Шалимар, бутилката съдържа най-основното от Шалимар - базата. Няма хубаво, нехубаво, интересно, ретро, цитрусово, кожено или каквото и да било начало, просто бледа шалимарска база с основна нотка ванилия. На мен ми се стори нетраен.
В Нотино, когато пуснаха този Шалимар, нямаше опция за проба и аз затова не го поръчах. Сега се радвам, че не съм.

# 452
Точно както Veka го е описала. За мен ириса и ванилията са много добре бленднати, като маалко повече усещам ириса.

# 453
  • Sofia

В Нотино, когато пуснаха този Шалимар, нямаше опция за проба и аз затова не го поръчах. Сега се радвам, че не съм.

Само да вметна на база написаното от veka (с което съм напълно съгласна), че може да се поръча продукт от Нотино, да се пробва и ако не ви допадне, да се върне. Ако няма липсващо количество, Нотино връща цялата сума. Много рядко, но се възползвам от тази опция, ако цената е много добра, а няма опцията "Първо опитай"...

# 454
Ще ме простите да не се придържам към коментираните в темата аромати последните 20 страници, но интересът ме влече другаде, и днес, най-накрая, пробвах Black Orchid Reserve.
Подавачката (не е грешка) беше така любезна да ми фъсне няколко капки на китката (остана ужасена, когато подложих и другата), но нямаше проблем да удави (и) един блотер.
Приканвам всеки, който има поне бегъл интерес към Орхидеите, да тича към някой ТФ щанд... Amazing, невероятен, умопомрачителен!
Да, нищо, което да е далеч от първообраза или Parfum версията... и, все пак, има нещо ново, нещо дори ужасно в началото, което обаче те кара да се връщаш отново и отново, пристрастяващо, опиум, наркотик...
Страшно силен, с, дори бих казала, противно начало, на което трябва да се устои. По-шоколадов, по-белоцветен, усетих го и дори по-мъжествен в някакъв момент. И доста скъп, като за фланкър.
Утихва в типичната БО, но пътят до там е красив.
Все пак, да съм обективна, смятам, че първообразът ще си остане най-добър.
Аз го свърших отдавна и имам само BO Parfum, но бих прибрала Reserve с най-голямо удоволствие.
Засега, ще му се радвам отдалеч. 🖤🖤🖤

# 455
  • Mediterraneo
Ау, хора! Дъщеря ми ходи на едно работно обучение на Диор и се върна с 80 мл Miss Dior Essence! Абсолютно брутална и безпардонна малина. Красива, наситена, вкусна, опияняваща... Вече час не мога да й се наситя, искам да й усетя развитието и трайността. Цялата къща замириса от две фъсвания на китките. А като се замисля, че й виках за какво ще бие толкова път след работа, като даже не е задължително да ходи Simple Smile
Покрай нея се сдобивам с мостри на доста неща, ама най- вече намазва баща й, че повечето им мостри са мъжки.

# 456
Къпина е, не малина и по- добре. Малината е много експлоатирана в парфюми последните години.

Ох, и аз харесах много новата стара Орхидея на Форд. Имам всичките досега, тази ще видя дали ще придобия, вече не ми се носи много. Толкова съм я носила.

# 457
  • Mediterraneo
Къпина, къпина, ама моят нос усеща и малина, като току- що сварено малиново сладко, лепнещо и горещо. След душ ухае все едно току-що е пръснат.

# 458
Вчера и аз разносих SHALIMAR L'ESSENCE. На моята кожа, няма нищо общо със Суфле серията, но след първия час, има много общо с Shalimar Millésime Vanilla Planifolia.Прекрасна Герленска ванилия и любителите на ванилия като мен, би трябвало, задължително да го пробват. Трайност около 8 часа. Замислих се за бекъп бутилка, но само ако се появи на добра цена, т.к. имам и почти пълна Vanilla Planifolia.

# 459
Здравейте, много се колебая между два парфюма и пиша тук, защото вие много пъти сте ми помагали в избора.
Единият за който се чудя е новият парфюм на JIMMY CHOO-I WANT CHOO WITH LOVE
Имам  първият и вторият на Джими с червената и чрната опаковка и страшно много си ги харесвам.
А другият който пробвах на тестер и страшно много ми допадна е на Диор новия- MISS DIOR ESSENCE. Четох доста за него и има всякакви коментари-едни го харесват ,а на други изобщо не им допада. Предполагам, че таа е с повечето аромати, но това е нормално защото всеки е различен и харесва различни неща.

Много ще съм ви благодарна , ако изкажете мнение и за двата аромата и ме насочите кой според вас е по-добрият.
А и да се похваля от вчера добавих към колекцията ми от аромати и това малко бижу LANCÔME La Vie Est Belle Gold Extrait
Предварително благодаря на всички.

# 460
  • на последния етаж
Днес и аз пробвах новия Герлен - страхотен на моята кожа, като трайност да видим как ще е. Новият Мис Диор никак не ми допадна. А новият ЛВЕБ не беше наличен за проба в Дъглас и Сефора. Сега оставя да намеря SHALIMAR L'ESSENCE на добра цена.

# 461
Вчера носих Ла ви е Бел Нюд и получих няколко комплимента, което честно казано доста ме изненада, защото парфюмът стои близо до кожата. Вярно, че аз пръснах 8 пъти, но все пак.
Аптекарката че попита с “какво кокосче си”, казах, подарих и проба и веднага в аптеката оформи поръчка, но нямаше 100 и остана да мисли за 50 мл.

Днес съм пак с него, също бе отбелязан, а сега се напръсках по ръцете с новия Шалимар. Него ще го купя също със сигурност.

# 462
Новата орхидея на Том Форд по какво се различава от първообраза?

# 463
  • Sofia
При повторен тест на Miss dior essence с по-обилно напръскване се представи далеч по-добре и усетих и дървесната част. Първите 2 часа сокът е наситен и интензивен, после избледнява и едва го усещам,  но все пак е красив. В резултат чакам бутилка.  Grinning
Новото Джими чу след спиртното начало е  боза.
Пробвах и Shalimar L'essence. Спрямо Millesime tonka e пълна скука.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 17:50 от Karen

# 464
Rabanne - Olympéa Parfum

Много слаб аромат от Rabanne. Синтетичен ми е. Нищо специално, не се отличава и с трайност.

Скрит текст:
глава - розов пипер, градински чай
сърце - розово масло, жасмин абсолют, портокалов цвят
база - ванилия, бензоин, мускус
вид аромат - цветен

Общи условия

Активация на акаунт